Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE] Czego wam brakuje w 4Story?

Slimo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niczego nie brakuje ale powinni zresetować wszystko i zlikwidować kk aby ludzie latali z eq +7-+11 a tynki/szczęscie itd. dropiły np na czaso lub gdzieś indziej.

"Śmierć nas nie rozdziela, robimy się tylko niewidzialni" 

Franco Scaglia – Czarna mewa

Opublikowano

Po prostu brakuje starych czasów, wyrzucanie ludzi śnieżkami za mur ( tych pod kowalem) itemy max 11 brak kk STARE TAJNE DOKUMENTY ,,imprezy w yosode :D'' pieczątki ! 19..22..

zabawy zaklinaczem z lagą 16 na STARYM doku 20, przechodzenie przez ściany bokiem przy odrobinie wysiłku :D, zabawy z valorkami w horusland latanie ptaszkiem itp...

Teraz to strzała za 2k można dostać i bajos. :)

Kiedyś ktoś 11 miał było extra bo fajny połysk itemku

teraz ludzie na 20 narzekają, a by taką w tych czasach broń 20 kupić bez kk to troszke trzeba stanąć na głowie

Opublikowano

Kiedyś nie było +20 :). Jak się wbiło +13 to było się kimś i siedziało się na td10/20 z biramkami +11 a expiło się po 2/3 osoby minimum. Brakuje tego ogólnego klimatu i przyjemności z expa w grupie jak i całej zabawy. Teraz to jedynie aby max'a wbić w jak najszybszym czasie i eq +24 i tylko w ardir na tp skakać. Co to za przyjemność? Kiedyś się expiło po 4/5 osób na td lub na czaso się szło całym pt a teraz to z eq +20/+24 solo lub w 2 osoby się to robi :(.

Opublikowano

Hikary tak mówisz że było lepiej +5 ale ja z własnego doświadczenia wiem, że gdyby takie coś było to byś nie grał byś latał w eq +5 to na td expić już byś nie mógł a p 80 napewno w taki eq rady byś nie dał .

Opublikowano

Gram prawie od początu 4story i jako jeden z niewielu pamiętam te czasy gdy siedziało się na td10 a potem na td20 z eq +11-16 a większosc osób miało 20-60lv. Nieograniczone + na td bo wtedy było niepotrzebne ograniczenia + bo mało kto miał więcej niż 16+. A PO biło się na 30lv na td20 a nie na 85-90lv.

Opublikowano

Powiem wprost. Zemi chciało napakować do gry jak najwięcej bajerów żeby przyciągnąć graczy z pozostałych MMORPG, część odeszła, część przyszła, a zostali Ci którzy wystrzelili w grę tyle hajsu, ile połowa z nas na oczy nie widziała. Gra straciła sens, w jaki sposób? Kompletnie wykastrowali PvE, teraz każdy może sobie polecieć sam na jednego spota i dawaj dalej wbijać max, kiedyś wszystko to robiło się drużynowo.

Stary soundtrack był O WIELE lepszy, stary interface był O WIELE lepszy, kowal w yesode/horusland był O WIELE lepszym rozwiązaniem. Usunęli to tylko po to, żeby nie zapychało serwerów bo musiało być oczywiście miejsce na nowe gówna, jednym słowem wykastrowali wioski początkowe i całą zabawę z gry, pokój.

CWpuE1z.png

Remigiusz mówią mi.

Opublikowano

@UP Mylisz sie.. Zemi nie napakowac chcialo tylko skopiowac cala gre.

Jak dla mnie powinno wrocic tamto co bylo jak wbilo sie max item +18 jak sie dropilo. Tak jak koledzy wyzej tez.. Imprezy w yesode/horusland To byly czasy jak sie robilo misje zeby mozna bylo nosic ubranie bronie itp. Czasy na ktorych dedalo sie na morayach :D

Ale nie tylko. 4Story kopiuje Doszczednie gre DragonNest, gui, paski itp itd.

SS Z GRY 4STORY:

1387092971-U401671.jpg

Stary SCREEN

SS Z GRY DRAGONNEST;

1387092933-U401671.jpg

Zobaczycie mnie ;c

A teraz porownajcie sobie gre dragonnest a 4story. ( MAM BUGA MAPE MAM W P. GOR. ROGU ;P )

KONIEC

~ REBEKKA

Opublikowano

Kiedyś nie było +20 :). Jak się wbiło +13 to było się kimś i siedziało się na td10/20 z biramkami +11 a expiło się po 2/3 osoby minimum. Brakuje tego ogólnego klimatu i przyjemności z expa w grupie jak i całej zabawy. Teraz to jedynie aby max'a wbić w jak najszybszym czasie i eq +24 i tylko w ardir na tp skakać. Co to za przyjemność? Kiedyś się expiło po 4/5 osób na td lub na czaso się szło całym pt a teraz to z eq +20/+24 solo lub w 2 osoby się to robi :(.

Jestem jednym z przykładów taki jak opisałeś wyżej. Dzisiaj po 3 letniej przerwie od 4Story wszedłem na serwer ,wtedy moje EQ było warte niezłą fortunkę (+13 itp.) ,a teraz? Z tego co słyszę od graczy to takie teraz to norma ;/

Opublikowano

Nie wiem co dla was fajnego jest wbijanie 1 lvl 1 tydzień oraz latanie w eq +11... Piszecie, że jak ktoś miał +16 to był koksem, a sami lataliście w eq +11, więc jaka jest różnica jak teraz latacie w eq+18, a ktoś inny +22-24? Gra stała się nastawiona na PvP, które jest według mnie bardziej interesujące od PvE... Coraz łatwiej jest? Tylko w biciu lvl'a bo tak to de facto nic się nie zmieniło. Kiedyś broń +18 kosztowała 60g i to był majątek, a teraz broń +18 ( nie opłaca się mniejszych kupować) +/- 100g, ale i łatwiej jest zarabiać więc wychodzi na to samo. Imprezy w horusland i yesode? Jaki problem ,,imprezować" w Markut/Keter? Więcej ludzi jest i dzięki strojom może być ciekawiej ( garnitur, strój magnata itp). Ciekawej jest też z tytułami. 100 na Sumieniu wygląda ciekawie, a 1000 już wogóle. Wykastrowanie PvE było dobrym krokiem, ponieważ więcej ludzi ma max lvl - więcej pójdzie i zrobi cosik na wojenkach. Wojny są ciekawsze, dzięki temu, że... więcej ludzi gra. Mamy teraz wojny o zamki, różne koalicje po obu stronach powstają więc wojna dostarcza wielu emocji. Jedyne z czym się zgodze to interfejs i muzyka - to faktycznie skopali.

PS

Mój post jest bardziej niż bardzo chaotyczny i gratuluje każdemu kto przez niego przebrnął i coś zrozumiał

Opublikowano

Nie chodzi jedynie o różnice +11-+16 i +18-+22/+24 tylko o nastawienie się na wydawanie kasy. Kiedyś grało się bez wydatków po kilka h tygodniowo i można było być ok bo wtedy jeszcze liczył się skill a teraz jak będziesz grał 1-2h dziennie to mało i raczej nic nie zrobisz bez wydania kasy. Może ktoś jeszcze pamięta ale te wszystkie zmiany zaczęły się po zrobieniu nowej strony i przeniesieniu serwera. Teraz gra jest nastawiona na graczy którzy mogą wydać to 50-100zł miesięcznie na grę i grać w nią po 1-3h dziennie.

Opublikowano

Wydaje mi się, że twoje rozumowanie jest błędne. Po pierwsze jeśli zaczynasz to znajdź sobie mentora ( za skrzynki +/- 300g) oraz umiejętne sprzedawanie itemków z dropa pozwalają zaopatrzyć się na 93 lvl w eq +18, a dzięki temu, że jak powiedziałeś ,,wykastrowali" PvE ten max lvl można dobić z eq lochowym bez większych problemów. I tutaj właśnie loszki - jeden wypad i masz około 2/3g w plecaku (jak zaproszenie na 2b kiedyś) + do tego loterie ( można wygrać i 70g, ale średnio po 1g) + iskry (100s za szt. przy wbiciu 1 lvl masz min. 20), orisisy (500s/szt, postać z 19lvl, eq wypożyczone i można kosić hajs), małe błogosławieństwa (80s/szt, tak jak z iskrami). W ten sposób można spokojnie zarabiać 10g grając około 2h. Z graniem jest jak z nauką - potrzeba samodyscypliny i trochę obowiązkowości i łatwo dojśc do czegoś bez wydawania kasy. Ach, zapomniałem, są jeszcze gry ! Na 30 lvl już dropią te duże kamyczki i jak z iskrami, sporo dropi, więc masz powiedzmy 50% szans na wygranie 800s... Kupowanie itemków z ItemShopu to po prostu pójście łatwiejszą i szybszą drogą, no ale nie każdego na taką stać. Rozumiem twoje rozgoryczenie sytuacją kiedy ty bijesz np. wojownika z tarczą po 5/7 i mimo tego, że (grając RMC bądź magiem) wykonujesz każdą sekwencje skilli idealnie i tak go nie zabijesz. Ale zaraz! Są serwery PvP gdzie masz eq+24 i max lvl, więc takiej sytuacji nie będzie!

Opublikowano

Ehhhh. No tak też można tylko schodzimy na inny temat. Chodzi o to że kiedyś ta gra dawała dużo przyjemności z grania w grupach i expu. Teraz ta gra nie daje już niczego poza nawalaniem w ardir (na wojenkach/ zamki) gdzie 80% zabić jest przypadkiem bo jeżeli po 1 stronie jest 100 osób i po drugiej tyle samo to tak naprawdę wszyscy walą AOE jedynie kapcie leczą, magowie walą stuny no i łucznicy oślepi i debuffki to wszystko a zabicie jest przypadkiem. Rozumiem że niektórzy lubią się tak wbić w ardir i dropić ale po co zrobili arenki? Zrobili je po to by można było się pobić 3 vs 3 2 vs 2 a nie 50 vs 50, aby można było sprawdzić skilla a nie nabić 25k po przypadkiem lub skakaniem po tp.

PS. Sory za formę ale jakoś nie mogłem tego ładnie napisać.

Opublikowano

Jak dla mnie to nie jest tak że oni dopiero teraz wprowadzili dodatek Lol'a. Już wcześniej jak weszły zamki pojawiło się coś w stylu lol'a więc to nie jest tak że dopiero ta mapa daje klimat z tego typu gry. Jak dla mnie pomysł fajny z wprowadzeniem tego typu rozgrywki, bardziej urozmaici grę (mam nadzieję że będą ograniczenia np 2 pt na 2 pt lub coś w tym stylu).

Opublikowano

Hikary, ale po co pchaja te gowna.. Na Globalnym serwerze ( POLSKIM ) To jeszcze patcha 4.3 niema.. A juz nad 4.4 pracuja.. To z 4.2 skoczy na 4.4? Bez przesady.. Powinni zrobic tak jak bylo kiedys i sie skonczylo! Nie bylo pelerynek, nie bylo gemstonow sronow, nie bylo herbow gildii, nie mozna bylo PO dawac itp.. Stary klimat byl najlepszy

KONIEC

~ REBEKKA

Opublikowano

Kiedyś ta gra była fajna ale ją zrypali, nowy wygląd interfejsu do którego nie umiem się przyzwyczaić, z każdym nowym patchem gra traci klimat. Gra nastawiona na wydawanie kasy czyli totalna porażka. Kiedyś wbijałem żeby obejrzeć nowe patche ale teraz nawet tego mi się nie chce, jednak są gorsze gry i nadal można w nią grać jeśli ktoś ma mocne nerwy.

Opublikowano

@UP Ja sie przyzwyczailem do tego wygladu lekko jako iz gralem w dragon nest i 4story to juz sie czlowiek przyzwyczai lekko.. Ale nie wiem po co to robia, jedynie gdzie mozna pograc to jakies prywatne serwery lub globalny server ale to trzeba miec duzy portfel.. albo duzo czaso zeby siedziec tyle godzin i dropic te gowna ( zaprzeproszeniem )

Niechce sie wypowiadac juz bo pewny uzytkownik sie czepia mnie..

@offtopic

co tam lucznik? :]

KONIEC

~ REBEKKA

Opublikowano

Ja sie tu udzielam poraz 3 i ostatni,

Mi brakuje starych czasow jak zaczynalem 4 lata temu, jak z kolega 30 minut wbijalismy 2 lvl tak trudno bylo, wy sie cieszycie ze nowy patch itp , a inni nie.

Naprawde, ta gra zejdzie na psy jak nowa Rise of Metin, przez zemi.

Jedynie co w tym patchu nowym bawi, to ze za derka mi po 45 PO leci.

@Offtopic

Jesli idziecie grac na valo, polecam do gildii Learn2Play, edenrasta gildia nastawiona pod PO tylko..

1 godzina z 2000 honoru:

1387700806-U401671.jpg

KONIEC

~ REBEKKA

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...