Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki internet wybrać?

Gość Nukey

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc, postanowiłem zmienić neta i nie wiem na jaki teraz... chodzi mi o neta bez limitów z dużą szybkością bez problemów itp chodzi o domowa siec wifi (router) i tak sie zastnawialem nad neostrada,netia ale sam nie wiem dużo jest negatywnych opini o neti itd wiec kieruje do was pytanie co wybrac?.

Opublikowano

Neostrada odpada, bo są z nią takie problemy i jest nie warta swojej ceny.

Netia- jest ok, ceny dość niskie.

Polecam Ci UPC, same dobre opinie, stałe łącze, niska cena itd..

Vectra ma też niskie ceny, ale są z nią problemy.

Teraz nowa

:)

sygnays.png

Opublikowano

Neostrada odpada, bo są z nią takie problemy i jest nie warta swojej ceny.

Netia- jest ok, ceny dość niskie.

Polecam Ci UPC, same dobre opinie, stałe łącze, niska cena itd..

Vectra ma też niskie ceny, ale są z nią problemy.

Mam właśnie UPC niby wszystko ok ale od czasu mam prolemy poniewaz mam sciny na filmikach, grach itp chyba wybiore netie czekam na dalsze odpowiedzi :)

Opublikowano

Słyszałem, jeszcze , że z netia są często problemy,klamia itp czy to prawda? a i czy w każdej ofercie netii zmienia sie ip przy ponownym włączeniu routera?

A i czy mozna wziac internet z neti na 'probe'?

Opublikowano

Ja jestem ciekawy jak chodzi ten internet z Play 4G LTE ? ma ktoś może ?

Też myślałem nad nim ale ma limity a ja jestem noulajfem internetowym :x

Opublikowano

Ja polecam internet z orange stacjonarny. Cena w Funpacku razem z telewizją i telefonem stacjoranym naprawdę jest nie duża. Za 10mb/s telewizję oraz telefon płacę jakieś 70-90 zł (zależy ile dzwonię). Jeśli masz możliwość i światłowody nie daleko to polecam. Nic się nie zwiesza , w razie usterki masz infolinie i naprawdę pomagają , coś nie działa dzwonisz i pomagają. Teraz święta więc dają rożne bajery , typu tablet.

test___anime_signature_by_crazyjackie-d5

Opublikowano

UPC, według mnie mają najlepszy internet. Niskie pingi, szybki internet..

Mam właśnie UPC niby wszystko ok ale od czasu mam prolemy poniewaz mam sciny na filmikach, grach itp chyba wybiore netie czekam na dalsze odpowiedzi :)

Zadzwoń do UPC z problemem i spróbują go rozwiązać. Również miałem problem z internetem - przyjechali, wymienili router i wszystko OK :)

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Opublikowano

UPC, według mnie mają najlepszy internet. Niskie pingi, szybki internet..

Zadzwoń do UPC z problemem i spróbują go rozwiązać. Również miałem problem z internetem - przyjechali, wymienili router i wszystko OK :)

Tylko, że ja mam router zakupiony przeze mnie nie z UPC.

Opublikowano

Tylko, że ja mam router zakupiony przeze mnie nie z UPC.

Gdy miałem swój router, to nie miałem internetu. I pewnie wina leży w tym, że masz inny router niż ten UPC. Lecz to tylko przypuszczam.

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Opublikowano

Topowymi dostawcami internetu w polsce są UPC i Vectra, niskie ceny i duże prędkości, najmniej awaryjni, dlatego też polecam ci te 2 firmy

graphic.png

i7-6700K l MSI GTX 1080 X l 2x8GB 3000MHz l MSI Z170A l SSD HyperX 240GB

Opublikowano

Netia jest tania, ale czy jest dobra, nie wiem, nie korzystałem.

Polecam UPC - szybki, dosyć tani internet, prawie nigdy nie spotkałem się z żadnym problemem.

zSCFQrN.png

Opublikowano

Jak masz możliwość to bierz Vectrę.Mam ją od bardo dawna i odkąd przeniosłem modem z routerem do mojego pokoju, nie występują jakiekolwiek problemy.Mam w umowie 8 MB i faktycznie jest to 8 MB na każdym "mierniku".

Opublikowano

Netia jest tania, ale czy jest dobra, nie wiem, nie korzystałem.

Polecam UPC - szybki, dosyć tani internet, prawie nigdy nie spotkałem się z żadnym problemem.

Właśnie pisałem, że z UPC mam problemy wiec odpada :<

@Wypowie sie ktoś posiadający netie?

Opublikowano

Właśnie pisałem, że z UPC mam problemy wiec odpada :<

@Wypowie sie ktoś posiadający netie?

mam netię i oczywiście polecam.

prędkości takie jak na umowie, czyli 1 megabajt downloadu i 100 kilobajtów uploadu (10 Mb/s - 1 Mb/s), pingi w grach bardzo niskie i nie skaczą że jednego dnia ping 70 a drugiego 30.

internet działa cały czas, jedynie kiedyś jakaś awaria była u nich, ale następnego dnia już było naprawione :P no i zmienne ip co jest na +

52126142219396245817.jpeg

Opublikowano

Jeżeli nie masz problemu z dzwonieniem przez 4 miesiące i zalatwianiem jednej głupiej usługi jaką była zmiana limitu transferu to śmiało możesz wybrać netie.

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Opublikowano

Polecam Ci UPC / Netię, nie bierz internetu z orange 10mb/s bo w rzeczywistości jest to internet od 1 do 10 mb/s. Przez tydzień miałem swoje 7-8mb/s a potem transfer 1.1mb i oni mówią, że jest dobrze, umowa spełnia warunki i wypad :)

WaldzioxD.png

Opublikowano

Ja mam Vectre i jakoś nie mam problemów z nim jak ktoś tam pisał. Jestem i nich już z dobre 5 lat i przez ten czas może nie miałem 3 razy neta.

Jest jakaś awaria, dzwonię i specjalistę mam w domu po 2 godzinach.

Polecam Vectre

9368_gold.png

Opublikowano

Polecam Ci UPC / Netię, nie bierz internetu z orange 10mb/s bo w rzeczywistości jest to internet od 1 do 10 mb/s. Przez tydzień miałem swoje 7-8mb/s a potem transfer 1.1mb i oni mówią, że jest dobrze, umowa spełnia warunki i wypad :)

Słyszałem, ze w neti jest duzo problemow itp to prawda?:P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...