Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Launcher

Yellow♫

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć pobrałem sobie aiona lecz przy każdym włączeniu go pisze mi że trwa sprawdzanie pliku i pobiera jakieś 90mb mimo iż ten plik pobrałem z 10 razy, nie mam zamiaru pobierać go zawsze kiedy chcę pograć ponieważ mam limit na neta z LTE a jak podłącze radiówkę to się będzie pobierać z 1h ;/

Jeśli jest jakieś rozwiązanie które znacie proszę napisać o nagrodzę lajkiem ;) z góry dzięki.

1377774857-U369478.png <<<CIEKAWE KURFA DLACZEGO?

Opublikowano

Jeśli chcesz pominąć całego launchera, sprawdzanie plików i aktualizację wejdź do folderu z grą, folder bin32 (do wersji 64bit ponoć nie działa bo coś zepsuli - nie wiem), stwórz nowy dokument tekstowy, wpisz:

ECHO OFF

PING 1.1.1.1 -n 1 -w 5000 >NULL

@start aion.bin -ip:206.127.147.28 -port:2106 -lang:enu -cc:2 -noauthgg -noweb

end

zapisz jako wszystkie pliki, nazwa "xxx.bat" < musi być rozszerzenie *.bat, następnie odpal grę przy pomocy tego pliku (możesz zrobić skrót na pulpit i z niego włączać).

Kompletnie pomija Ci launchera AIONA i od razu uruchamia grę. Umożliwia to edycję launchera (wgrywanie koreańskich packów, zmiana jakiś skinów np. wingi jedne na drugie - tylko na tym akurat musisz się znać).

Minusem jest to, że jeśli wprowadzą jakiegoś patcha to musisz uruchomić grę przez normalnego launchera bo inaczej Ci nie pobierze patcha. Ściągasz te powiedzmy 200MB patcha i możesz znowu odpalać grę.

Opublikowano

Jeśli chcesz pominąć całego launchera, sprawdzanie plików i aktualizację wejdź do folderu z grą, folder bin32 (do wersji 64bit ponoć nie działa bo coś zepsuli - nie wiem), stwórz nowy dokument tekstowy, wpisz:

ECHO OFF

end

zapisz jako wszystkie pliki, nazwa "xxx.bat" < musi być rozszerzenie *.bat, następnie odpal grę przy pomocy tego pliku (możesz zrobić skrót na pulpit i z niego włączać).

Kompletnie pomija Ci launchera AIONA i od razu uruchamia grę. Umożliwia to edycję launchera (wgrywanie koreańskich packów, zmiana jakiś skinów np. wingi jedne na drugie - tylko na tym akurat musisz się znać).

Minusem jest to, że jeśli wprowadzą jakiegoś patcha to musisz uruchomić grę przez normalnego launchera bo inaczej Ci nie pobierze patcha. Ściągasz te powiedzmy 200MB patcha i możesz znowu odpalać grę.

Minusów jest bardzo dużo, nie tylko same patche. Eventy, sprzedawcy chmur itp tez sie na tym nie odpalą. Dodatkowo z tego co zauważyłam przy tym sposobie jest strasznie dużo DC.

Opublikowano

Minusów jest bardzo dużo, nie tylko same patche. Eventy, sprzedawcy chmur itp tez sie na tym nie odpalą. Dodatkowo z tego co zauważyłam przy tym sposobie jest strasznie dużo DC.

To pierwszy raz kiedy czytam, że są jakieś problemy przy korzystaniu z tego sposobu. Całość tylko omija launchera i nie ma wpływu na normalną grę bo po prostu ją uruchamia. Nawet gdzieś wyczytałem że po odpowiedniej edycji tego pliku można ominąć etap logowania i akceptacji regulaminu przy czym to byłoby jak dawanie dostępu do swojego konta przypadkowemu graczowi bo trzeba tam zapisać login i hasło. Ludzie z tego korzystali jeszcze za czasów AIONa by NCSoft, ja gdzieś z rok i DC miałem jedynie gdy mi przerywało neta lub coś robili z serwerem przez co nagle ping rósł wszystkim o 500% po czym wywalało 3/4 graczy - nie z winy klienta. Normalnie wszystko jest stabilne, nie mam sendlogów, ani innych tego typu problemów. Nie wiem czemu u Ciebie pojawiły się te DC.

Co do eventów to poprzez "patche" miałem na myśli wszystko co dogrywają, typu zmiana wyglądu stolicy poprzez dodanie choinek, dyń i innych. NPCowie są w większości wgrani więc nie trzeba patchować klienta by się pojawili. Mam tak np. z Shugo Emperor's Tomb - nie patchuję klienta, a NPCowie normalnie się pojawiają wraz z całą instancją gdy tylko aktywują event. Oczywiście jeśliby postanowili coś dodać nowego, np. event z cyrkiem to trzeba odpalić grę normalnie, pobrać patcha z instancją i dalej można normalnie omijać launchera. Przydaje się do tego sprawdzanie oficjalnego forum co tydzień i patrzenie co będzie w maintance. Jeśli tylko aktywacja eventu +50% exp czy coś to nic nie trzeba ściągać, jeśli ogłaszają się, że ma wejść 4.5 to już trzeba to pobrać.

Opublikowano

To pierwszy raz kiedy czytam, że są jakieś problemy przy korzystaniu z tego sposobu. Całość tylko omija launchera i nie ma wpływu na normalną grę bo po prostu ją uruchamia. Nawet gdzieś wyczytałem że po odpowiedniej edycji tego pliku można ominąć etap logowania i akceptacji regulaminu przy czym to byłoby jak dawanie dostępu do swojego konta przypadkowemu graczowi bo trzeba tam zapisać login i hasło. Ludzie z tego korzystali jeszcze za czasów AIONa by NCSoft, ja gdzieś z rok i DC miałem jedynie gdy mi przerywało neta lub coś robili z serwerem przez co nagle ping rósł wszystkim o 500% po czym wywalało 3/4 graczy - nie z winy klienta. Normalnie wszystko jest stabilne, nie mam sendlogów, ani innych tego typu problemów. Nie wiem czemu u Ciebie pojawiły się te DC.

Co do eventów to poprzez "patche" miałem na myśli wszystko co dogrywają, typu zmiana wyglądu stolicy poprzez dodanie choinek, dyń i innych. NPCowie są w większości wgrani więc nie trzeba patchować klienta by się pojawili. Mam tak np. z Shugo Emperor's Tomb - nie patchuję klienta, a NPCowie normalnie się pojawiają wraz z całą instancją gdy tylko aktywują event. Oczywiście jeśliby postanowili coś dodać nowego, np. event z cyrkiem to trzeba odpalić grę normalnie, pobrać patcha z instancją i dalej można normalnie omijać launchera. Przydaje się do tego sprawdzanie oficjalnego forum co tydzień i patrzenie co będzie w maintance. Jeśli tylko aktywacja eventu +50% exp czy coś to nic nie trzeba ściągać, jeśli ogłaszają się, że ma wejść 4.5 to już trzeba to pobrać.

No ok dzięki zaraz to sprawdzę ;]

To tak zrobiłem tak jak napisałeś i teraz jest problem taki że wyskakuje takie cuś

htka.jpg

może to wina moje 64bitowego systemu?

Opublikowano

Nie wyświetla mi się obrazek. Wrzuć na jakiś hosting i podaj link czy coś.

Ja aktualnie korzystam z tego sposobu na 64 bitowej wersji systemu Windows 7 i właśnie tutaj nie mam z tym absolutnie żadnych problemów.

Opublikowano

Ściągnij aion rainmeter i spróbuj uruchomić aiona przez niego.Może ci się uda.

Zaraz sprawdzę

Pobrałem ale zaraz odinstalowałem coś popieprzyłem

Opublikowano

Ja mam taki problem że jak mi się pobiera to stoi przy 15 % a potem patrzę co mi się pobrało a tam pisze wszystko po 100%

Może tylko tak pisze sprawdź ile waży folder aiona potem ustaw pobieranie znów i zobacz czy waga się zmieniła

Opublikowano

polecam zmienic hosting lunchera zawsze pomaga licze na + :P

dostaniesz + jak napiszesz jak zmienić ten hosting bo ja nie mam pojęcia...

Opublikowano

Wredna zrobiłem ten plik to "obejście"

ECHO OFF

end

kiedy chcę uruchomić przez ten plik wyskakuje ten błąd

mam win7 proffesional 64bit

Opublikowano

Mi cały czas uruchamia się prawidłowo i nie mam z tym żadnego problemu. Na pewno wkleiłeś to do folderu bin32, tam gdzie masz plik aion.bin? Jeśli tak to nie wiem czemu pojawia Ci się jakiś błąd.

Opublikowano

Wredna zrobiłem ten plik to "obejście"

ECHO OFF

end

kiedy chcę uruchomić przez ten plik wyskakuje ten błąd

mam win7 proffesional 64bit

To jest problem pliku bin. Spróbuj PPM - napraw problemy ze zgodnością lub coś w ten deseń.

Xanan, na jakim ty Serwerze grasz? Bo każdy "region", że się tak wyrażę ma inny "cc:", to co mu podesłałeś, to jest na NA?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...