Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Monetyzacja youtube.

Nuts.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z drugiej strony po zakazaniu robienia jakich kolwiek serii z gier na youtube, dany twórca też na tym starci a dlaczego?

Takie firmy jak Blizzard, Ubisoft, Capcom itp. wypowiedziały się na ten temat i najprawdopodobniej za wrzucenie materiału z gry od tych firm będzie, można zarabiać gdzyż jest to dobra reklama dla producenta gier przykładowo:

Jakiś youtuber robi serie z Multiplayer z widzami, każdy kto chce z nim pograć musi zakupić grę dzięki czemu twórcy na tym zarabiają a jednakowo wzrasta szansa, że dana osoba zakupi DLC do tej gry jeśli wyjdzie.

Jeśli zakazać by całkiem gameplay na youtube wiąże się też to, że twórcy gier też to odczują. Tak więc czy na youtube będzie, można robić gameplay czy też nie to po kieszeni każdy to odczuje nawet Google czy Youtube ponieważ nikt nie będzie non stop oglądał vlogów itp.

Przecież nikt nie zakazuje kręcić lets playów! Ani nawet czerpać $ z reklam. Po prostu yt usuwa sieci, które pochłaniały % z zysków youtube.

Opublikowano

mogli dawać 5 filmików dziennie w 1080p to będą streamować i z tego będzie haj$. niestety w polsce z streamingu się nie utrzymasz

słyszałem iż multi nadal normalnie można nagrywac bez żadnych problemów

mnie to nie dotyczy, nie oglądam lp tylko streamy

ci co będą nagrywać lp zaraz będą wywyższani do poziomu "Boga" w końcu robi to z pasji nie dla haj$u

jak dla mnie będzie tego mniej lecz lepszej jakości, lepiej dla widza

najbardziej boli mnie postawa jaką tutaj pokazujecie, jakbyście byli zazdrośni o to że tak zarabiają niemałe pieniądze, to ich sprawa nie wasza

myślicie, że lp znikną z yt? człowiek na jakiś problem znajdywał rozwiązanie, na to też bezie jeśli znikną lp z yt

mam to gdzieś czy ktoś robi to dla haj$u czy dla ludzi, dla mnie liczy sie rozrywka a nie to ile ze mnie wycisneli

­

Opublikowano

mogli dawać 5 filmików dziennie w 1080p to będą streamować i z tego będzie haj$. niestety w polsce z streamingu się nie utrzymasz

słyszałem iż multi nadal normalnie można nagrywac bez żadnych problemów

mnie to nie dotyczy, nie oglądam lp tylko streamy

ci co będą nagrywać lp zaraz będą wywyższani do poziomu "Boga" w końcu robi to z pasji nie dla haj$u

jak dla mnie będzie tego mniej lecz lepszej jakości, lepiej dla widza

najbardziej boli mnie postawa jaką tutaj pokazujecie, jakbyście byli zazdrośni o to że tak zarabiają niemałe pieniądze, to ich sprawa nie wasza

myślicie, że lp znikną z yt? człowiek na jakiś problem znajdywał rozwiązanie, na to też bezie jeśli znikną lp z yt

mam to gdzieś czy ktoś robi to dla haj$u czy dla ludzi, dla mnie liczy sie rozrywka a nie to ile ze mnie wycisneli

powtarzam po raz trzeci: NIE BĘDZIE ŻADNEGO ZAKAZU LP

Opublikowano

Rojo na tym nie straci, bo reklamy od AdSense a nie bezpośrednio od YT.

Opublikowano

I bardzo dobrze ! Nie bedzie tych hajserów zostaną rock rojo niekryty pingwin i tyle.

Potrzebna pomoc w robieniu grafiki/intra? Pisz! Znajdziesz mnie w pogaduszkach ;). Zagraj ze mną w Dead Island . Pisz na pw!

Opublikowano

I bardzo dobrze ! Nie bedzie tych hajserów zostaną rock rojo niekryty pingwin i tyle.

HAHA, rock i rojo to najwieksze dwa pajace trzepiące hajs na gimbach.

PA$JA

W moich kręgach już wielu odpadło !

Opublikowano

Tak naprawde to prawoe zaden z was nie wie jak bedzie. Nadal bedzie mozna zarabiac na lp, niektore firmy beda ustalaly po prostu jakies warunki typu: wyciecie cutscenel, wyciszenie ich autorskiej muzyki. Owszem, sa tez firmy, ktore w ogole nie beda sobie zyczyyly filmikow z gier, ale takich jest malo. Po prostu przed monetyzacja yt bedzie analizowal dany film, hajsy wcale nie znikna, moze tylko trudniej troche bedzoe je zaobic nagrywajac gry, ale wciaz bedzoe o mozliwe

Sorry za bledy, pisalem na telefonie

finalrender.png

Opublikowano

No to ja mam zupełnie inaczej niż ty, wolę obejrzeć ciekawą prezentacje gry jak np. u Rocka albo pośmiać się z innych gości ale widać każdy ma inne gusta.

A spróbuj nagrać 5 filmów dziennie, w 1080p tak żeby KOGOKOLWIEK tym zaciekawić to naprawdę szacunek jeśli wytrzymasz tak miesiąc :)

Rock i ciekawa prezentacja gry? To się uśmiałem ^.^

Sprawdź sobie Woznia, quaza albo Moskita. W porównaniu do skały to ogromna różnica.

"Just because I'm weaker doesn't make you stronger".

krul | władca | mangozjeb | technik Ascarialu s2

Last.fm

Zainteresowanych fixami na source'owe game 40250 zapraszam PW.

Opublikowano

Rock i ciekawa prezentacja gry? To się uśmiałem ^.^

Sprawdź sobie Woznia, quaza albo Moskita. W porównaniu do skały to ogromna różnica.

Ja nawet skały nie lubię ale dałem go jako przykład bo jest najbardziej znany ;)

742611478555387739101.jpeg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...