Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Vayne - Phantom Dancer vs Stattik Shiv

FastFlash

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, normalnie na Vayne kupuje Phantom Dancera jako 2/3/4 item, oglądam teraz KMT vs NiP i Vayne od KMT kupiła Stattik Shiva, czy jest to lepszy item od PD ? - czytałem co dają obydwa itemy i PD lepsze ale Stattik ma ten dodatkowy harass do minionków, które kupować ?

Opublikowano

Nie lubię ogólnie stattika, pd prezentuje się lepiej i jest lepsze w moich oczach, tymbardziej na vayne.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

Ja kupuje po BotRK'u stattika i jak mam robić item sytuacyjny to zmieniam stattika na PD :)

Play to have fun, not to win.

Pasjonat
Opublikowano

A ja robie taki build jak HI IM GOSU- kupuje bortk statikka i pd, mam 2attack speeda i tanki schodzą w parę sekund

.

Opublikowano

Ja też na niej odradzam stattika.

Potrzebujesz pomocy w przygotowaniu swojego forum dyskusyjnego?
Odezwij się a na pewno udzielę Ci pomocy!

Opublikowano

Albo lecisz standardowy build

Berki, BotRK, PD, IE, LW, GA

w przypadku gdy enemy ma hard tanka typu Malphite, Shen.

Jeżeli to się nie sprawdza bo mają papierowy team z dobrym focusem to ja lecę tak :

Berki, BotRK, PD, Statik, IE, LW, sprzedajesz Buty kupujesz Zephyr. Wyjdzie ci to na 400 MS, 2.5 AS, 70% kryt. Nic innego tylko carry only.

@edit

Dodam że moja 2 penta na rankedzie była Vayne jak złożyłem na niej statika.

csyt2-signa.png

Opublikowano

wydaje mi sie, ze phantom bo po co jej dotatkowy dmg z piorunow jak ona tak naprawde potrzebuje AS

TwistQ4ever_eune_9_1_logo.png

Jeb*ć brązy XDDDD

Opublikowano

Statika budujesz tylko i wyłącznie wtedy, gdy twojej drużynie potrzebny jest lepsz wave clear. Normalnie PD o niebo lepszy.

Opublikowano

Ja zawsze składam statikka, ale jak mam full build to zamieniam go na PD. :)

Opublikowano

Silvery i Goldy się odzywają ,to jest smutne :/

Phantom -> Jak są w enemy tanki i mają w ch uj hp i się bijesz z tankami 1 v 1

Static -> Jak są papery w teamie , mają mało hp ,bijesz się z paperami 1 v 1 150 dmg to dużo no i jak potrzebujecie AOE dmg .

kxAyLut.png

Opublikowano

Osobiścię gram BOTRK + Statig i jest gites ;x

Oczywiście potem, zależnie. Albo coś pod DMG, albo idę w phantom. Niby za dużo AS, ale szybsza pasywka z W i dmg tez ładny idzie, + life steal ;x

1375198444-U163133.jpg

Opublikowano

ja wam proponuje zagrać bt+zephyr to jest coś na vayne. a i pierwsze maxujemy w na tym buildzie

jeśli gramy z botrk to pd, ona potrzebuje as do w a nie dmg z stattika, jesli papiery w teamie mozna zlozyc tego stattika ale wolałbym trinity zamiast stattika w late

­

Opublikowano

Coś kiedyś słyszałem, iż Statikka kupuje się specjalnie dla early (najlepiej zakupić go do ~25 minuty), zaś w late game, to bardziej opłacalnym zakupem jest Phantom.

Ja na Vayne bardziej preferuję Phantom Dancera, jednakże nie uzasadniam kupowania go niczym konkretnym, ot, uważam jego pasyw za bardziej przydatny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...