Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Windows 8 dobry wybór?

Gość Nukey

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko, mam zamiar kupić sobie laptopa i mam takie pytanie czy windows 8 jest do 'ogarniecia'?, bo slyszalem duzo negatywnych odpowiedzi ze sa bledy itp.

Opublikowano

Te negatywne opinie są głównie przez Metro UI, ale większość krytykujących widziała system tylko na zdjęciach :) Ja sam metra w ogóle nie używam, a pulpit i okna są bardzo podobne do innych wersji Windowsa, z tym że działają szybciej i są intuicyjne. No i lepiej się sprawdzi na słabszym sprzęcie ;)

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Ja mam WIndows 7, Windows 8 ojciec ma na laptopie. Ja osobiście za nic nie zainstalowałbym teraz Win8, nawet po aktualizacji do 8.1. Jednak jeśli masz słabszy sprzęt to radzę Windows 8, mniej zasobożerny.

| CPU: Intel Core i7-4770k | MOBO: MSI Z87-G45 Gaming Intel Z87 | GPU: Palit GeForce GTX 770 2GB | PSU: OCZ ZS 650W | RAM: Crucial Ballistix Sport 16GB | HDD: Western Digital Caviar Blue 1TB | CASE: Zalman Z11 Plus

Opublikowano

Ja mam WIndows 7, Windows 8 ojciec ma na laptopie. Ja osobiście za nic nie zainstalowałbym teraz Win8, nawet po aktualizacji do 8.1. Jednak jeśli masz słabszy sprzęt to radzę Windows 8, mniej zasobożerny.

Bzdura, zapotrzebowanie ram jest takie samo(różnica jest może w ~100ram, nie więcej).

Na win8 wyłączał mi się np. co chwile l4d2, jakiegoś wzrostu wydajności nie zauważyłem(mowa o grach) i plusem jedynie jest to, że system się uruchamia szybciej. I za ... bym go nie wgrał ponownie choćby dlatego, że kilka moich programów z których korzystam nie są na win8 i starsze gry odpala z błędami albo się wyłączają się co jakiś czas.

Opublikowano

Jest mniej zasobożerny, mam na komputerze-dziadku go wgranego i znacznie przyspieszył w porównaniu z siódemką. Na nowych faktycznie różnicy nie widać.

Windows 8 obsługuje też DX 11.1, a Win7 nie.

| CPU: Intel Core i7-4770k | MOBO: MSI Z87-G45 Gaming Intel Z87 | GPU: Palit GeForce GTX 770 2GB | PSU: OCZ ZS 650W | RAM: Crucial Ballistix Sport 16GB | HDD: Western Digital Caviar Blue 1TB | CASE: Zalman Z11 Plus

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...