Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak być forumowym prosem cz. 2 (BoL)

Total Ban

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam drodzy MPCforumowicze!

Jako, że właśnie dzisiaj sobie pomyślałem, że wielu z was chce być prosem to spełnię wasze marzenie i napisze tutorial, który sprawdzi się w przedziale 1-30 lecz w dywizjach brąz V - plat V.

Zaczynajmy!

Co będzie nam potrzebne?

1.BoL

Czym byśmy byli bez tego programu?

www.botoflegends.com

2.Skryptu na combo LeBlanc (jest wbudowane w LoLa w zakładce 'Search Scripts' - wystarczy pobrać i zaznaczyć ptaszkiem w 'BoL Mods'

3.No i rzecz jasna samego OP champa jakim jest LeBlanc!

Zakładam, że wiecie jak obsługiwać się BoLem, a jak nie to odsyłam do :

http://www.mpcforum.pl/topic/835377-tut-bot-of-legends/

Build!

Jako, że to mój pierwszy tutorial to i zapodam mój build, którym już wielu bruiserów i tanków rozwaliłem na combo.

Zaczynamy z :

1056.png oraz z 2 potkami czerwonymi i ewentualnym trinketem.

Nie będę wam opisywał, że po pierwszym powrocie macie kupić to i tamto bo to bez sensu! A dlaczego to opiszę wam dalej.

Finalny mój build wygląda tak :

3020.png3128.png3089.png3135.png3157.png3026.png

Musimy bardzo szybko złożyć jako pierwsze DFG (Death Fire Grasp), który daje nam nieziemskiego bursta, dzięki któremu mamy w early każdego na combo, a w late też bijemy pokaźny dmg.

Klepsydra da nam sustain i dmg bo trochę armora i AP na pewno się przyda, a użycie przyda nam się w Teamfightach, ponieważ nasza rola to wybić wrogiego adc/apc więc wbijamy się, zabijamy, cofamy z W i odpalamy ewentualnie klepsydrę po czym team dokańcza nasze dzieło.

Anioł stróż to po prostu core item w late. Daje nam drugie życie i dodatkowo trochę armora i resistów na magię.

Rabbadon da nam powera.

Kostura kupujemy w sumie sytuacyjnie jak w enemy buduje ktoś dużo resistów ale tak czy siak Kostur się przyda.

Fazy gry!

Mamy do dyspozycji trzy linie. Może nazwiecie mnie idiotą ale ja chodzę LeBlanc na 3 linie : Po prostu na mida, jako support i na topa sytuacyjnie.

Powiem, że to bez różnicy gdzie pójdziecie z tym, że łatwiej wygracie bota dla swojego adc i przy okazji załapiecie kilka darmowych killi bo tam są papiery ale niestety nie będziecie mieli farmy.

Early :

Co robimy by wygrać linię?

Agresywnie harrasujemy przeciwnika z jak najpełniejszego comba przyciskiem "Spacebar", a gdy zauważymy napis wokół wroga o treści "Murder him!" po prostu podbijamy i zabijamy frajera. Nie bójcie się roamować linię, ponieważ jesteście w early najsilniejsi po 6 lvlu. Leblanc ma moim zdaniem największy burst, a jest niedoceniana. Pewnie dlatego, że w late często nic nie robi jak team nie współpracuje.

Mid game :

Szczerze to prostu staramy się farmić i zabijać enemy naszą kochaną spacją. Przed chwilą poszedłem grać rankeda na topa (smurf silver 1) LeBlanc na Dariusa i to wygrałem 7/0.

Late :

Jesteśmy strasznie słabi patrząc pod pryzmatem enemy adc, który teoretycznie ma już cały build. Możemy go zabić na combo lecz nie zawsze nam się to uda bo go chronią sojusznicy. Co robić? zwardować mapę i czaić się na kogoś papierowatego i GG wp.

Pisałem wyżej, że pisanie krok po kroku co kupić po pierwszym i drugim powrocie jest bez sensu.. wiecie czemu? Bo nigdy nie wiemy co nas spotka w grze. Raz możemy wrócić bo zginęliśmy, a raz z 2 fragami więc wolałem to pominąć.

Jak ktoś picknie Cass nawet z whooping gównem to i tak zgnoimy frajera bo Cassio jest gównem jak dostanie silence'a.

Pozdrawiam i życzę wysokich dywizji bo wszyscy jesteśmy dziećmi bożymi! xD.

Opublikowano

Pokaż może jakieś dowody,jak się wybiłeś na tym sposobie czy coś.

Co do samego tut'u to ładnie opisane-nie używam i nie będę,życzę powodzenia innym.

Opublikowano

Dowodów jako takich to raczej nie dam bo ja z brązu do platyny V wybiłem się głównie pluginami pod adc i gównami pod jungle (autosmite baron itp).

Tego skryptu używam na smurfie od długiego czasu i jest przy tym świetna zabawa bo nie oszukujmy się.. śmiesznie wygląda Darius, który znika w sekundę. LeBlanc nawet bez BoLa sieje terror, a w dodatku jest idealna do trollingu :D Jej W może być użyte dwa razy dzięki ultowi tak więc możemy juke'ować enemy.

Sam sprawdzałem z kolegą kto wygra linię : Ja LeBlanc na tym skrypcie czy on Cassio whooping i wyszło tak, że z początku mnie od farmy odganiał, a potem ginął na combo.

Serdecznie polecam tego champa, a wybić się nim można z największego gówna bo po prostu jest niemalże uniwersalna.

Opublikowano

spaceWIN jest nudny

czy nie więcej radości daje gra samemu niż kontrolowanie przez BoLa?

top - lb może być bardzo dobrą postacią do BoLa. coombo wykonane w odpowiedni sposób niszczy, wiec jeśli w skrypcie wybrane jest odpowiednie combo, lini przegrać się nie da

2vlp0kh.png

Opublikowano

Jak ktoś picknie Cass nawet z whooping gównem to i tak zgnoimy frajera bo Cassio jest gównem jak dostanie silence'a.

To Ty chyba Cassiopeia nie umiesz grać:D.

Opublikowano

"Jak ktoś picknie Cass nawet z whooping gównem to i tak zgnoimy frajera bo Cassio jest gównem jak dostanie silence'a."

oj uwierz mi że Silence nic nie znaczy. Q LB bije około 150 na 5 poziomie.

E pewnie nigdy nie trafia skrypt

Opublikowano

syndra/cassio lepsza do wychodzenia

lb pograsz max do 30 min

przecież gry w brązowej/srebrnej dywizji nie trwają dłużej niż 30 min

Opublikowano

no ale tut mowi do platyny 5 a co z goldem?

gry w goldzie niewiele lepsze, jak taki typ z nickiem xxProTeemo1999xxD widzi LB 15/0 to zwykle daje surr, taka prawda

LB z 40% cdr ma niski cd na ulta (~18s), wiec jak przezyje teamfight to jeszcze narozrabia

Opublikowano

jakoś nie caruje tą LB w ogóle słaba lb jest tylko 1 zabije i ucieka nie lubie jej xD

Brak 10 postów [ ]
Brak 50 postów [ ]
Brak 100 postów [x]
Brak 150 postów [x]
Brak 200 postów [x]
Brak 250 postów [x]

Opublikowano

no ma dmg ale jest tak prosta że żal nią grać :P

Brak 10 postów [ ]
Brak 50 postów [ ]
Brak 100 postów [x]
Brak 150 postów [x]
Brak 200 postów [x]
Brak 250 postów [x]

Opublikowano

LeBlanc jest jednym z bardzo dobrych midderów obecnie. Wystarczy ogarnąć poszczególne fazy, jak grać itd a late problemem nie będzie.

Nawet adc z protectem ,na którym odpowiednio szybko wycastujemy combo nie ma szans na przeżycie, taka prawda.

Co do skryptu, combo jest ok, E ma 90-85 % celności. Polecam uzywać z SAC do farmienia bo LB ma bardzo chujową animację aa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...