Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Golemiarka

Actimelek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Gram na serwerze majkrafci i szukam wydajnej golemiarki na ponad 100 spawnerów albo i więcej. Najbardziej chodzi mi o ustawienie spawnerów, żeby działały jak najefektowniej. Dziękuję za odpowiedzi.

Opublikowano

masz 100 spawnerów ;o nieźle

ale do rzeczy, wg mnie najlepiej jest ustawić spawner 1 kratke odstępu od siebie. spawner wolne spawner gdyż jeśli ustawisz 1 spawner obok 2 wtedy jest o wiele mniej wydajna :)

Jeśli miałbyś wątpliwości zawsze możesz próbować na singlu czy też wziąć serwer testowy z jakiegoś hostingu i zrobić taką golemiarkę na 100 spawnerów ;p

Jeśli chcesz abym ocenił Twój serwer napisz do mnie na PW!

Mogę pomóc w tworzeniu ŁADNEJ prezentacji Twojego serwera. PW :)

Jeśli masz jakiś problem napisz do mnie, postaram się Ci pomóc.

Wesołych Świąt ! ;3

Opublikowano

Jedna kratka to za mało bo golemy to duże moby, przynajmniej 3 kratki potrzeba odstępu

Opublikowano

Przyłączam się do pytania.

Ja budowałem trochę na singlu. Nie wiem co się bardziej opłaca: 4 słupki ze spawnerów (odległości między nimi i ścianami 3 kratki) czy dwie ściany ze spawnerów (między nimi też 3 kratki i 3 kratki od tej ściany do ściany golemiarki).

Pomóżcie.

Zdobywaj za darmo waluty premium w różnych grach

http://dogry.pl/r/247261

Opublikowano

po co 3 kratki odstępu? max 2 i śmiga ładnie, nad spawnerem polecam 1 kratke wolną i kolejną ( 2 kratkę ) postawić jakiś blok ;]

Jeśli chcesz abym odpisał w temacie, oznacz mnie @Manna;3

;-)

Opublikowano

jak by dawać 100 spawnerów każdy spawner z odstępem o 3 to to by było strasznie duże

Jeśli chcesz abym odpisał w temacie, oznacz mnie @Manna;3

;-)

Opublikowano

nie pamiętam do końca zasady działania sawnerów ale jeśli chodzi o to co pisali wyżej to sa bzdury ....

1 spawner respi moba z prędkością 400-700 (podane w tickach 1 sec=20) teraz pytanie czy to ile jest spawnerów w kupie wpływa na ten czas ?

odpowiedź to nie ale jest jeden haczyk każdy mob wymaga odpowiednich warunków do zrespienia sie np zombie przestrzeń 2x1x1 oraz odpowiednio niski poziom światła , enderman 3x1x1 i brak wody , jakie ma wymagania golem nie wiem :/ oczywiście warto też uwzględnić zasięg respu moba (którego tez nie pamiętam) kolejna sprawa to odległość gracza od spawnera aby ten był aktywny ...

proponuję poczytać na wiki i z innych źródeł bo tutaj raczej nikt ci nic sensownego nie doradzi

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...