Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Kradzież, czy też nie kradzież.

UsX222

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 60
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jeśli zobaczy twój nick w liście friendsów to zaczną się problemy, jest to świadoma kradzież i jeśli sprawa trafi do riotu to mogą się zabawić twoim kontem. Poza tym aby przesłać coś musisz mieć tą osobe chociaż tydzień w znajomych, myśle że się skapnie w ten czas.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

Ja bym nie skorzystał. Nie jestem polaczkiem cebulaczkiem jak większość z was i mam własną godność. A ty jakbyś się czuł gdybyś wydał ok. 200 zł na rp a tu jakiś wredny skurwiel by ci to wszystko zajebał? Już te wasze wszystkie Bole dla noobów są lepsze niż bezczelna kradzież. Jakbyś znalazł portfel na ulicy z dokumentami właściciela i dużą sumą pieniędzy oddałbyś właścicielowi czy zajebał? Ja bym oddał, dodatkowo pewnie dostałbym trochę pieniędzy za odnalezienie i oddanie. Może zwróć mu uwagę, że włamałeś mu się na konto, ale nic nie zrobiłeś i by dla własnego bezpieczeństwa zmienił hasło. Może w nagrodę kupiłby ci skina jakiegoś.

Opublikowano

@up
Też jestem takiego zdania, to chyba najlepsze rozwiązanie .

qCsDG8m.gif
I am the "Who" when you call, "Who's there?"

Opublikowano

Czego się spodziewałeś pisząc ten temat na forum?

Myślałeś że ludzie pogratulują ci za to że udało ci się włamać na czyjeś konto?

A co do tej "kradzieży". Jak chcesz możesz mu te rp zajebać bo i tak nikt ci nic nie zrobi, jedynie możesz mieć wyrzuty sumienia i nic więcej.

Ale według mnie temat założyłeś tylko po to żeby pochwalić się że udało ci się złamać passy na inne konto.

Opublikowano

Powiem tyle ,jak wspominałem . To jest internet i zajebać można ,a jak ma te 9k rp to na 100% to bogaty kid , który nic nie zrobi . Jak by ziomek był biedny miał wszystko z dupy woodena itp ,to bym zostawil ,ale jak ma 9k więc jak jest bogaty ,to bym wziął ;) . Ojebałem typa na pulsefire , jak ma odo babki 100 zl tygodniowo ,no to skorzystalem :)

kxAyLut.png

Opublikowano

Ja bym nie skorzystał. Nie jestem polaczkiem cebulaczkiem jak większość z was i mam własną godność. A ty jakbyś się czuł gdybyś wydał ok. 200 zł na rp a tu jakiś wredny skurwiel by ci to wszystko zajebał? Już te wasze wszystkie Bole dla noobów są lepsze niż bezczelna kradzież. Jakbyś znalazł portfel na ulicy z dokumentami właściciela i dużą sumą pieniędzy oddałbyś właścicielowi czy zajebał? Ja bym oddał, dodatkowo pewnie dostałbym trochę pieniędzy za odnalezienie i oddanie. Może zwróć mu uwagę, że włamałeś mu się na konto, ale nic nie zrobiłeś i by dla własnego bezpieczeństwa zmienił hasło. Może w nagrodę kupiłby ci skina jakiegoś.

Skończ pierdolić bo nie idzie wydoić...

Ja tam bym skorzystał z chęcią ;)

Opublikowano

Jeśli WPADNIE, to zapuka pewnie matka z dzieckiem.

Zachowujesz się jak przysłowiowy gimbus. Powiesz np. "doszedłem do końca" to wybuchniesz śmiechem bez powodu...

Nie słuchaj się tych, którzy mówią coś typu :

Skończ pierdolić bo nie idzie wydoić...

Ja tam bym skorzystał z chęcią ;)

To jest zwykłe złodziejstwo, które podlega karze.

Opublikowano

Osobiście nie wiem dokładnie ale tak

1 strona.

Zgadłeś passy, wysłałeś skiny. Riot cie niszczy. Ale on mi dał passy i pozwolił mi wysłać. Mają dowód że ukradłeś? nie, mają dowód że dostałeś.

2 strona.

9k rp = +100zł gość pisze do riotu/policja, sratatata masz przejebane.

Rób co chcesz. Ja osobiście zostawił bym te RP. Pomyśl, że ktoś sobie wpisał daosmifadfdas wlazł ci na konto i ukradł 100zł+.

1375198444-U163133.jpg

Opublikowano

Okradasz na zl = jestes biedakiem ktorego nie stac na skin za 20zl :)

Proponuje zmienic haslo do konta na lolu <tylko nie email> i tak to zostawic. Prawdopodobnie odzyska po 5 min

Opublikowano

Olej tych co placza ze kradniesz itp. Dodaj sie do znajomych , przeczekaj ten czas.

Idz do kafejki. Powysyłaj skiny. Olej typa.
To jest wlasna glupota ludzi ze sami daja passy na roznych stronkach. Powinni sie nauczyc ,ze w zyciu trzeba myslec i podchodzic do wszystkiego z nutka ostrożności.

BTW. Riot nie ma prawa nic ci zrobic , bo typ mogl np podac ci pasy na skype lub w realu a potem plakac ze "niby" go okradłeś.

Opublikowano

Jebane polaczki cebulaczki. Kradnijcie dalej, mam nadzieję, że dostaniesz bana i pójdziesz siedzieć do więzienia :)

Serio z was takie gimby bez sumienia? Co by było gdyby ktoś was ojebał na 200+/- zł?

Haahahahahahahahahaha, śmieszne

Opublikowano

Myślę, że jest to kwestia sumienia...

Polska Policja nic Ci nie zrobi ze względu na wykonanie małej szkody na rzecz własną.

Na dodatek nie będą mieć żadnych dowodów, tym bardziej, że nikt nie będzie przeprowadzał śledztwa za czyn, który nie przekracza 450 zł.

Riot?

Prezenty nie są refundowane, są dobrowolne. Riot nie będzie robił backupów(nawet indywidualnych), tylko dlatego, że ktoś doładował grono RP, a następnie nie wchodził na konto przez dłuższy czas.

Jeśli chcesz być w 100% pewny, że nic nie będzie Ci groziło - użyj programu do zmiany IP.

Co zrobisz - sprawa Twojego sumienia.

Opublikowano
Art. 267. §1. Kto bez uprawnienia uzyskuje dostęp do informacji dla niego nieprzeznaczonej, otwierając zamknięte pismo, podłączając się do sieci telekomunikacyjnej lub przełamując albo omijając elektroniczne, magnetyczne, informatyczne lub inne szczególne jej zabezpieczenie,

podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

@W tym przypadku: złamanie zabezpieczeń konta (login i hasło)

@Riot zapewne nie chce mieć problemów z policją, wystarczy list od prokuratora/whatever, IP zostanie namierzone (IP komputera/internetu, whatever) i dostaniesz zawiasy (jeżeli nie byłeś karany)

Opublikowano

Art. 267. §1. Kto bez uprawnienia uzyskuje dostęp do informacji dla niego nieprzeznaczonej, otwierając zamknięte pismo, podłączając się do sieci telekomunikacyjnej lub przełamując albo omijając elektroniczne, magnetyczne, informatyczne lub inne szczególne jej zabezpieczenie,

podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

@W tym przypadku: złamanie zabezpieczeń konta (login i hasło)

@Riot zapewne nie chce mieć problemów z policją, wystarczy list od prokuratora/whatever, IP zostanie namierzone (IP komputera/internetu, whatever) i dostaniesz zawiasy (jeżeli nie byłeś karany)

Wtf co ty koles pisze, jakie problemy z policja bedzie miec riot?

Wszystkie konta w lolu sa wlasnoscia riotu, a to ze ktos komus podal passy do konto to ju jest jego problem.

Autorowi tematu nic nie grozi oprocz wyrzutow sumienia.

Opublikowano

Wtf co ty koles pisze, jakie problemy z policja bedzie miec riot?

Wszystkie konta w lolu sa wlasnoscia riotu, a to ze ktos komus podal passy do konto to ju jest jego problem.

Autorowi tematu nic nie grozi oprocz wyrzutow sumienia.

Witam, udało mi się zgadnąć passy na konto na którym jest ok. 8-9k rp

Naucz się czytać jebany brudzie. W każdej grze każde konto jest własnością właściciela (może nie w każdej, ale w większości). A jednak - chodzi się za kraty za ukradnięcie jebanego itemka w pierdolonej grze. Pomyśl co będzie z kontem na którym jest doładowane 200+ zł i w przeszłości o wiele więcej. Do tego Riot może mieć problemy z policją jak nie podada informacji na temat złodzieja. Jakie mogą podać informacje? IP internetu/komputera, kraj w jakim zostało popełnione przestępstwo, a nawet miasto. Wystarczy list od prokuratora do siedziby/whatever riotu. Teraz pytanie: Jak właściciel konta (ten co założył, nie riot) może udowodnić, że zostało popełnione przestępstwo? Proste: wystarczy udowodnić to w supporcie. Autor tematu popełnił dwa przestępstwa: Kradzież i włamanie na konto.

Opublikowano

Ok napisze tylko tyle:

Naucz się czytać jebany brudzie.

art. 212 KK
§ 1. Kto pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę organizacyjną nie mającą osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności,

podlega grzywnie, karze ograniczenia albo pozbawienia wolności do roku.

§ 2. Jeżeli sprawca dopuszcza się czynu określonego w § 1 za pomocą środków masowego komunikowania,

Do zobaczenia w sądzie.

Opublikowano

Naucz się czytać jebany brudzie. W każdej grze każde konto jest własnością właściciela (może nie w każdej, ale w większości). A jednak - chodzi się za kraty za ukradnięcie jebanego itemka w pierdolonej grze. Pomyśl co będzie z kontem na którym jest doładowane 200+ zł i w przeszłości o wiele więcej. Do tego Riot może mieć problemy z policją jak nie podada informacji na temat złodzieja. Jakie mogą podać informacje? IP internetu/komputera, kraj w jakim zostało popełnione przestępstwo, a nawet miasto. Wystarczy list od prokuratora do siedziby/whatever riotu. Teraz pytanie: Jak właściciel konta (ten co założył, nie riot) może udowodnić, że zostało popełnione przestępstwo? Proste: wystarczy udowodnić to w supporcie. Autor tematu popełnił dwa przestępstwa: Kradzież i włamanie na konto.

Najpierw będzie musiał udowodnić ,że doszło do włamania na konto. (równie dobrze mógł podać passy dobrowolnie ) :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...