Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Dla początkującego

Jano900

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Szukam championa dla nieogarów, czyli mnie. Najlepiej jakiś dystansowy, bo zanim dobiegnę kimś z atakiem w zwarciu to zostaję zmieciony z powierzchni ziemi. Cena nie gra roli, mam 6000PZ. Mam co prawda 11 poziom, ale dalej lamię. Nie polecajcie Mistrza Yi bo nim mi idzie najgorzej.

Edit

To co tu napisałem nie jest aktualne. Błagam Was patrzcie na trzecią stronę.

• Odpowiedzi 77
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Polecam Dariusa, nie jest to postać dystansowa ale rozwala system jesli jest nafeedowany, + i - nie będe wymieniać bo nie umiem :D - postać łatwa i jedna z najlepszych dla początkujących. Kosztuje on 6300k IP.

Opublikowano

Polecam Ci Kha'Zixa jest nawet łatwy , pro dmg z Q , a jeszcze jak przeciwnik jest sam to potrafi zeżreć pół hp . Ładny doskok po ewoulucji , co prawda nie jest to postać na dystans , ale potrafi zjechać każdego na combo.

Opublikowano

Polecam Ci Kha'Zixa jest nawet łatwy , pro dmg z Q , a jeszcze jak przeciwnik jest sam to potrafi zeżreć pół hp . Ładny doskok po ewoulucji , co prawda nie jest to postać na dystans , ale potrafi zjechać każdego na combo.

Dla początkujących nie jest dobry (Miniony)

Od siebie polecę za 6300 aatroxa

+Nie ginie po smierci (pasywka)

+Doskok/odskok/escape

+slow

+op heal i dmg z W

+na low lvl niszczy każdego

+z dobrym buildem tanky

Opublikowano

A ja ci polece cait

plusy:

- range

- pasyw

- ogromny damage z kilkoma itemami

- escape z slowem

minusy:

-papier jak każdy adc

Sa jeszcze jakies ale nie pamietam x.x

graphic.png

Opublikowano

Teemo raczej nie kupię. Głupio by mi się chomikiem grało, nawet jak nie wiem jaki op by był. Pewnie dubbing też ma słaby. A resztę ogarnę.

Opublikowano

Powiem, że Teemo to strasznie dobra postać. Ja nigdy nie przyglądałem się wyglądowi, więc raczej nie mam problemów z tym, że źle wygląda.. Dubbing to nie są dźwięki chomików, ani nic, tylko miły dla uszu dźwięk.

Teraz jego plusy:

-Szybkość

-Oślepienie, które uniemożliwia zadawanie ataków(pomijając skille)

-Darmowa trutka, która zadaje duży dmg w czasie

-Jego ulti(grzyby): Możesz je sobie postawić(będą tak długo stały w jednym miejscu), a gdy ktoś w nie wejdzie to duży dmg + slow + ujawnienie

Jeszcze raz : Łatwa w ogarnięciu postać z dużym dmg. Wygląd nie odstrasza, a dubbing jest miły dla uszu :)

//Czasami lubię zamknąć się w szafie i udawać, że jadę windą.

Opublikowano

Powiem, że Teemo to strasznie dobra postać. Ja nigdy nie przyglądałem się wyglądowi, więc raczej nie mam problemów z tym, że źle wygląda.. Dubbing to nie są dźwięki chomików, ani nic, tylko miły dla uszu dźwięk.

Teraz jego plusy:

-Szybkość

-Oślepienie, które uniemożliwia zadawanie ataków(pomijając skille)

-Darmowa trutka, która zadaje duży dmg w czasie

-Jego ulti(grzyby): Możesz je sobie postawić(będą tak długo stały w jednym miejscu), a gdy ktoś w nie wejdzie to duży dmg + slow + ujawnienie

Jeszcze raz : Łatwa w ogarnięciu postać z dużym dmg. Wygląd nie odstrasza, a dubbing jest miły dla uszu :)

No raczej na wyglądzie się nie skupiam bo nie ma czasu, ale dubbing ma słaby. Annie i Amumu tak samo. Polacy nigdy nie robią dobrych dubbingów dla postaci z takim głosem. O dziwo wyszedł im dubbing dla cho'gatha i innych z podobnym głosem.

Opublikowano

Top: Renekton/Jax/Irelia

ADC: Varus/Caitlyn/Twitch

Mid: Fizz/Syndra

Supp: Tresh/Leona/Taric

Jungle: Udyr/J4 (Lee raczej trudny).

1352970251-U713459.png

By Maxiu
"Because limits, like fears, are often just an illusion"

Opublikowano

No raczej na wyglądzie się nie skupiam bo nie ma czasu, ale dubbing ma słaby. Annie i Amumu tak samo. Polacy nigdy nie robią dobrych dubbingów dla postaci z takim głosem. O dziwo wyszedł im dubbing dla cho'gatha i innych z podobnym głosem.

To może wyłącz sobie dźwięki postaci w ustawieniach ? Zamiast tego włącz sobie jakieś radio internetowe typu eska.go :)

Opublikowano

To może wyłącz sobie dźwięki postaci w ustawieniach ? Zamiast tego włącz sobie jakieś radio internetowe typu eska.go :)

Niby tak ale nie wiem czy się skupię na grze.

Top: Renekton/Jax/Irelia

ADC: Varus/Caitlyn/Twitch

Mid: Fizz/Syndra

Supp: Tresh/Leona/Taric

Jungle: Udyr/J4 (Lee raczej trudny).

Jeśli supp to support to z tego co pisze w grze leona to obrońca a nie wsparcie.

Opublikowano

Niby tak ale nie wiem czy się skupię na grze.

Oj, uwierz, że się skupisz na grze :) Ja bardzo lubię grać z muzyką w tle, nawet czasami pomaga :D

Opublikowano

Jeśli supp to support to z tego co pisze w grze leona to obrońca a nie wsparcie.

Leona to support, ponieważ świetnie się nadaje na tą linię, a co powiesz na Fiddle'a? Niby mag ale chodzi nim się na supporta/jungle. Nie sugeruj się temu co piszą w Lol'u, tam jest jedynie informacja jakiego typu to jest champion, czy wytrzymały czy kruchy jak gips.

A co do tematu, to Teemo bądź Jax, chociaż ten drugi jest bardzo potężny jak znasz jego mechanikę.

Opublikowano

Nie wiem czy wspominałem ale kupiłem Lux i mam teraz 4000 pz. Idzie mi nią najlepiej to dlatego ją kupiłem. Co sądzicie o Quinn? Czuje że ma potencjał, ale nie idzie mi nią najlepiej. To pewnie przez zły build.

Opublikowano

No akurat wolałbym kupić kogoś kim grałem. Wszyscy mówili żeby mastera kupić a on do niczego jest (bo go nie ogarniam nawet quinn mi idzie lepiej). Aktualnie zastanawiam się nad Quinn, Aatrox, Graves, Karma, Ashe.

Opublikowano

Ja osobiście polecam Ci Caitlyn (adc) :

Koszt: 440 RP / 4800 PZ

Proponowany Build: Krwiopijec, Nagolenniki Berserkera, Ostrze Nieskończoności, , Widmowy Tancerz, Ostatni Szept, Anioł Stróż <-- (Kolejność Składania Podana Dokładnie)

Polecane Czary: Flash, Barrier

Zdolności :

Pasywka - Headshot ;

Co kilka ataki, Caitlyn będzie ogień headshot czynienia 150% obrażeń do mistrza lub 250% obrażeń do minion. Ataki na wieżach nie będzie udzielał żadnych stosów.

Q - Piltover Peacemaker ;

Aktywny : Caitlyn obroty jej strzelbę przez 1 sekundę, aby wystrzelić penetrujący strzał, który zadaje obrażenia fizyczne . Jednak zajmuje 10% mniej do kolejnych celów, do minimum 50% zadanych obrażeń.

Koszt 50/60/70/80/90 many

Odnowa 10/9/8/7/6 sekund

Zakres 1300

W - Yordle Snap Pułapka ;

Aktywny : Caitlyn można ustawić do trzech pułapek, w jednym czasie, aby znaleźć podstępne yordles, które wywołują na mistrzów. Kiedy powstały, pułapka unieruchamia cel, odkrywa je na krótki czas, i zadaje magiczne obrażenia przez 1,5 sekundy. Pułapki ostatnio przez 4 minuty.

Koszt 50 many

Odnowa 20/17/14/11/8 sekund

Zakres 800

E - 90 Kaliber netto ;

Aktywny : Caitlyn wystrzeliwuje netto spowolnić jej cel o 50% na trochę . To zajmuje magiczne obrażenia i puka Caitlyn powrotem.

Koszt 75 many

Odnowa 18/16/14/12/10 sekund

Zakres 1000

R - Ace in the Hole ;

Aktywny : Caitlyn trwa 1 sekundę, aby wyrównać doskonałe zdjęcia, zadając obrażenia fizyczne . mistrzowie wróg może przechwycić pocisk za ich sojusznika.

Koszt 100 many

Odnowa 90/75/60 ​​sekund

Zakres 2000/2500/3000

Według mnie postać bardzo silna i nietrudna do ogarnięcia. Mam nadzieję, że pomogłem ;) PS: Czytając te wasze komentarze padam z krzesła ... Według niektórych każdy adc, to ścierka ? Zapraszam na solo nick taki jak w profilu.

26_logo_ostateczne.png

Opublikowano

" Jax , poprostu OP ścierwo + Stun + Doskok + I oczywiście b. dobre ulti ^^ "

Szczucin ; Jax, to chyba raczej nie jest postać dla początkujących. Wątpię, że taka osoba, która dopiero zaczyna grać szybko ogarnie hybrydę oraz obchodzenie się z kontrą Ryza, Morgany czy np. Xina.

26_logo_ostateczne.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...