Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

AsyncWorldEdit - Set'owanie bloków już nie laguje :D

macjoker007

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

} R {

} E {

} K {

} L {

} A {

} M {

} A {

Wprowadzanie
Czemu plugin AsyncWorldEdit

Żeby Ci nie ladżyło gdy zsetujesz ponad milion bloków za pomocą WorldEdit'a.
Od teraz na serwerze 10slotowym możesz setować jak chcesz.

Wymagane

Serwer Bukkit/Spigot/MCPC+, Najnowsza wersja WorldEdit'a i Odpowiedni poziom IQ żeby zrozumieć.

1.

Wbijasz na tą strone:

http://www.spigotmc.org/resources/asyncworldedit.327/

2.

Kierujesz się

wyrytymi instrukcjami.

3.

Cieszysz się i dajesz mi "Lubie to". :D

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Opublikowano

Może on zmniejszy lagi, ale na pewno ich nie usunie. Plugin przedstawiłeś bardzo słabo i na pewno z niego nie skorzystam.

Ziomek, mam to gdzieś co ty o tym sądzisz. Plugin jest zajebisty i wielu graczy ucieszy się z faktu że nie ma laggów gdy admin bawi się WorldEdit'em. I serwer nie pada gdy jakiś KidMod zsetuje zbyt dużą liczbe bloków.

TDepLbR.gif

Opublikowano

Ziomek, mam to gdzieś co ty o tym sądzisz. Plugin jest zajebisty i wielu graczy ucieszy się z faktu że nie ma laggów gdy admin bawi się WorldEdit'em. I serwer nie pada gdy jakiś KidMod zsetuje zbyt dużą liczbe bloków.

Autorze może spokojniej ? On chce wyrazić swoją opinie na temat tego pluginu. A nie ma na celu obrażać nikogo. Jak założe serwer to może skorzystam. Gdyż pewnie bd. Setowane :D

1387475061-U885056.png

Z wami od 23 Marca 2013  <3 

Opublikowano

Autorze może spokojniej ? On chce wyrazić swoją opinie na temat tego pluginu. A nie ma na celu obrażać nikogo. Jak założe serwer to może skorzystam. Gdyż pewnie bd. Setowane :D

Ja jestem bardzo spokojny tylko specyfikacje pisowni mam inną, a on nie wyraża swojej opinni tylko swoją naiwną abstrakcje.

TDepLbR.gif

Opublikowano

Co to tutaj zaprezentowałeś poniżej chyba twojego IQ dałeś tylko linka do pluginu i co myślisz ze będziesz popularny ITP.

Logo_IGracze.png

Opublikowano

Witam wszystkich, jeśli ktoś potrzebuje pomoce z AsyncWorldEdit służę pomocą ;)

Plugin ma na celu wyeliminowanie lag'a i przeciwdziałaniu wywaleniu graczy przez z byt długie przetwarzanie bloków przez WorldEdit'a. Plugin nie jest reimplementacją WorldEdita jest on zbudowany w oparciu o API i klasy WE. Dzięki takiemu podejściu mamy dostęp do wszystkich funkcji WE + ich działanie (efekt) jest identyczny z oryginałem. Plugin przechwytuje większość operacji WorldEdita i odpala je w osobnych wątkach, kolejkuje bloki do zmienienia i następnie w konfigurowalnych odstępach czasu umieszcza bloki na mapie (liczba bloków jest konfigurowalna). Dzięki wpięciu się w API WorldEdita pluginy które korzystają z WE do edycji świata również stają się asynchroniczne.

Zobacz moje pluginy:

AsyncWorldEdit - Eliminuje lag spowodowany przez WorldEdit'a

MCPainter - Rusowanie posągów graczy, "wielkich bloków", pixelartów, rysowanie na mapie.

BlocksHub - Biblioteka używana przez powyższe wtyczki pozwala logować zmiany bloków (np. przez CoreProtect)

Opublikowano

Gościu, jesteś niezły :D Dałeś link do strony pobrania plugina, i mówisz że trzeba kierować się instrukcjami tamtymi. W końcu jest to [TuT], więc mogłeś chociaż przetłumaczyć to co tam jest napisane :D

Tak. Nic tu nie ma.

Opublikowano

Ten plugin pewnie mi bardzo pomoże, bo raz, gdy pomyliłem i zamiast //walls wpisałem //set to serwer się scrashowal i była cofka, ale po co tutorial do pluginu? Po prostu linka dać, tak jak tutaj.

Opublikowano

Gościu, jesteś niezły :D Dałeś link do strony pobrania plugina, i mówisz że trzeba kierować się instrukcjami tamtymi. W końcu jest to [TuT], więc mogłeś chociaż przetłumaczyć to co tam jest napisane :D

Ten plugin pewnie mi bardzo pomoże, bo raz, gdy pomyliłem i zamiast //walls wpisałem //set to serwer się scrashowal i była cofka, ale po co tutorial do pluginu? Po prostu linka dać, tak jak tutaj.

Ja nie chciałem tworzyć tutoriale do tego pluginu, bo po co? Chciałem wam tylko zaprezentować istnienie tak fajnego pluginu.

A skoro ktoś nie potraficie go wgrać i tylko sie spina to już nie moja wina, tylko jego intelektu!

P.S

Nie moja wina że w temacie musi być [TuT] a nie np. [Fajny plugin]

Skoro Ci tak zależy na tym spolszczeniu:

Jak zainstalowac plugin w kilku prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj WorldEdit
  2. Pobierz plugin
  3. Pobierz BlocksHub (since 1.0RC-2) i włącz kontrole bloków
  4. Uruchom serwer ponownie
  5. Zedytuj plik konfiguracyjny
  6. Przeładuj plik konfiguracyjny tym poleceniem /AWE reload

TDepLbR.gif

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...