Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

1 Polski Globalny Server Kalonline ?!

ZARYWACZ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koreański wydawca gier online INIXSOFT, twórca wielkiego hitu MMORPG - orientalnej gry KalOnline po sukcesie globalnej angielskiej wersji zdecydował się wyjść naprzeciw wielkiej rzeszy polskich graczy.

17 lutego 2010 ruszają zamknięte testy polskiej edycji gry Kal Online. Tego dnia planowane jest uruchomienie oficjalnej witryny pl.kalonline.com. Na stronie dostępne będą wszelkie informacje na temat czasu testów jak i termin uruchomienia finalnej wersji gry.

22 lutego zaplanowane jest uruchomienie serwera na którym możliwe będzie zalogowanie się i rozpoczęcie rozgrywki w magicznym świecie KalOnline.

Wszystkich zainteresowanych serdecznie zapraszamy na pl.kalonline.com.

Pomogłem? Daj +

Opublikowano

ehh "Polski Globalny" hmm ciekawe stwierdzenie xD

a co to samego serwa hmm interesuje mnie skąd info o polskim serwie sam przejrzałem wczoraj na necie i co się okazało znalazłem tylko zapowiedź serwa na polskich stronach. Żadnego oficjalnego info z Inix'u nie było. Z drugiej strony wczoraj na twitterze kalonline jakiś gm zapytany "czy to prawda o polskim serwerze" odpowiedział "ogłoszenie zostanie zrobione", ale nic konkretnego z tego nie wynika.

W sumie sam bym sobie pograł na Polskim serwerze i myślę że może wróciłoby trochę osób z "starej ekipy", więc mam nadzieje że te info to nie fake :D

edit:

hmm no więc tak, mam trochę info. Czytając na kalhq post o pl serwie, też niczego się nie dowiedziałem, aleeee myślę że coś wykombinowałem.

Jak wiadomo strona miała by być pod adresem pl.kalonline.com, więc wpisałem taki adres do przeglądarki i o dziwo strona ładowała się parę sekund, a powinien wyskoczyć od razu komunikat, że strona nie istnieje (jak też się stało przy kolejnej próbie z adresem aa.kalonline.com). No powiedzmy nic takiego, ale z dagiem zrobiliśmy drugi eksperyment, chodzi o pingowanie.

z adresem pl wysyłane były 4 pakiety i 4 powracały, natomiast jak próbowałem tego samego z adresem "aa.kalonline.com" wyświetlał się komunikat, że nie można odnaleźć hosta :D

W sumie każdy może sprawdzić u siebie:

Start > uruchom > cmd

w polu wpisujemy

ping pl.kalonline.com

jak widać pakiety poszły, natomiast przy próbie z

ping aa.kalonline.com

nic się takiego nie dzieje.

Nic nie sugeruje! Żeby później mi tu nie było "YourFear mówił że serwer powstanie!" xD

Pokazałem tylko co się dzieje po pingowaniu tych 2 adresów xD

sign.png
Opublikowano

Czytałem o tym na pewnej stronie. Zarywacz napisał samą prawdę... Mają nadzieje że ściągną polskich graczy z privów na ten server! Ja się wychowałem na kalu... Grałem od początku miałem wtedy około 8 - 9 lat xD. Teraz zaczną grać dzieci z metina 4sotry itd... Na pewno nie zacznę grać na PL. Jakoś mnie przeraża powrót do g50 za 30kk . Takie jest moje zdanie o tym ;]

"Jeżeli chcesz uniknąć krytyki, nic nie rób, nic nie mów, bądź nikim"

Elberd Hubbard

Opublikowano

YourFear ma racje jest otwarty serwer pl.kalonline.com ponieważ przy wpisaniu takiego adresy wyskakuje nam Przekroczono limit czasu połączenia Serwer pl.kalonline.com zbyt długo nie odpowiada. A np. przy aa.kalonline.com nie ma wogóle takiego Nie odnaleziono serwera Firefox nie może odnaleźć serwera aa.kalonline.pl. Czyli coś może być na rzeczy.

Opublikowano

Co do tematu , czytalem na 3 forach , i na kazdym pisza ze od 17 sa beta testy a start nie wiadomo. I ze inixsoft zorganizowal to wszystko :)

Jesli chce ktos wiecej sie dowiedziec , pm me to podam linka do forum gdzie jest juz 28 stron o tym serverze :)

Opublikowano

Hehe Czyli PO otwarciu Polskiego Globa , Szybko w łapy innych Wpadna Pliki z thiefem , 3rd Jobem i etc ... żałosne Eh No ale co do serwa albo w ogole nie powstanie albo szybko Upadnie :)

Opublikowano

Hehe Czyli PO otwarciu Polskiego Globa , Szybko w łapy innych Wpadna Pliki z thiefem , 3rd Jobem i etc ... żałosne Eh No ale co do serwa albo w ogole nie powstanie albo szybko Upadnie :)

yhm po pierwsze nie piszcie "Polskiego Globa", bo mi ręce opadają (polecam zapoznać się z pojęciem "globalny"), wystarczy "Polski oficjalny serwer".

Co do plików o to się nie bój, nic nie wpadnie. Serwa hostuje Inix (czyli jak dobrze pamiętam w Seulu), jak to powiedział przedstawiciel inixu Ezio2010 (z pewnego forum xD) Polscy GM będą mieli niby kontrole nad serwem, ale nie jest pewien co do zmiany expa itp (stawiam że raczej takich uprawnień nie będą mieli). Grać będą mogli wszyscy (nie tylko Polacy), o ile będą w miarę język ogarniać (i właśnie na start szykuje się już grupa obcokrajowców).

Co do startu wystarczy potrafić czytać ze zrozumieniem...

Nie startuje 17 tylko 22, 17 ma być strona online (na obecną chwilę jest online ale tylko na wewnętrznym serwie skośnookich, bo ciągle webmasterzy nad nią pracują).

Jeśli chodzi o dzieciaki hmm też się trochę o to martwię, ale liczę że z czasem zacznie ich ubywać (jakby nie patrzeć kal do łatwych gier, szczególnie na starcie nie należy i mam nadzieję że zostaną sami "ogarnięci").

No i jeszcze jedna sprawa - jak dotąd nie zostało podane ile czasu mają trwać beta testy.

sign.png
Opublikowano

sry za double posta, ale nowe info się pojawiło, a nikt w temacie się nie udziela :P

Sprawa wygląda tak że po odpaleniu strony serwa widać już napis "under construction".

Pojawił się także screen wrzucony przez przedstawiciela inixsoftu z częściowo przetłumaczonym wyborem postaci.

http://img638.imageshack.us/img638/1581/shotcosmonewinternal201.jpg

sign.png
Opublikowano

Zapowiada się fajny serwer już to widzę 1000+ online i wojny ze stuffami g32 g46 :D

Pomogłem? Daj +

Opublikowano

pl.kalonline.com miałeś ją w pierwszym poście tak samo jak miałeś napisane że start strony 17 lutego a start cb 22 lutego i bedzie trawal do 3 .

Mysle że to dlługo nie pociagnie :P Może jakieś hacki sie znajdą:)

Ps: 1 raz od dlugiego czasu sie zalogowalem ;D:)

Opublikowano

tu macie info co i jak kiedy będzie , wątpię ze będą jakieś haki ^^ od razu bana dostaniesz albo cie wywali :D

http://pl.kalonline.com/Event/Event100211.asp#03'>http://pl.kalonline.com/Event/Event100211.asp#03

http://pl.kalonline.com/community/notice_view.asp?btn=1&idx=1'>http://pl.kalonline.com/community/notice_view.asp?btn=1&idx=1

http://pl.kalonline.com/

Pomogłem? Daj +

Opublikowano

ciekawe czy tak bd naprawde z tym callcash.. ;p

omg ja tak to nazywam..

a ty spamic już nie musisz bo sie postaram o warna dla ciebie.

.

Opublikowano

callhashem xD przecież kalcash to jest także angielska nazwa kal - od nazwy gry, w ang wersji nie ma callcasha tylko też jest kalcash. Nie wiem czemu pomyślałeś i napisałeś callcash xD.

a mi się to widzi " DaPik połšczy" po zalogowaniu na stronie głównej :P

EDIT :

Sprawa wygląda tak że już można klienta pobrać ;]

Elberd Hubbard

Opublikowano

To nie jest pl global na www.kalonline.com pisze Nazwa firmy : INIX SOFT CO. LTD. a na tym pl kalu pisze INIXSOFT CO.LTD

pl.kalonline.com to jest priv

Opublikowano

Nie wiem ale sciagnelem clienta zainstalowalem patrze HyperText a tam nie ma zadnych rzeczy dla Thiefa ... Nie wiem o co biega czyzby nie bylo Thiefa ?

Opublikowano

Maciek16 Czy ty myślałeś że powierzą pliki thiefa polskiemu serwerowi zapewne bez zabezpieczeń? Maracin może mieć racje że to tylko spolszczony priv ale jednak podali w jakimś tam ogłoszeniu e-mail polskiego gm (globala) który wyśle e-piny za coś tam... Nie wiadomo co o tym myśleć ;)

Elberd Hubbard

Opublikowano

yy ee? spolszczony priv?

Co to to nie xD

Inix się oficjalnie tym zajmuje. Cały serw jest hostowany u nich, hmm czemu Polak ma rozdawać e-piny? to chyba logiczne jak Polski serw to skośnooki się raczej nie dogadają (więc i e-maila wypadałoby podać jakiegoś "naszego" gm'a) :P

sign.png
Opublikowano

zanim ten serv normalnie ruszy to minie 77lat.

jak te ułomy nawet strony nie umią dobrze zrobić:) a co dopiero serv..

.

Opublikowano

Strona to koszmar... Jeżeli tak samo będzie chodzić serw to nie będzie miło się grało.

Elberd Hubbard

Opublikowano

wiesz co ci powiem server sie stawia od strony .. a oni o tym zapomnieli..

ok client jest? musisz sie zalogowac zeby sciagnac a da się wogule zalogować?

wiesz jeśli ten server bd od podstaw to oni mi bd dawać hoho kallcasha.. bo buqsy sie pamieta:)

.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...