Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź]Mexilia2

Siara92

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

I powiedziała to osoba, której serwery padły szybciej niż Najman...

1. Serwer stał miesiąc.

2 Ostatecznym powodem zakończenia projektu był rozpad Teamu.

3. Serwer w dniu wyłączenia miał 2x więcej graczy online niż Mexilia ma od roku i nie było potrzeby podbijania licznika 3 krotnie.

4. Ludzie nadal piszą do mnie w sprawie reaktywacji serwera.

5. Na YT pod filmami z serwera nadal jest ruch.

6. Nigdy osoba, która tworzy serwer na gotowcach z forum nie będzie miała szacunku.

7. Jeszcze nie wiem który z was 2 ma większe umiejętności - po osobach lecących na gotowcach trudno to określić...

PS: Mała perełka potwierdzająca brak umiejętności głównego admina (screen zrobiony minutę temu):

EIyxbVW.jpg

• Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Twój serwer padł bo miał bugi a nie że ekipa się rozpadła, bo oni się znają w realu.

"6. Nigdy osoba, która tworzy serwer na gotowcach z forum nie będzie miała szacunku."

HAHAHA gratulacje. Masz u mnie szacunek. Idź pochwal się kolegom i nie wracaj.

2 lata temu wypuściłem serv na gotowcu. Mam nadzieję że kiedyś odzyskam Twój szacunek.

P.S Co do Twego geniuszu. Gadasz głupoty i nie wiesz jak wygląda sytuacja.

Powiedz jedno mi Mistrzu Świata, skoro Rangos to takie dno i nie potrafi nic robić to jakim cudem ma serwer 3 lata, a Twój po miesiącu pada?

Widać jesteś jeszcze większe dno, które "wie" wszystko i nic poza tym. Tyle w tym temacie.

Pozdrawiam i mam nadzieje że Twój geniusz w końcu eksploduje.

Opublikowano

Twój serwer padł bo miał bugi a nie że ekipa się rozpadła, bo oni się znają w realu.

"6. Nigdy osoba, która tworzy serwer na gotowcach z forum nie będzie miała szacunku."

HAHAHA gratulacje. Masz u mnie szacunek. Idź pochwal się kolegom i nie wracaj.

2 lata temu wypuściłem serv na gotowcu. Mam nadzieję że kiedyś odzyskam Twój szacunek.

P.S Co do Twego geniuszu. Gadasz głupoty i nie wiesz jak wygląda sytuacja.

Powiedz jedno mi Mistrzu Świata, skoro Rangos to takie dno i nie potrafi nic robić to jakim cudem ma serwer 3 lata, a Twój po miesiącu pada?

Widać jesteś jeszcze większe dno, które "wie" wszystko i nic poza tym. Tyle w tym temacie.

Pozdrawiam i mam nadzieje że Twój geniusz w końcu eksploduje.

Idź poszukaj tematu o powodzie upadku serwera. Znajdziesz tam 2 informacje. Pierwsza - ataki SQLi na stronę, druga - rozpad teamu. Nie mówiłem o moim szacunku tylko ogólnym. Każdy was ciśnie za to, że lecicie na gotowcach falence, a wasze umiejętności są pół śmieszne :D. Rangos to dno i co do tego nie ma wątpliwości, a fakt, że mexilia stoi te 2 lata to zasługa jego poprzedniego technika, który coś potrafił. Mimo że za gościem nie przepadałem to miał jakąś wiedzę - Rangos nie ma żadnej, po prostu opłaca dalej serwer i tyle.

A i jeszcze dodamy coś do listy, bo widzę że ją polubiłeś.

8. Byłem w Team z 2 osobami, które znają Rangosa z rl. Mimo wszystko postanowił atakować ich serwer - taki z niego kumpel.

9. W ostatnim czasie miało wystartować kilka serwerów Rangosa, najdłużej serwer stał 3h i padł.

10. Bronisz swojego sponsora - ok, poczekam aż padnie serwer i go zjedziesz jak każdy poprzedni :P.

Jeśli chcesz pogawędzić dalej to zapraszam na PW, pisanie tutaj podbija tylko temat, co jest sprzeczne z moim zamiarem.

//Edit.

Bym zapomniał...

PS. Nikomu nie polecam grać na serwerach Rangosa oraz innych spokrewnionych z Mexilia.pl. :D

rS45Mv9.png

Opublikowano

Hehe mocne Inku co prawda ja tylko udostępniam maszynę pod ten serwer w zamian za % z IS aczkolwiek inwencji twórczej Ci nie brakuje ;) Nie mam zamiaru ani się z tobą wykłócać ani też przypominać wszystkim twoich tygodniowych serwerów bo nie zależy mi na tym. Mam Ciebie i to co robisz w głębokim poważaniu jednak twoje wypowiedzi w pewien sposób mi schlebiają bo świadczą o tym że wciąż obawiasz się konkurencji ;) "Niszczenie" wizerunku innych serwerów w ten sposób jest dla mnie śmieszny dlatego też jak widzisz czy też będziesz widział nie zamieszczam żadnych info w twojej zapowiedzi (która jest lub jej nie ma - nie sprawdzałem i nie zamierzam) i wbrew temu co myślisz życzę Ci jak najlepiej ponieważ oboje wiemy że to tylko biznes ;)

Wesołych Świąt ;) Rangos.

Opublikowano

Hehe mocne Inku co prawda ja tylko udostępniam maszynę pod ten serwer w zamian za % z IS aczkolwiek inwencji twórczej Ci nie brakuje ;) Nie mam zamiaru ani się z tobą wykłócać ani też przypominać wszystkim twoich tygodniowych serwerów bo nie zależy mi na tym. Mam Ciebie i to co robisz w głębokim poważaniu jednak twoje wypowiedzi w pewien sposób mi schlebiają bo świadczą o tym że wciąż obawiasz się konkurencji ;) "Niszczenie" wizerunku innych serwerów w ten sposób jest dla mnie śmieszny dlatego też jak widzisz czy też będziesz widział nie zamieszczam żadnych info w twojej zapowiedzi (która jest lub jej nie ma - nie sprawdzałem i nie zamierzam) i wbrew temu co myślisz życzę Ci jak najlepiej ponieważ oboje wiemy że to tylko biznes ;)

Wesołych Świąt ;) Rangos.

Dla ciebie to biznes, bo nic nie potrafisz i potrzebujesz naiwnych gości do wykonania za ciebie roboty. Graczy masz głęboko gdzieś i myślisz, że danie kolejnego bonusu 150% do exp coś da... Nikt kto się zna nie postawi ci serwera, wiec współpracujesz z pionkami, które nie mają kasy na postawienie serwera i uważają cię za zbawienie. Na szczęście wszyscy w porę się od ciebie odcinają i zostajesz tylko ze swoją zbugowaną Mexilią. Ja mam się niby obawiać konkurencji z twojej strony? Tak się składa, że od 5 dni ktoś ci serwer składa jak chce, bo odpowiednio przerobił sobie clienta serwera - tego mam ci zazdrościć? Twoja wiedza sięga szczytu, więc szukasz pomocy na forum, lecz wszyscy mają cię w głębokim poważaniu - słusznie. I teraz pytanie: jakim prawem śmiesz porównywać gotowe, zbugowane pliki z forum z moim serwerem, który ja tworzę od zera od 1.5 roku? I jeszcze jedno, serwer Mexilia, którym tak się szczycisz, że stoi już 2 lata, to dla mnie serwer na którym od 2 lat trwa Beta, bo nadal wychodzą tam żałosne błędy. Podbijanie licznika ONLINE też jest żałosne co jest świetnie widoczne od wczoraj od momentu wyłączenia serwera. Zakończ najpierw Betę tam, dopiero później startuj S2.

A teraz kilka słów do graczy:

Polecam zaznajomić się z historią i poziomem serwera Mexilia.pl. Chcecie grać na serwerze, który momentami przypomina cyrk? Gdzie Admini na pytanie : "Kiedy przestanie padać serwer" odpowiadają "Gdy gościowi, który wywala serwer się znudzi", gdzie by ładnie wyglądać na tle innych serwerów główny admin znacząco podbija licznik ONLINE? To jest parodia nie serwer. Nie jeden serwer średniej jakości podczas Beta Testów jest lepiej dopracowany. Przez te zaznaczane przez Adminów 2 lata, na serwerze zamiast zredukować ilość błędów, to została tylko zwiększona ich ilość.

Jeśli odpowiada Wam taki poziom serwera jak i też poziom wiedzy i umiejętności administracji to spoko, ja nic do tego nie mam, ale tylko próbuje przekazać jedną informację - ten sam cyrk będzie tutaj, gdzie pliki są bardzo pobugowane i nie ma co liczyć, że Team sobie z tymi bugami poradzi, skoro nie radzi sobie na serwerze Mexilia. Wydawanie kasy na IS z góry odradzam z 1 powodu, a mianowicie wątpię, że serwer będzie stał dłużej jak tydzień i przez 3/4 tego czasu będzie OFFLINE - zakładając, że w ogóle wystartuje... :D

I pozostała jeszcze jedna kwestia do poruszenia. Ja nie mam na celu oczernić wizerunku tego serwera. Ja tylko uświadamiam ludziom, którzy nie znają poprzedniego serwera Mexilia, jak tam wygląda sytuacja i nastawienie adminów do graczy - Bonus 150% do EXP = lekarstwo na wszystko. Jeśli miałbym w tym swój "biznes" jak to stwierdziłeś, to wszystkich graczy bym zaprosił na swój serwer. Ja natomiast zapraszam graczy na każdy inny serwer niż Mexilia, bo na każdym z nich gracze napotkają lepszej jakości pliki i bardziej ogarniętą administrację niż na Mexilia2.

Widzisz Rangos, dla CIEBIE to tylko biznes i kasa - tylko to się liczy. Dla mnie zawsze to był projekt dający mi trochę zabawy, który wykonuję najlepiej jak potrafię. Kasa to tylko środek umożliwiający prowadzenie tego projektu. Tu jest między nami różnica - ty jesteś pazerny na kasę i tylko to się liczy, a ja świetnie się bawię wykorzystując swoją wiedzę i umiejętności z dziedziny IT do stworzenia serwera.

PS. Jedyne czego się obawiam z twojej strony, to fakt że możesz kiedyś mnie dorwać na drogówce i wlepisz mi mandat że się nie pozbieram - to wszystko.

dgFmQvS.gif

Va3VIAA.jpg

Opublikowano

Serwera nie polecam, główny administrator praktycznie nic nie umie i szuka do tego ludzi którzy za niego to zrobia (tzn. pobiorą gotowca z mpc i wgrają) bo on nawet tego nie daje rady zrobić.

Serwer postawiony na gotowych plikach fallence i pewnie nic nie zmienione (no sory, pewnie bardziej zbugowali jeszcze)

Hahahaha, nie wierzę! Rangos znalazł kolejnego atrapę "technika", która mu zrobi serwer. Szkoda tylko, że tym razem współpracuje z osobą KTÓRA TOTALNIE NIC NIE POTRAFI - czyli tyle co sam Rangos!

Który to już serwer startuje na tych plikach? Co łączy je wszystkie? Otóż wszystkie serwery na tych plikach padły po tygodniu. Tu będzie to samo. Admini skopiowali pliki z działu download na tym forum, następnie pozmieniali nazwy i startują, bo tylko na to ich stać. Dawno się tak nie uśmiałem, nawet podczas "startu" serwera Mestia z Rangosem w roli głównej xD. Dobrze natomiast wiedzieć, że wielki admin serwera Mexilia jest na tyle zdesperowany, że stawia serwer na gotowcach z MPCforum razem z niedoświadczonym "technikiem". Pozdro.

A teraz kilka słów na temat kompetencji Administracji:

- Główny administrator nie potrafi edytować Newsa na swojej stronie głównej promującego konkurencyjny serwer.

- Przez pół roku nie potrafi naprawić błędu na jego serwerze, pozwalającego na wyłączenie CH.

- Nie potrafi poprawnie usunąć postaci - usuwa postać w tabeli player.player pozostawiając na koncie postać wojownika z 0 lvl :D - porażka.

- Próbował postawić serwer z kilkoma innymi technikami - Ci konkretni dali mu kopa w dupę, natomiast pozostali postawili mu serwer, który działał 3 godziny - pozdro.

- Nie potrafi naprawić efektu połysku w zbrojach i broniach, dlatego na swoim serwerze totalnie wyłączył efekt połysku i wszystkie itemy są matowe nawet na +9.

- Nie potrafi zrobić przekierowania ze strony swojego serwera na nowe forum, więc do tego wykorzystuje inne forum. Czyli wchodzimy na stronę, później na jakieś forum, gdzie mamy nowy link do forum.

- Administrator Mexilia ośmiesza się za każdym razem, gdy napisze coś w dziale technicznym Metin2. Osobiście sam go tam wyśmiewam pokazując mu przy tym jakim jest zerem.

- Jako osoba, która nigdy nie widziała plików Mexilia.pl znam lepiej ten serwer od strony technicznej od głównego administratora.

Btw. Rangos, jak tam konkurs na Mexilia? Widziałem, że tylko 5 osób było nim zainteresowanych. :D

PS. Nikomu nie polecam grać na serwerach Rangosa oraz innych spokrewnionych z Mexilia.pl.

Ja natomiast na starcie serwera na 100% będę, by poprawić sobie humor i dostarczyć sobie trochę rozrywki.

Zapomniałeś dodać że mieli z 10 for i każde zepsuli i robili kolejne, niedługo pewnie będą mieli kolejne o ile już nie robią go xD A jedyne eventy które organizują to konkursy na wysyłanie sms xD

sygna1.png

Opublikowano

Gm kiedy będzie ta BETA ? :)

Nie znam dokładniej daty. w najbliższych dniach się okaże. Póki co ciesz się świętami a nie myśl o BECIE :D

Opublikowano

Serwer wygląda bardzo fajnie, jego pierwsza odsłona z tego co wiem, na początku cieszyła się sporą popularnością wśród graczy, jednakże wydaje mi się, że druga odsłona nie będzie taka udana lecz pożyjemy, zobaczymy.

Na serwer nie wbije, ale życzę powodzenia!

Pozdrawiam.

1gif_ssppphn.gif

Opublikowano

DpaPX3o.jpg

Każdy serwer Rangosa i jego kumpli z pośredniaka będzie kończył tak samo -.- Czyli Rangos zgarnia hajs i mówi papa robimy next serwer

PJt08s4.jpg a Tu jego wcześniejsi współpracownicy ;x

Opublikowano

Serwera nie polecam, główny administrator praktycznie nic nie umie i szuka do tego ludzi którzy za niego to zrobia (tzn. pobiorą gotowca z mpc i wgrają) bo on nawet tego nie daje rady zrobić.

Serwer postawiony na gotowych plikach fallence i pewnie nic nie zmienione (no sory, pewnie bardziej zbugowali jeszcze)

Zapomniałeś dodać że mieli z 10 for i każde zepsuli i robili kolejne, niedługo pewnie będą mieli kolejne o ile już nie robią go xD A jedyne eventy które organizują to konkursy na wysyłanie sms xD

Widzę że nie za bardzo przepadasz za ekipą tego serwera :D

Opublikowano

Nic dodać nic ująć. Tak samo jest z bugami, które niby kiedyś naprawił - wszystko to tylko słowa. Nie potrafi przez 2 lata odbugować jednego serwera to bierze się za drugi projekt, bo nie potrafi uratować poprzedniego :D.

NIE POLECAM

Opublikowano

NIE POLECAM

Nic dodać nic ująć. Tak samo jest z bugami, które niby kiedyś naprawił - wszystko to tylko słowa. Nie potrafi przez 2 lata odbugować jednego serwera to bierze się za drugi projekt, bo nie potrafi uratować poprzedniego :D.

NIE POLECAM

Kolejny tydzień z serwera Mexilia loga i administrator ma to gdzieś. Nie interesują go gracze. Jedynie co 2 dni wyłączy serwer na noc, a od rana znów jest to samo i loga.

Właśnie znów wywaliło wszystkie CH.

NIE POLECAM

anonymous--sygna-animacja_zpsc83a8884.gi

Opublikowano

Serwer ciekawy, zajebisty, warto tu grać!

Czekam na start.

A tak serio to... Nie polecam serwera ze względu na nieudolną Administrację, czyli Rangosa i spółki. Inku dał dość dowodów, że normalni ludzie na tym serwerze nie zagrają.. wręcz odradzam gry tutaj.

Pozdrawiam Inka, który wiecznie jest zajęty. :D

10616653_1489419637980205_70507861520869

Opublikowano

Zapraszam Wszystkich na beta testy serwera Mexilia s2. Wystarczy napisać na numer GG 49604820. Szczególnie interesują nas kandydaci, którzy grali na serwerach fallence lub waternox.

Opublikowano

Siara po co wy to robicie jak rangos to "..." i ten serwer to i tak bedzie syf.. ? robicie bete skoro i tak nic nie poprawicie bo jestescie leniwi i chcecie tylko hajs a beta ma tylko zrobic "mini reklame" tego badziewnego serwera , wiec moge wnioskowac po twoich wypowiedziach ze jestes :

a ) z policji

b ) z rodziny rangosa (czyli to samo co odp.A)

c ) ze szkoly specjalnej

Pozdrawiam.

http://www.mpcforum.pl/topic/1115436-dyskusjamexiliamt2-s12/

Opublikowano

Nie chce mi się wdawać z Tobą w dyskusję, bo to nie dział na temat Rangosa. Powiem Ci tyle betę robi się żeby nie było syfu. Jak o tym nie wiesz to wybierz odp. c). Popatrz się na swoje wypowiedzi i Twoich kumpli. Spamujecie jakimiś głupotami na temat tego człowieka. Nie wiem onanizujecie się przy tym? Dajecie sobie nawzajem lajki a potem do ust? Każdy normalny człowiek wie, że chcecie zrobić antyreklamę bo macie na pieńku z Rangosem. Mi nic do tego, więc załóż temat "Rangos to ch*j" czy coś i tam spędzajcie rodzinnie czas. Rangos wypożycza mi maszynę, więc nie wiem czemu żalicie się że to jego serwer zrobiony pod IS itp. Ogarnijcie się i nie spamujcie na temat tej osoby, bo to nie ten dział. Tyle na ten temat. Od teraz mogę wypowiadać się na temat serwera.

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...