Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź] Fightercraft [200 slotów] [RPG + MODY] Wpłyń na los krainy ! | Wojny królestw | NPC i Questy | Poszukiwania tajemniczej broni | Nabory |

ArtiXD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
fighter.png
Chcesz przeżyć niezwykłą przygodę ?
Pragniesz władzy, potęgi, bogactwa ?
Chcesz walczyć w wielkich wojnach przeciw mnóstwu graczy i npc ?
Pragniesz wykonywać różne, z pozoru nie do wykonania zadania ?
Chcesz podziwiać piękne średniowieczne miasta i ich wspaniały klimat ?
W TAKIM RAZIE TO SERWER DLA CIEBIE !
Witam wszystkich ! Pewnego dnia postanowiłem zrobić serwer, który by nie był 1000 Survival + Frakcje. Który byłby niesamowity, zdumiewający i znany. Na którego by ludzie wchodzili po to, by poczuć dreszcz emocji, adrenaliny.
Tak powstał projekt serwera Fightercraft. Przez kilka miesięcy mój projekt dojrzewał, zmieniał się, aby stać się taki, jak teraz. Jest to bardzo ambitny pomysł, nie jest to serwer do zrobienia w ani w pięć minut, ani jeden dzień, ani tydzień, ani miesiąc. Dlatego już teraz proszę o wsparcie, czy to dołączenie do mojego teamu (jako budowniczy, programista, grafik lub youtuber), czy też po prostu powiedzenia dobrego słowa o serwerze i polecenia go komuś.
Więc na czym ten projekt polega ? Chodzi tu w bardzo, bardzo wielkim skrócie o stworzenie serwer RPG z modami i ciekawą rozgrywką. Będzie on oparty na średniowiecznych realiach, czyli np. styl budowniczy, magia i duża pobożność (dużo zakonów, kościołów itp.). Będzie też wiele miast, wiosek, klasztorów, zamków (w planach jest utworzenie 6 nacji). Dodatkowo będzie bardzo dużo rozwiniętych questy (w jednym nawet będzie możliwość zmiany czasu !) i jeśli np. wykonasz jeden, dopiero wtedy będziesz mógł wykonać następny.
Mody które dołączę do serwera zapewnią ciekawszą rozrywkę, ulepszenia minecrafta, dodają nowe bronie, słuchania ciekawej, średniowiecznej muzyki itp. Serwer będzie posiadać launcher, aby nie było najmniejszego problemu z ich instalacją. A oto ich lista (pewnie z czasem będzie ich przybywać):
Anciet Warfare II - katapulty, balisty, machiny oblężnicze, własne npc i wiele więcej !
Armor Status HUD - sprawdzanie wytrzymałości zbroi i narzędzi
Beer Mod - bo co to za średniowiecze bez trunków !
Chisel - dodaje wiele bloków dekoracyjnych
Craft guide - wszystkie craftingi pod przyciskiem "G"
Custom NPC - tworzenie npc, questy
Damage Indicators - miniaturka moba, na którego patrzysz, stan jego życia i efekty mikstur jakimi jest poddany
Infernal Mobs - wszystkie moby mają szanse posaiadać niezwykłe zdolności, na przykład efekty różnych mikstur, znikanie itp. Dzięki temu rozrywka staje się ciekawsza i możemy zdobyć różne, dodatkowe przedmioty.
Optifine - poprawia wydajność osobom o słabszych komputerach, a lepszym pecetom oferuje extremalnie dużą odległość renderowania !
Smart Moving - nowe animacje, czołganie, wspinanie się itp. (chwilowo nie wszystkie funkcje są dostępne)
Spiffy skins - możesz od teraz mieć skina na no-premium !
Thaumcraft IV (+ addony) - magia, golemy, różdżki i inne ciekawe rzeczy
Zan Minimap - minimapka z waypointsami, wskazywaniem mobów, graczy i własnymi ustawieniami
Na serwerze nie będzie żadnych warpów. Gracz nawet będzie miał zablokowaną komendę /spawn ! Całą drogę będzie musiał przejść na piechotę, chyba że go stać na konia, albo na teleporty, które będą tworzyć magowie w większych miastach !
Teraz pragnę wam przedstawić fabułę serwera. Mam nadzieję, że was wciągnie i wprowadzi w ten wspaniały, średniowieczny klimat:

Dawno temu na tereny przyszłego królestwa Malthendor przybyli pierwsi ludzie. Stworzyli oni pola uprawne, grody, garnizony. Kraina była bogata we wszelkiego rodzaje surowce mineralne, więc górnicy drążyli kilofami w górach coraz głębiej i głębiej. Z czasem, powstały pierwsze warowne miasta, które połączone szlakami handlowymi przyciągały kupców. Królestwo cały czas rozszerzało się, podbijało nowe terytorium. Zdawało się, że nic nie może zakłócić tej sielanki, jednak to były tylko pozory.

Na zachodzie pojawiła się wielka armia mrocznych, bezlitosnych wojowników. Niszczyła ona każde miasto, każdą wioskę jakie stanęły jej na drodze. Tysiące ludzi w popłochu uciekały tracąc dorobek całego swojego życia. Uciekinierzy uciekali na wschód do Minasiaur - Stolicy królestwa. Król Belegaran I na wieść o Mrocznej Armii (bo tak nazwano armię ze względu na jej krwawe żniwo), zaczął formować swoje siły, które były by zdolne rzucić wyzwanie nieprzyjacielowi. Postanowił również osobiście poprowadzić wojska do walki. Po kilku dniach dotarli do Sidhgobell, dokąd jak donieśli zwiadowcy, kierowała się mroczna armia. 13 października 1306 roku doszło do największej bitwy w historii królestwa Malthendor.

Obie armie zderzyły się ze sobą jak fale wzburzonego oceanu. Rozbrzmiały dźwięki zderzających się ze sobą mieczy. Powietrze przecinał grad strzał. Batalion dowodzony bezpośrednio przez Belegarana wykonały manewr i zaczęły atakować tylną straż Serveya - przywódce Mrocznej Armii. Klin najdzielniejszych wojowników był już prawie na wysokości przybocznych wodza. Sevrey próbował uciekać lecz Aimrad de Tadcrist, najwyższy generał, jednym pchnięciem miecza pozbawił go życia. Syn Sevreya - Mordred w mściwej furii zaczął siać spustoszenie w królewskiej armii. Gdy tylko spostrzegł króla Belegarna, napiął łuk i strzelił w jego kierunku władcy. Zabójczy grot utkwił w jego piersi. Mordred widząc, że mroczna armia prawie całkowicie uległa zniszczeniu, uciekł z pola walki. Poprzysiągł sobie zemścić się na osobach, które były winne śmierci jego ojca.

Tymczasem rannego króla przyniesiono do namiotu medycznego. Znachor nie miał dobrych wieści. Belegaran miał przebite płuco, mogło mu co najwyżej zostać kilka minut życia. Władca rozkazał przyprowadzić do siebie swojego najwierniejszego generała Aimrada.

- Niestety, moje życie dobiega końca dobiega końca. Byłeś dla mnie jak syn, którego nigdy nie miałem. Wiem, że po mojej śmierci wiele osób może rościć sobie prawa do tronu. Dopilnuj, aby królestwo nie rozpadło się. A w roli przywódcy widział bym ciebie - Powiedział król słabym, lecz zdecydowanym głosem. Zauważył zdziwienie malujące się na twarzy Aimrada - Tak, ciebie. Masz moje błogosławieństwo ...

Tymi słowami zakończył życie władca Malthendor - Belegaran I

Po uroczystym pogrzebie króla, zgodnie z przewidywaniami monarchy rozgorzał spór o tron. Następnego dnia miały się odbyć oficjalne spotkanie, na którym miano rozwiązać ten problem. Jak się okazało było to jedno z najczarniejszych wydarzeń w historii królestwa. Zamachowiec zamordował 4 największych pretendentów do tronu. Aimrad ledwie uszedł z życiem, lecz musiał uciec, gdyż jego życie nadal wisiało na włosku. Książęta po tym ataku oskarżali się nawzajem o ten zamach stanu. W końcu Królestwo Malthendor rozpadło się na 5 księstw: Eredor, Fordor, Angrendor, Taurdor, Carndor.

Tymczasem Mordred uciekał na zachód dotarł do zamszonej częściowo zniszczonej świątyni, gdzie przyjął go stary kapłan. Napoił go, nakarmił i pozwolił mu zostać tu na kilka dni. Pewnego dnia usłyszał od niego niezwykłą legendę o Agarwaencrist - mitycznej broni zdolnej zniszczyć wszystko, co stanie jej na drodze. Mnich przekazał Mordredowi starą, pożółkłą kartkę, na której była napisana zagadka: "Jeśli szedłbyś tyłem, to sprawdź w Eicilps. W głębokich czeluściach skrywana jest tajemnica". Mordred zastanawiał się co to może oznaczać, lecz magle kapłan zniknął.

Mordred wziął jedzenie i wodę, które znalazł w spiżarni i ruszył w drogę. Cały czas nie mógł zapomnieć o tym zagadkowym mnichu. Jak on to do licha zrobił - pomyślał.

Ruszył dalej na zachód. Spotkał po drodze jeden z ocalałych batalionów Mrocznej Armii. Dzięki temu, że był synem wodza, szybko przejął nad nimi dowodzenie.

Z roku na rok co raz bardziej odbudowuje królestwo swojego ojca. Powiększył je nawet o część księstwa Carndor. Pamiętał cały czas o zagadce kapłana i postanowił, że nie spocznie dopóki nie odnajdzie Agarwaencrist.

Co wynika z fabuły ?
W tej historii zdradziłem już kilka najważniejszych elementów serwera. Wszystko będzie się kręcić wokół poszukiwania tajemniczej broni. Kto rozwiąże tą zagadkę i pójdzie do miejsca, które wskazuje tekst, otrzyma następną łamigłówkę. W miejscach tych będą pułapki i dla wielu osób może stać się ta wyprawa koszmarem. Dodatkowo będzie pewnie duża rywalizacja, walki, sojusze, zdrady (aż sam nie mogę się doczekać).
Mapa będzie podzielona na 5 księstw i duże Królestwo Mordreda. Wokół granic będą rozpościerały się fortyfikacje i będzie tam stacjonowała armia. Dla graczy skutkiem tego będzie potrzeba wybrania nacji, do której będzie się należeć. Przez to w różnych krajach będą różne questy, w zależności od interesów władcy danego terytorium. Chciałbym też, aby były możliwe walki pomiędzy państwami(oczywiście walka z Mordredem będzie się [najprawdopodobniej] cały czas toczyła).
No i chyba też bardzo ważny element - walka między dobrem, a złem. Chciałbym, aby każdy gracz mógł wywrzeć wpływ na losy swojego królestwa, a nawet na historię krainy. Sam nie będę w to ingerować, może Królestwo Mordreda zniszczy wszystkie księstwa, a może np. Eredor zdominuje inne nacje(jest dużo możliwości, ciekawe jak to będzie). Może też udać się komuś zjednoczyć kraj (i stanąć na jego tronie !). I znowu - broń ta w zależności w czyje wpadnie ręce też może zmienić bieg historii.
Nabór na stanowiska
Jak więc widzicie jest to duży projekt. Jeśli masz talent w budowaniu, programujesz w javie, umiesz tworzyć ładną grafikę - zgłoś się na któreś z stanowisk wypisanych poniżej. Potrzebujemy trochę osób, jednak wolę mieć kilka rzetelnych osób, niż tłum takich, co może będą wchodzić na 5 minut.
Budowniczy
Wymagania:
- budowanie w średniowiecznym stylu
- znajomość world edita
- kreatywność
- odpowiedzialność
- wiek min 14 lat
- wysłanie razem ze zgłoszeniem zdjęcia swojej budowli
Programista
Wymagania:
- znajomość javy
- umiejętność pisania pluginów lub umiejętność pisania modów
- napisanie w zgłoszeniu, jakie już rzeczy tworzyłeś
Grafik
Wymagania:
- umiejętność tworzenia grafik wektorowych
- tworzenie efektownych obrazów
- tworzenie ładnych napisów
- wysłanie ze zgłoszeniem jakiegoś swojego graficznego dzieła
Youtuber
Wymagania:
- min 500 (zalecane 1000) subskrypcji na yt (może nie być tyle o ile dynamiczne dostajesz kolejne subskrypcje)
- umięjętność tworzenia dobrych filmów
Fabulator (pisze historie do zadań, wymyśla nazwy ulic itp. rzeczy)
- poprawna pisownia
- prawidłowa interpunkcja
- ładny styl pisania
- poprawna forma gramatyczna
- sugestywne, barwne opisy
- znajomość wielu środków stylistycznych
- wysłanie w zgłoszeniu kawałka, napisanego przez ciebie tekstu
Lektor (opowiada w filmach)
- ładny ton głosu
- dobra dykcja
- wysłanie w zgłoszeniu próbki swojego głosu
Zgłoszenia proszę wysyłać na adres [email protected], bądź na pw
Galeria zdjęć z serwera
Katedra.png
mrok.png
  • Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Serwer zapowiada się ciekawie.

Proponowałbym jeszcze kilka modów:

- Carpenters Blocks

- Infernal Mobs

- Tinkers Construct

- Addony do Thaumcraft'a i Tinkers Construct :D

Opublikowano

Serwer zapowiada się ciekawie.

Proponowałbym jeszcze kilka modów:

- Carpenters Blocks

- Infernal Mobs

- Tinkers Construct

- Addony do Thaumcraft'a i Tinkers Construct :D

Dziękuje za propozycje :D. Na pewno je sprawdzę i najprawdopodobniej dodam.

Opublikowano

Po prostu WOW . niestety mam problem . :( mody działają na mojego mc destrukcyjne . i mc nie chce się po prostu od lagowac gdy próbuje go włączyć z modami :(

No nie można ukryć, są to duże mody potrzebujące większej ilości pamięci operacyjnej. Przypisz więcej ramu, powinno to poprawić stabilność.

Na stronie serwera planuje zamieścić różne porady optymalizacyjne. Trochę o nich wiem , więc polecam je wszystkim przeczytać.

Opublikowano

Mniej tekstu, więcej grafiki. Nie wiem komu się chce tylko czytać. Prezentacja jest ciekawa, lecz to można trochę streścić.

,,Vape is good, vape is my life"

Opublikowano

Mniej tekstu, więcej grafiki. Nie wiem komu się chce tylko czytać. Prezentacja jest ciekawa, lecz to można trochę streścić.

Wiem, może trochę przesadziłem z tym tekstem. :D Lecz no cóż, większy projekt, potrzeba więcej wyjaśnień. Ale postaram się to skrócić, dodać więcej grafiki i może wsadzę opowieść do spoilera, przynajmniej wizualnie będzie widać o połowę mniej tekstu :P.

Opublikowano

co do ramu . może ty pomożesz ;d ponieważ jak np. w magic launcherze próbuje zwiększyć ram. nie od dziś. wyskakuje ze java pozawala czy coś takiego tylko na 512 ramu . a na kompie mam 3 GB ramu ...

w java configuration zmieniałem na 1532, lecz gdy potem znowu próbuje na magic launchere jest bez zmian ...

Opublikowano

co do ramu . może ty pomożesz ;d ponieważ jak np. w magic launcherze próbuje zwiększyć ram. nie od dziś. wyskakuje ze java pozawala czy coś takiego tylko na 512 ramu . a na kompie mam 3 GB ramu ...

w java configuration zmieniałem na 1532, lecz gdy potem znowu próbuje na magic launchere jest bez zmian ...

Dla systemu 32 bitowego nie przypiszesz javie więcej niż 1024MB

Spróbuj z 1GB, powinno działać, ale z tego co myślę to nawet te mody co są podane powinny pójść przy przypisanym 512MB ram.

Najgorzej jest z modami co mają wpływ na generacje świata, zżerają one najwięcej ramu.

Opublikowano

Spróbuj dać do parameters w advanced linijkę -Xmx <ilość RAM>M np. -Xmx 2048M

@ Zmiany:

Dodałem do modów prpozycje Death Angel.

Opublikowano

ja wiem jak ustawic to . lecz nie iwedziałem ze java na 32 bitowym sysetmie max 1gb . sprawdze

cóż możliwe jest to przez to ze serwer na ktory chce wbic ma w kij modów :( nie wiem. lecz sprawdze jak bd z tym serwerem . na kiedy jest start przewidziany ?

Opublikowano

No proszę nie mówić, że to bardzo duża liczba modów. Słyszałem kiedyś o serwerach , które mają po 100 modów - to już jest dla mnie przesada.

Kiedy otwarcie ?

Powiem tak - nim więcej dobrych, zaangażowanych osób, tym szybciej. Teraz zbliżają się święta, więc będzie więcej czasu do pracy.

Jakiś termin będe mógł ogłosić pod koniec weekendu, góra za dwa tygodnie. Do tego czasu już powinienem mieć trochę chętnych osób.

@down

Sory, źle przeczytałem ;).

Opublikowano

No proszę nie mówić, że to bardzo duża liczba modów. Słyszałem kiedyś o serwerach , które mają po 100 modów - to już jest dla mnie przesada.

Kiedy otwarcie ?

Powiem tak - nim więcej dobrych, zaangażowanych osób, tym szybciej. Teraz zbliżają się święta, więc będzie więcej czasu do pracy.

Jakiś termin będe mógł ogłosić pod koniec weekendu, góra za dwa tygodnie. Do tego czasu już powinienem mieć trochę chętnych osób.

Twój serwer ma niewiele modów, a mlynek123 nie pisał o twoim serwerze, że ma dużo modów tylko o innym.

I serwer co mają po 100 modów to nie jest przesada, ostatnio pojawił się serwer na ATS co ma 169 modów i przy 1GB nie pójdzie :D

W zależności jakie są mody system 32 bitowy utrzyma właśnie jakieś 90 modyfikacji.

Póki co wątpię by ktoś nie wbił na twojego serwa bo ma słabego kompa.

Zazwyczaj ta duża ilość modów na serwerach to głównie techniczne. Ich jest cała chmara :x

Opublikowano

Będzie launcher czy paczka?

Tak, będzie launcher. Już miałem go skończyć, lecz nagle nie wiem czemu nie zadziałał. Postaram się jak najszybciej to naprawić.

Niestety też sam nie jestem dobrym grafikiem, lecz niedawno zgłosiła się do mnie taka osoba, więc jeszcze zobaczymy. Jednakże cały czas proszę ludzi znającym się na tym o kontakt.

Opublikowano

Tak, będzie launcher. Już miałem go skończyć, lecz nagle nie wiem czemu nie zadziałał. Postaram się jak najszybciej to naprawić.

Niestety też sam nie jestem dobrym grafikiem, lecz niedawno zgłosiła się do mnie taka osoba, więc jeszcze zobaczymy. Jednakże cały czas proszę ludzi znającym się na tym o kontakt.

To dobrze, launcher będzie to wielkie ułatwienie . Zagram. :D

Opublikowano

Odświeżam (przrpraszam, że trochę przed czasem, lecz będe wieczorem zajęty i nie wiem, czy mógłby, to zrobić).

Opublikowano

czekam z niecierpliwością :D

a co do launchera to świetny pomysł ale jak byś dodał możliwość wyboru ram byłoby jeszcze lepiej xD

Oczywiście, będzie możliwość wybrania ilości RAM-u w launcherze :)

Opublikowano

Serwer zapowiada się aż niewiarygodnie dobrze ale czy maszyna aby na pewno sprosta wymaganiom jeśli tak to będziecie mieli dużą ilość graczy na serwie

Opublikowano

Serwer zapowiada się aż niewiarygodnie dobrze ale czy maszyna aby na pewno sprosta wymaganiom jeśli tak to będziecie mieli dużą ilość graczy na serwie

Ramu mamy 20 GB, 10 procesorów (to nie literówka) Intel Xenon, internet symetryczny 200 Mb/s, więc z maszyną nie powinno być najmniejszych problemów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...