Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Dla początkującego

Jano900

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Quinn w obecnej mecie nie jest najlepszą postacią, a to za sprawą nikłego zasięgu, więc na ADC się średnio nadaje, zaś na topie nie posiada wystarczającej tankowatości, bądź mocnych CC (kontroli tłumu). Reasumując: nie polecam na "początek".

Karma - mocny AP support, którym można również grać w jungli lub na midzie. W sumie, to polecam.

Ashe - zdecydowanie polecam. Posiada silne CC i mocny damage. Nie jest OP, ale na początek powinna być dobra.

Graves - potężniejszy w early od Ashe, jednakże brak mu CC, co nie jest jednak przeszkodą, ponieważ u ADC tego nie wymagają. Również polecam.

Od siebie jednak polecę Annie: banalny champion, a zarazem przepotężny support (w obecnej chwili jeden z najlepszych) i silny midder (trudny do skontrowania). Posiada twarde CC i spory damage. Bardzo łatwa; jedyną trudnością jest sterowanie Tibbersem i pamiętanie, by mieć ciągle nastackowaną pasywkę (stuna). Rzecz jasna - dystansowa. Wydaje mi się, że jest świetna dla początkującego, dlatego polecam.

• Odpowiedzi 77
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

" Jax , poprostu OP ścierwo + Stun + Doskok + I oczywiście b. dobre ulti ^^ "

Szczucin ; Jax, to chyba raczej nie jest postać dla początkujących. Wątpię, że taka osoba, która dopiero zaczyna grać szybko ogarnie hybrydę oraz obchodzenie się z kontrą Ryza, Morgany czy np. Xina.

Znaczy sie tego ... To była moja 2 postać w lolu i ją ogarniałem . Niech kupi i niech się przekona

Opublikowano

Na początek ci polecam wukonga, wytrzymały, ma doskok i ucieczke. Także będziesz sobie mógl zaatakowac ocenić siły i w razie czego uciec. No i ma fajne ulti.

Opublikowano

Polecam ci kupić Lux jest op postać i łatwa do ogarniecia ;p sam się na niej uczyłem grac :>

Nie wiem czy wspominałem ale kupiłem Lux

Jak na razie oszczędzam i nic nie kupię ale dalej coś polecajcie. I tak btw. dawajcie lepsze argumenty bo np. "fajne ulti" nie mówi mi wiele.

Opublikowano

Rengar cena 975rp / 6300pż

-doskok w krzakach

-heal

-stun/slow

-mocny dmg z q

-escape/niewidzialność

SZUKAM OSOBY, KTÓRA WYKONA DLA MNIE SYGNATURĘ Z ITACHIM!!!

Opublikowano

Polecę Ci luciana:

+ Większy sustain od inny ADC, dzięki jego pasywce (więcej zadawanego dmg = więcej odzyskiwanego hp z lifesteale'a)

+ Duży zasięg z Q/W/R

+ Dash (który usuwa slowy i exhaust'a )

+ Dobre 1vs1 dzięki pasywce

+ Łatwa farma

+ Boost do MS

+ Mobilny

+ Dobre Poke

- Silence go dosłownie niszczy

- Strasznie manożerny

b_560_95_1.png

Opublikowano

A co sądzicie o Katarinie? Jest podobno tak noobska że aż dupa boli, i łatwa w ogarnięciu. I przy okazji mnie na nią stać.

Opublikowano

Ludzie, ale ty się srasz o ten dubbing. Nawet jaka by postać nie była op i łatwa to i tak nie zagram, bo ma słaby dubbing. Jak Ci nie odpowiada polski dubbing to pobierz angielską wersję.

@bezspiny

Nie słuchaj ich wszystkich propozycji, bo na przykład Jaxa, albo Luciana ciężko było by ci ogarnąć, ale za to Ashe, Teemo, Caitlyn powinieneś sobie poradzić, bo to łatwe champy.

Osobiście polece jeszcze Xina. Może nie jest dystansowy, ale mimo tego jest łatwy i bardzo mobilny. W early łatwo ci będzie ściągnąć fraga jak ktoś pomoże jakimś stunem, fearem etc. bo na tym Q Xin robi ogromny dmg w early, a jak jeszcze załączy W to naprawdę siekę niezłą robi. Bardzo dobrze sobie radzi 1vs1.

Opublikowano

Ludzie, ale ty się srasz o ten dubbing. Nawet jaka by postać nie była op i łatwa to i tak nie zagram, bo ma słaby dubbing. Jak Ci nie odpowiada polski dubbing to pobierz angielską wersję.

@bezspiny

Nie słuchaj ich wszystkich propozycji, bo na przykład Jaxa, albo Luciana ciężko było by ci ogarnąć, ale za to Ashe, Teemo, Caitlyn powinieneś sobie poradzić, bo to łatwe champy.

Osobiście polece jeszcze Xina. Może nie jest dystansowy, ale mimo tego jest łatwy i bardzo mobilny. W early łatwo ci będzie ściągnąć fraga jak ktoś pomoże jakimś stunem, fearem etc. bo na tym Q Xin robi ogromny dmg w early, a jak jeszcze załączy W to naprawdę siekę niezłą robi. Bardzo dobrze sobie radzi 1vs1.

Ja wiem że się czepiam dubbingu, ale jak mam się skupić jak chomik mi takim głosikiem w tle gada?

Opublikowano

Ja wiem że się czepiam dubbingu, ale jak mam się skupić jak chomik mi takim głosikiem w tle gada?

To zmień na ang. a jak Ci się wgl. dubbing'i nie podobają to odinstaluj lola. Dziękuje, dobranoc. ... -_-

SZUKAM OSOBY, KTÓRA WYKONA DLA MNIE SYGNATURĘ Z ITACHIM!!!

Opublikowano

To zmień na ang. a jak Ci się wgl. dubbing'i nie podobają to odinstaluj lola. Dziękuje, dobranoc. ... -_-

Dubbing jest moim problemem. Wróćmy do tematu.

Opublikowano

@up

Tak to prawda ponieważ jej dmg opiera się przede wszystkim na jej ulcie a jej ulta jest bardzo łatwo przerwać

Opublikowano

@up

Tak to prawda ponieważ jej dmg opiera się przede wszystkim na jej ulcie a jej ulta jest bardzo łatwo przerwać

No i właśnie tu jest problem. Wielu graczy to nieogary ale jak jakiś ogar się znajdzie to cały misterny plan poszedł nie powiem gdzie.

Opublikowano

Jeśli nadal szukasz jakieś champa to polecam łatwą Ashe ;d Jest on najprostszym Adc jakiego widziałem,jeśli coś już ogarniasz w lolu to polecam ci Ezreala jest to dobry wybór,albo caitlyn.

Ale najpierw polecam ci przed kupnem zagraniem nią np jak bedzie w rotacji ponieważ potem może ci się nie spodobać ja np kupuje tylko takie postacie które przypadają do stylu mojej gry :D

Opublikowano

Bohaterów można zwrócić więc nie widzę problemu. Kupiłem tą Katarine, i jest taka sobie. Ulti nawet w sumie wielkiego dmg nie zadaje i ma tak krótki zasięg że zanim cokolwiek zrobię to wszyscy zdążą uciec.

Opublikowano

ref

Nie wiem czy już się o to pytałem, ale jaki wg. Was champion jest przesadzony,noobski i wkurzający? Takiego może ogarnę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...