Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Bardzo dobrego hosingu Minecraft.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko wszystkim. Wiem że takich tematów jest bardzo dużo, ale chciałbym abyście pomogli mi znaleźć hosting jak najbardziej odpowiadający moim wymaganiom.

Więc przejdźmy do rzeczy:

Poszukuje hostingu który obsłuży 200 slotów (przynajmniej 100 MB na slot), który nie będzie lagował. Co do pieniędzy mogę wydać max 200 zł.

PS. Jak to możliwe że są serwery obsługujące po 1200 slotów (Taki serwer musiał by mieć przynajmniej 100GB ramu)? Pytam bo nie znalazłem serwerowni która miała by taką ofertę.

Czyli liczysz slot za 1 zł ?

Problemem nie jest obecnie ram, a wydajność cpu, to dla tego serwery lagują (po prostu brakuje im mocy procesora).

Slot za 1 zł udaje się osiągnąć na serwerach bez modów, i pod warunkiem nie trollowania mapy.

Hostingi które oferują za 1 zł slot z innymi silnikami niż standardowy narażają się na przeciążenia procesora na maszynach i to widać w narzekaniach na lagi na tym forum.

Jeżeli serwer ma mieć 200 slotów to przy obecnym poziomie oversellingu da się to zrobić minimalnie za 1.7 zł, a najlepiej za 2 zł za slot.

Za 400 zł raczej również nie dostaniesz serwera dedykowanego który uciągnie zapełnione w 100% 200 slotów z dużą ilością modów na serwerze (a tego wymagają takie duże serwery nie ?).

Także wyjściem jest albo VPS z naprawdę gwarantowanymi zasobami (zapomnij o Polsce tutaj wszyscy ściemniają i każdy robi overselling na vps, więc zasoby NIE są gwarantowane), albo indywidualna oferta hostingu gdzie faktycznie dostaniesz na swoje potrzeby fragment maszyny za cenę od 1.7 do 2.0 zł za slot

Wszystkie rozwiązania gdzie 200 slotów będziesz chciał upchnąć za 200 zł ZAWSZE zakończą się lagami, albo wyłączaniem serwera przez administrację za zbyt duże zużycie mocy procesora.

Merytorycznie, obiektywnie, pozytywnie :)

Opublikowano

serwery 1200slotów powstają na profesjonalnych maszynach dedykowanych z hostingów typu ovh,pl a nie gównianych gotowców pokroju sored czy craftserve.pl.

Tal lecz najczęściej to właśnie administracja małych serwerów ustawia takie liczby slotów za pomocą pluginów :)

OYViJFL.png

Opublikowano

Jesli chodzi o potezny serwer, polecam ci kupic dedyka na OVH, 320zl mies za 64GB, gwar. 300mb speeda, dyski 1tb ssd i dobry procesor. pelen profesjonalizm :))

733761405517115815990.png

"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia" ~Jonathan Carroll

Opublikowano

Jesli chodzi o potezny serwer, polecam ci kupic dedyka na OVH, 320zl mies za 64GB, gwar. 300mb speeda, dyski 1tb ssd i dobry procesor. pelen profesjonalizm :))

@up co ci da wiecej slotow jak na serwer masz przydzielony dany ram? :p

733761405517115815990.png

"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia" ~Jonathan Carroll

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...