Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Kradzież, czy też nie kradzież.

UsX222

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

na moje zeby nie być 100% chujem dodaj sie kup sobie jednego jakiegos sredniego skina i reszte zostaw i wyjeb sie i 1 skina nic nie zrobi ;)

<span style="text-shadow: 1px 1px 8px #FF0000; font-weight: lighter; color: #FF0000;">dowolny tekst.</span>

• Odpowiedzi 60
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ok napisze tylko tyle:

art. 212 KK

§ 1. Kto pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę organizacyjną nie mającą osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności,

podlega grzywnie, karze ograniczenia albo pozbawienia wolności do roku.

§ 2. Jeżeli sprawca dopuszcza się czynu określonego w § 1 za pomocą środków masowego komunikowania,

podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

Do zobaczenia w sądzie.

Tutaj są internety, obraza to codzienność. Nie zajmują się typami obrażającymi Tuska. Myślisz, że przejmą się randomem twojego pokroju?

Najpierw będzie musiał udowodnić ,że doszło do włamania na konto. (równie dobrze mógł podać passy dobrowolnie ) :P

To jest faktycznie słowo kontra słowo, ALE. Większe szanse ma na wygranie współwłaściciel konta (Riot jest właścicielem - osobnik zakładający konto, wykorzystujący swój czas i płacący na konto jest współwłaścicielem), ponieważ:

1. Ma informacje na temat konta - z pewnością zna przybliżoną datę założenia konta, e-mail do konta a także miasto w którym było zakładane konto, ostatnie zakupy jak i przedmioty kupione przez RP.

2. Co więcej - IP na którym wchodzi się na konto. Wasze zmienne IP nic nie zrobi, jest tak samo łatwe do zlokalizowania jak stałe IP.

Haahahahahahahahahaha, śmieszne

Opublikowano

Tutaj są internety, obraza to codzienność. Nie zajmują się typami obrażającymi Tuska. Myślisz, że przejmą się randomem twojego pokroju?

Tu są internety, kradzież to codzienność.

A z Tuskiem to zły przykład podałeś ponieważ jest ona osobą publiczną.

Ale dalej sobie żyj w swoim świecie i wmawiaj że włamanie się komuś na konto i zabranie WIRTUALNEJ waluty to kradzież za którą idzie się do więzienia.

Ok zgodził bym się z tobą po części jeżeli autor tematu do uzyskana hasła użył by jakiś programów (keylogger) ale jak sam napisał po prostu to hasło zgadł co wskazuje na to że to hasło było słabe/proste.

Więc żyj sobie w swoim świecie i myśl że za takie błahe sprawy dadzą mu zawiasy -_-

Opublikowano

Ty no paczaj, prawnik się znalazł.

Zmień IP na niemieckie ( Cyberghost ) z dobrym VPNem i jazda ;). Wykorzystaj przy tym dysk od babci.

Opublikowano

Ty no paczaj, prawnik się znalazł.

Zmień IP na niemieckie ( Cyberghost ) z dobrym VPNem i jazda ;). Wykorzystaj przy tym dysk od babci.

W Niemczech by 1000000x szybciej znaleźli dysk tej babci niż u nas.

O błędach w C++ powie Ci kompilator, a o błędach w PHP klient..

Opublikowano

BAHAHAHAHAHAHA xDDDDDDD
O kurwa, Riot nie zrobi ci kompletnie nic, mówisz im że nie wiesz o co chodzi i z banki. A policja... Kurwa, halo, mieszkamy w Cebulowie wielkim...

Zdajesz sobie sprawę, że mam zapisany ten obrazek na kompie? Usuwaj dalej, warna/bana mi nie dasz, bo to co robie pod niego nie podlega
12zuijh.png
Sygna usuwana już 4 razy, ciekawe przez kogo

Opublikowano

Kradzież rzeczy ruchomej o wartości nieprzekraczającej 250 zł stanowi wykroczenie (art. 119 k.w.).

Odpowiedzialności za wykroczenie odpowiada każdy, kto ukończył 17. rok życia.

Czyli można rozumieć, że jeżeli nie masz 17 lat to nie możesz odpowiadać za wykroczenie czyli kradzież do 250zł (nie widziałem też, aby było coś wspomniane o prawnych opiekunach). Ktoś wcześniej podał:

Art. 267. §1. Kto bez uprawnienia uzyskuje dostęp do informacji dla niego nieprzeznaczonej, otwierając zamknięte pismo, podłączając się do sieci telekomunikacyjnej lub przełamując albo omijając elektroniczne, magnetyczne, informatyczne lub inne szczególne jej zabezpieczenie, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

Riot nie udowodni Ci, że ta osoba nie przekazała Ci tych informacji w "realu" ;) Gorzej jak jej w życiu na oczy nie widziałeś :P

W poście #51 ktoś tam napisał:

Autor tematu popełnił dwa przestępstwa: Kradzież i włamanie na konto.

Jedno przestępstwo i jedno wykroczenie. Nie wiem jak to jest z włamaniem się na cudze konto, ale możliwe, że 2 wykroczenia.

Do osób, które się obrażały (jakieś artykuły poleciały z tego co widziałem - posty #51, #52 i #56):

http://www.fakt.pl/Co-grozi-za-obraze-na-forum-internetowym-,artykuly,105747,1.html

Ostatnio coś zmienili, więc nie są to najnowsze informacje, ale różnią się pojedynczymi gównami

Ps. Nie wiem na chuj to pisze bo zapewne połowa i tak jest zdublowaną informacją poprzedników, albo jest nie na temat, ale lubię wtrącić swoje 3 grosze :P

a7a3b8122182356e.png.8036b3d7be84292c9ea465f2360fa784.png

Opublikowano

Czyli można rozumieć, że jeżeli nie masz 17 lat to nie możesz odpowiadać za wykroczenie czyli kradzież do 250zł (nie widziałem też, aby było coś wspomniane o prawnych opiekunach). Ktoś wcześniej podał:

Riot nie udowodni Ci, że ta osoba nie przekazała Ci tych informacji w "realu" ;) Gorzej jak jej w życiu na oczy nie widziałeś :P

W poście #51 ktoś tam napisał:

Jedno przestępstwo i jedno wykroczenie. Nie wiem jak to jest z włamaniem się na cudze konto, ale możliwe, że 2 wykroczenia.

Do osób, które się obrażały (jakieś artykuły poleciały z tego co widziałem - posty #51, #52 i #56):

http://www.fakt.pl/Co-grozi-za-obraze-na-forum-internetowym-,artykuly,105747,1.html
Ostatnio coś zmienili, więc nie są to najnowsze informacje, ale różnią się pojedynczymi gównami

Ps. Nie wiem na chuj to pisze bo zapewne połowa i tak jest zdublowaną informacją poprzedników, albo jest nie na temat, ale lubię wtrącić swoje 3 grosze :P

hahahahahha najpojebanszy post jaki widzialem xD

@top

bierz te rpki a nie sie zastanawiasz :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...