Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Próbne testy Gimbazjalne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka :D

Jestem w 3 gimbazjum i od jutra zaczynają się próbne testy :)

Jutro akurat jest część humanistyczna. Co najlepiej sobie przypomnieć? Co wiedzieć. Jak się przygotować ?:)

Opublikowano

Jak napisać rozprawkę i charakterystykę. Będzie na pewno czytanie ze zrozumieniem i pytania do tego zamknięte. Polski powinien być łatwy, nie obawiaj się.

Opublikowano

Hehe. Moi nauczyciele mają taki zapał do nauki, że "a to nauczycie sie w domu. poczytajcie sobie temat a ja sobie posiedze".

Lektury słabo znam bo mało ich mieliśmy, ale skompca coś kojarze, balladyne, (nie pamiętam tytulu) Rejent, Papkin itd. byli tam :D

A z Wosu lub Histy jakie pytanka mogą być ? jakie daty sobie przypomniec ?:)

Opublikowano

Co wy chcecie się na egzamin próbny uczyć , ? chyba was jebło , w ogóle egzamin gimnazjalny to jeden wielki fake . Nie masz co się stresować .

Geje to banda chamów importowanych z zagranicy

Opublikowano

Co wy chcecie się na egzamin próbny uczyć , ? chyba was jebło , w ogóle egzamin gimnazjalny to jeden wielki fake . Nie masz co się stresować .

Jak chcesz potem chodniki zamiatać to sie nie ucz .

Krzyżaków / Qvo Vadis czy jakoś tak .

Rozprawka/List/Charakterystyka .

Opublikowano

Prawie zawsze jest rozprawka. Do tego przypomnij sobie obowiązkowe lektury, poćwicz czytanie ze zrozumieniem. Do tego może jakaś gramatyka się trafi, ale jak już to pewnie mało.

zSCFQrN.png

Opublikowano

nie wiem jaki dokładnie jest wykaz lektur, ponieważ jestem jeszcze w tej starej podstawie programowej i kończe 3 klase liceum :P

Ale jesli Pan Tadeusz jest to warto sobie przypomniec o co tam chodzilo, char. postaci itp. Rozprawka to raczej rzecz wiadoma :D

Tylko Lucyfer

Jestem Hujston

Opublikowano

Przypomnij sobie lektury takie jak : Krzyżacy, Zemsta (to z Papkinem i Rejentem), Dziady i Kamienie na Szaniec i oczywiście jak pisać rozprawkę. ;x

Opublikowano

Rok temu była charakterystyka z elementami rozprawki.

Z histy o powstaniu styczniowym, więc przypomnij sobie podstawy jak odzyskanie niepodległości itp.

Opublikowano

Dziękówka za pomoc :D

Najgorszy jestem z histori i jej sie obawiam jak to bedzie na tym już prawdziwym:)

Rozprawke właśnie sobie ogarniam no i te daty z histy :)

Reszte like dam jutro bo dzis juz limit dalem :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...