Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

biom grzybny

MrPiter

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

prawie wogóle go nie ma. raz tylko byłem jak mnie admin tepnął. biom fajnie wygląda ale szanse na jego znalezienie są niewielkie. prędzej kaktus urośnie niż tam się znajdziesz

wojownik024_gameplay.png

Opublikowano

Tak to prawda, jest on najrzadszy, najczęściej występuje jako wyspa na oceanie.

Byłem na nim 2 razy: raz u siebie znalazłem i raz znalazłem na hardcorze skkf'a.

928011413476457403957.png

Opublikowano

Tak, jest on najrzadszy i chyba można go znaleźć tylko z World Type: Large Biomes.

Mam nawet seeda: 5596653170798224322

Pozdrawiam :)

Opublikowano

biom grzybowy zwie się "grzybowa wyspa"

spotkałem się z nim parę razy, świetne źródło, ale nic poza tym

Opublikowano

no bardzo rzadko się go spotyka + nie spawnują się na nim moby to jest ten + :D

Jeśli chcesz abym odpisał w temacie, oznacz mnie @Manna;3

;-)

Opublikowano

no bardzo rzadko się go spotyka + nie spawnują się na nim moby to jest ten + :D

Jedynymi mobami na nim są grzybowe krowy, można doić je miseczką (dostajemy grzybową zupę) i obciąć nożyczkami ( otrzymujemy grzybki a krowa zmienia sie w zwykłą krowe)
Opublikowano

Grzybowa wyspa jest biomem bardzo rzadkim. Biom ten składa się z płaskiego krajobrazu lub wysokich wzgórz pokrytych grzybnią, która zamiast trawy występuje naturalnie na jego powierzchni. Zawsze tworzy on wyspę położoną na oceanie z dala od innych lądów. Jest to jedyny biom gdzie Wielkie grzyby mogą się pojawić i rozwijać samoczynnie oraz gdzie ich mniejsi kuzyni mogą rosnąć w pełnym słońcu, tuż obok siebie. Tylko w tym miejscu Grzybowe Krowy pojawiają się naturalnie. Inne typy mobów (w tym wrogie potwory w nocy) nie są spotykane na tym biomie, włączając jaskinie i inne podziemne obiekty. Mimo braku spawnu mobów gracz może chodować tu zwierzęta. Mogą tu być sadzone drzewa i inne rośliny pod warunkiem, że nie są sadzone w bezpośrednim sąsiedztwie grzybni.

300px-Mushroom_biome_1.9.PNG

źródło: Minecraft Wiki Polska

Opublikowano

Tak. Zgadzam się z wszystkimi ;). Ten biom jest rzadki, ja go znalazłem kilka tysięcy kratek od spawnu, gdy grałem ostatnio w trybie 1-osobowym xD .

Opublikowano

Tak, jest on najrzadszy i chyba można go znaleźć tylko z World Type: Large Biomes.

Mam nawet seeda: 5596653170798224322

Pozdrawiam :)

No wszystko ładnie, pięknie, ale brakuje koordów :(

MINECRAFT LOGIC

mca.png

Opublikowano

Ja na serwerze MCHC znalazłem biom grzybny, ale za borderem :(

MINECRAFT LOGIC

mca.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...