Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gość Valze

Wiara w Boga  

48 użytkowników zagłosowało

1. 1. Wierzysz w Boga? (uzasadnij wybór w po?cie)

• Tak
      20
    • Nie wiem
      6
    • Nie
      22

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A dlaczego miałbym wierzyć skoro nie ma żadnych dowodów na jego istnienie?

Gdybyś miał dowód na istnienie Boga, to nie byłaby to WIARA lecz WIEDZA.

dzięks za odpowiedź pozdrawiam teraz już wiem czemu obchodzicie to święto

a wyznaje ktoś islam??

Kilku wyznawców islamu znajdziesz tutaj.

• Odpowiedzi 63
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Proszę o odpowiednie zachowanie, a nie wjeżdżanie każdemu na swoją wiarę, bo zaraz tu przyjdzie czerwony i temat zamknie. Zagłosowałeś, odpowiedziałeś? To siedź cicho i nie obrażaj innych.

Paladyni atakują każdego kto odważy się myśleć inaczej, więc może być z tym problem

Każdy niewierzący od razu jest nazywany zbuntowanym gimboateuszem

s2c77Oa.png

Opublikowano

Ja w tej chwili przechodzę kryzys wiary, do 17 roku życia wierzyłem ale w końcu coś sobie uświadomiłem gdy oglądałem film "Biblia"

W tym filmie był kawałek jak bóg gładził tych co mieli inna wiarę i moim zdaniem to było trochę nie w porządku , bo to tacy sami ludzie jak inni tylko innej wiary.

W obecnej sytuacji boga porównuje jak zwykłego morderce bez serca.

Polecam wam Książkę pod tytułem "Biblia Szatana" ;]

1377774857-U369478.png

/\

|

Lepszej sygny w życiu nie miałem :D

Opublikowano

Paladyni atakują każdego kto odważy się myśleć inaczej, więc może być z tym problem

Każdy niewierzący od razu jest nazywany zbuntowanym gimboateuszem

Paladyn to u mnie w klasie jest xD

topic.

Nie wierzę.

Opublikowano

Nie, nie wierzę.
Dla mnie coś co ma istnieć, tutaj akurat Bóg. Musi być poparte mocnymi argumentami. I tyle mam do powiedzenia.
Choć sama treść twojego zadania mnie przeraża troszkę.

Cześć, muszę przeprowadzić taki mały sondaż, otóż muszę napisać referat o tym czy warto wierzyć w Boga, więc odpowiedzcie w ankiecie i uzasadnijcie swoją wypowiedź. Dzięki za wszelkie odpowiedzi.

To tak jakbyś się pytał, czy masz zacząć wierzyć w Boga, bo chcesz mieć z tego jakieś korzyści, ale nie wiesz czy jakieś w ogóle są. Ja tak to rozumiem.

NateRobinson_zps5c418c8c.png

Opublikowano

Gdybyś miał dowód na istnienie Boga, to nie byłaby to WIARA lecz WIEDZA.

Kilku wyznawców islamu znajdziesz tutaj.

Masz racje, ale po co mi wiara? Nie potrafie oszukać mojego mózgu, wmówić mu, że bóg istnieje. Z resztą po co

finalrender.png

Opublikowano

Wierzę w Boga, jestem luteranem.Wierzę, bo takie są moje wewnętrzne przekonania.Nikt mi tego nie wpoił i nie ogłupił jak to niektórzy mówią.

Opublikowano

ale ludzie boga wciskają

co do reszty

w takim razie dlaczego osoby wierzące w Allaha, Buddę, Raksha (czy jak to się pisze) i inne bóstwa np. w voodu są skazane na potępienie wieczne oraz piekło? są na start przez katolików skreślane i nie mają nic do powiedzenia, mało tego nic nie znaczą, bo przecież inny kraj, inne wyznanie, to trzeba postraszyć piekłem, może zacznie wierzyć.

bo tak mówi nasza religia w której jest 4 mld ludzi

Masz racje, ale po co mi wiara? Nie potrafie oszukać mojego mózgu, wmówić mu, że bóg istnieje. Z resztą po co

wy naprawdę jesteście głupcami , materialnie nie można sobie boga wyobrazić i w mówić że jest ( są wyjątki )? Jest duchowo,

Geje to banda chamów importowanych z zagranicy

Opublikowano

nie wierzycie w boga , szatana ale oni w was wierzą , uważajcie .

Oczywiście że wierzę , nie jestem dewiantem .

Ps. To złe miejsce na takie ankiety gdzie 90% forum to zbuntowane gimby co boją sie kościoła i nie chcą do bierzmowania , a w wigillie będą się łamali opłatkiem i śpiewali kolędy .

Chcesz powiedzieć, że jestem zakompleksionym gimbem, który jara się dzisiejszą modą i jest ateistą? Chciałbym cię na spokojnie uświadomić, że byłem wierzący, lecz teraz przechodzę kryzys, i może odpowiesz na moje pytania? Tylko proszę cię byś powstrzymał się od atakowania mnie.

1: Skoro bóg istnieje, to dlaczego pozwala żeby ludzie robili sobie nawzajem krzywdę? By niszczyli wszystko to co zbudują? Nie powołuj się tu na Adama i Ewę, bo nawet nie mamy pewności... Czy oni w ogóle istnieli 100%.

2: Skoro kościół jest instytucją świecką, dlaczego ciągle słyszy się o skandalach w kościele? I dlaczego dopiero, papież Franciszek powiedział dość?

3: Dlaczego jakakolwiek krytyka na kościół, spotyka się z agresją z strony wierzących? Bo jakby nie było, są takie przypadki jak choćby tu.

4: Skoro bóg nakazuje wielbić innych jak siebie samego, dlaczego tak zwani przez was dewianci, są potępiani? Nie mówię tu o satanistach a o transseksualistach, homoseksualistach itp. Sam papież Franciszek nie dawno mówił. "Jeżeli jest homoseksualistą, wierzy w boga i jest dobrym człowiekiem. Kim ja jestem by go osądzać?" No właśnie... Powiedz mi, kim jesteśmy, żeby osądzać innych?

Opublikowano

No i wiedziałem, że jak taki temat powstanie to zaraz będzie spam, hejt itd... ;f

Autor chyba już uzyskał odpowiednią ilość odpowiedzi, proponuje zamknąć temat.

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

Chcesz powiedzieć, że jestem zakompleksionym gimbem, który jara się dzisiejszą modą i jest ateistą? Chciałbym cię na spokojnie uświadomić, że byłem wierzący, lecz teraz przechodzę kryzys, i może odpowiesz na moje pytania? Tylko proszę cię byś powstrzymał się od atakowania mnie.

1: Skoro bóg istnieje, to dlaczego pozwala żeby ludzie robili sobie nawzajem krzywdę? By niszczyli wszystko to co zbudują? Nie powołuj się tu na Adama i Ewę, bo nawet nie mamy pewności... Czy oni w ogóle istnieli 100%.

2: Skoro kościół jest instytucją świecką, dlaczego ciągle słyszy się o skandalach w kościele? I dlaczego dopiero, papież Franciszek powiedział dość?

3: Dlaczego jakakolwiek krytyka na kościół, spotyka się z agresją z strony wierzących? Bo jakby nie było, są takie przypadki jak choćby tu.

4: Skoro bóg nakazuje wielbić innych jak siebie samego, dlaczego tak zwani przez was dewianci, są potępiani? Nie mówię tu o satanistach a o transseksualistach, homoseksualistach itp. Sam papież Franciszek nie dawno mówił. "Jeżeli jest homoseksualistą, wierzy w boga i jest dobrym człowiekiem. Kim ja jestem by go osądzać?" No właśnie... Powiedz mi, kim jesteśmy, żeby osądzać innych?

1.Wolna wola , robisz co chcesz ale odpowiadasz , też tego nie rozumiem bo bóg stworzył wszystko dobre.

2.Jakich skandalach ? Chodzi Ci o pedofilstwo ? 1 , Nie możliwe jest żeby gościa nie wychwycili w seminarium . Po 2 księża to 0,001 wszystkich pedofili więc ?

3.Bronić swojej wiary ,

4.Satanista jest potępiony już zaraz po śmierci chyba że się nawróci , Tamte przypadki to nie wiem , bo nie skonczylem 6 letnich studiów . Osądzać żeby poczuł wstyd i się nawrócił jesli chodzi o homo nie wiadomo .

Geje to banda chamów importowanych z zagranicy

Opublikowano

No i wiedziałem, że jak taki temat powstanie to zaraz będzie spam, hejt itd... ;f

Autor chyba już uzyskał odpowiednią ilość odpowiedzi, proponuje zamknąć temat.

Dokładnie.

Niektórymi wypowiedziami sprowadziliście mnie do parteru.

Wystarczy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...