Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Dla początkującego

Jano900

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak można nie ogarniać Mastera Yi... przecież to jest banalne, wystarczy w early mieć 2 kille i potem już killstreaki idą, penta - co chcesz.

@topic

Polecam Ci na początek Katarinę lub Lux. Katarinę mam i jest bardzo fajną postacią - z shunpo ma ładny doskok, wali niezłe hity, w TF bardzo przydatna - w walce wbijasz się do środka i utli używasz.

• Odpowiedzi 77
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Witam

Szukam championa dla nieogarów, czyli mnie. Najlepiej jakiś dystansowy, bo zanim dobiegnę kimś z atakiem w zwarciu to zostaję zmieciony z powierzchni ziemi. Cena nie gra roli, mam 6000PZ. Mam co prawda 11 poziom, ale dalej lamię. Nie polecajcie Mistrza Yi bo nim mi idzie najgorzej.

Dobre klasy na poczatek to jax , mundo ine klasy jak teemo i inne są trudne ...

xxx

Opublikowano

Polecam czytać to co piszę. Pisałem że mam Katarinę i Lux i teraz szukam tego

ref

Nie wiem czy już się o to pytałem, ale jaki wg. Was champion jest przesadzony,noobski i wkurzający? Takiego może ogarnę.

I co do tego majstera - podchodziłem do niego 5 razy. Chociaż próbowałem... W nim jest taki problem, że ma jeden skill który zadaje damage. Niby jednym skillem biorę pół hp, a potem dobijam autoatakami, ale bez itemków nic nie zrobię. A itemków nie mam bo nie mam skąd brać pieniędzy.

Opublikowano

Witam

Szukam championa dla nieogarów, czyli mnie. Najlepiej jakiś dystansowy, bo zanim dobiegnę kimś z atakiem w zwarciu to zostaję zmieciony z powierzchni ziemi. Cena nie gra roli, mam 6000PZ. Mam co prawda 11 poziom, ale dalej lamię. Nie polecajcie Mistrza Yi bo nim mi idzie najgorzej.

Osobiście polecam Jaxa bo jest bardzo OverPower i trudno nim sie nie gra :;)

Opublikowano

veigar

jak masz dobrze wyskilowanego go, to qwe i ulti i koles pada.. postac daleko dystansowa ;)

Nigdy nie trać czasu dla kogoś, kto nie ma go dla Ciebie ! :))

Opublikowano

Spróbuj Jaxa mi się nim dobrze gra, polecam ci też Teemo gdy ogarniesz grzybki i kamuflaż na prawdę wiele nim można zdziałać.AAaa i pisałeś że masterem nie masz skąd brać golda, w początkowej fazie gry najważniejsza jest farma i jeszcze raz farma,musisz się nauczyć dobijać minionki żeby ci kasę dawało

Opublikowano

Spróbuj Jaxa mi się nim dobrze gra, polecam ci też Teemo gdy ogarniesz grzybki i kamuflaż na prawdę wiele nim można zdziałać.AAaa i pisałeś że masterem nie masz skąd brać golda, w początkowej fazie gry najważniejsza jest farma i jeszcze raz farma,musisz się nauczyć dobijać minionki żeby ci kasę dawało

No akurat farmienie to nie sztuka, ale jeśli biega ci jakiś koleżka po linii to już łatwo nie jest. Szczególnie kimś kto bije z bliska. Co sądzicie o Mordekaiser? Jest teoretycznie łatwy.

Opublikowano

ref

Pytam się jeszcze raz o Quinn - niektórzy mówią że to najgorszy adc, inni wręcz przeciwnie. Mówią, że przy dobrych itemach i ogarze potrafi skosić dosłownie każdego. Nie szło mi nią najlepiej, ale to był 3 tydzień mojej gry, więc mój skill nieco wzrósł. Więc podsumowując - warto kupić Quinn?

Opublikowano

Jeśli jeszcze nie kupiłeśpostaci dozbieraj se do 6300 i kup kha'zixa/ahri/shyvana

Kha'zix

-Potężne dmg z q na malym i duzym lvl

-System ewolucji

-Skok po zabiciu wroga

-Heal z w

-Escape z e

Ahri

-escape na ult

-powracającej kulki nie chronią magic resy

- przyciągnięcie z e

-Dobre combo

Shyvana

-Escape z ult

-Szybka

- E zbija armor

-dobry late i early

-super tank

Opublikowano

Najbardziej wkurzająca, noobska i dla cheaterów postać to teemo !!! NIE NAWIDZE SZCZURA

• Blind
  • Trutka
  • Jak idzie do niego podejść to blind AA z trutą i ucieka na tym W
  • postać dla debili
  • TONS OF CC - spowolnienie - grzyb tak wkurza, że szok aż się boje czasem po krzakach chodzić .
  • I jeszcze ta niewidka boże ... Wyskakuje taki idiota i napieprza AA
Opublikowano

Ahri:

-przyciągnięcie

-sailent

-true DMG

-range

-wysokie przeliczniki

-mocne combo

-3x dash

-mobilna

-mechanizm escape

Opublikowano

Ma być w miarę tania? Polecam ci tarica bardzo dobry chamion posiada heal, stun i bonus do pancerza więc sam raz na ADC

Opublikowano

Ma być w miarę tania? Polecam ci tarica bardzo dobry chamion posiada heal, stun i bonus do pancerza więc sam raz na ADC

No taric zdaje się faktycznie może być dobrym tankiem (tak mi się zdaje). I tak btw. grałem leoną i jej stun wymiata. Grałem na topie z aatroxem vs nidale i teemo i skosiliśmy ich aż pod inhibitor bez zgonów.

Opublikowano

Zdaje mi się że nikt z podanych powyżej championów tankiem nie jest.

A mi się kolego wydaje, że masz za duże wymagania . Chcesz postać chamską potem tanka, a potem supporta.

PS. teemo odpowiednio zbudowany jest offtankiem i bije dmg

Opublikowano

Stary ale motasz... Teemo, najbardziej denerwujący, lekko tanky i te grzyby.

Zazwyczaj tankowate postacie biją z bliska, więc to mija się z celem... Od siebie polecam tak:

wkurwiająca postać: annie/teemo

tanky: lee sin, darius (nawet debil go ogarnie)

Nie ma ludzi zdrowych, są tylko źle przebadani.

Opublikowano

Może naucz się grać, jakieś tutoriale, nie wiem? Bo widzę że jakiej postaci by Ci koledzy nie polecili to jest źle.

Niedawno sam zaczynałem, zacząłem od Akali i polecam na początek, wg. mnie łatwa do ogarnięcia.

i5 3350P, GB GTX960 WF2 4Gb, Goodram 2x 4Gb 1333MHz CL9, Corsair VS450, Crucial M550 128Gb, iBox 715, Windows 8

Steelseries Siberia V2, SS Rival, XyperX Fury Pro 

Opublikowano

Polecam ci dariusa, jest bardzo łatwy i tanky

+ ulti z true dmg (czyli zadaje określoną liczbę nie zważając na armor enemy)

+ fajna pasywka

+ slow

+ 150% dmg z W

+ AoE Q

+ tankowaty z dmg

928011413476457403957.png

Opublikowano

A czy ja kiedykolwiek pisałem że chce wszystko naraz? Teraz po prostu chcę połączenie tanka i supporta. Zdaje mi się że leona jest spoko.

Edit

Tak btw. nie wiem czy pisałem ale już kupiłem Quinn.

Opublikowano

A czy ja kiedykolwiek pisałem że chce wszystko naraz? Teraz po prostu chcę połączenie tanka i supporta. Zdaje mi się że leona jest spoko.

Tak dobra jest:

+ tanky support

+ przyciągnięcie z stunem

+ ulti do tf'ów

+ stun do AA

+ tarcza w, wybuchająca

928011413476457403957.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...