Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gość Valze

Wiara w Boga  

48 użytkowników zagłosowało

1. 1. Wierzysz w Boga? (uzasadnij wybór w po?cie)

• Tak
      20
    • Nie wiem
      6
    • Nie
      22

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem, ale raczej na nie.

Przeczytałem całą biblię zaraz po komunii, nigdy szczególnie nie zastanawiałem się nad jej sensem, a może jego braku?...

Na teraz mogę twierdzić, że jeśli bóg istnieje... to ma nas głęboko w dupie i jest niezłym skurwielem, bo pozwala na tyle zła, które dzieje się na co dzień.

Może dlatego że Bóg dał każdemu wolną wolę?

• Odpowiedzi 63
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Tylko mówcie zgodnie z prawdą, bo nie interesują mnie posty w których ktoś pisze że nie wierzy, a tak naprawdę chodzi do kościoła, uczestniczy w tym życiu.

Zdania są podzielone, limit lajków na dzisiaj wyczerpany, ale nic na forum nie zginie.

Kontynuujcie.

Opublikowano

e pozdro jak nie wierzycie w boga to czemu macie te wszystkie avatary z czapkami itp !! przecież to nie wasze święta tylko chrześcijanów!!

Opublikowano

Może dlatego że Bóg dał każdemu wolną wolę?

Może mało mnie interesuje jakie były jego intencje rzekomo nas tworząc...

Dla mnie liczy się tu i teraz, poza tym mam własne powody aby wątpić w jego istnienie i tak jak napisała Miyoshi nie próbuj mi czegokolwiek udowadniać, bo jestem zbyt hmm "trzeźwy", żeby rozmawiać o tematach, o których nie mam ochoty rozmawiać na co dzień. Odpisałem w temacie, bo kolega tego potrzebował i tyle.

@Valze

Nie mam świątecznych "obrazków", ale nawet jeśli się nie wierzy/nie jest pewnym wiary to można obchodzić te święta choćby dla uszanowania tradycji wierzącej rodziny :]

Opublikowano

e pozdro jak nie wierzycie w boga to czemu macie te wszystkie avatary z czapkami itp !! przecież to nie wasze święta tylko chrześcijanów!!

To bardziej jest zapisane w tradycji, w takiej modzie, która zawsze przychodzi 6 grudnia, słaby argument, bo mogę być ateistą i obchodzić to "święto".

Opublikowano

To bardziej jest zapisane w tradycji, w takiej modzie, która zawsze przychodzi 6 grudnia, słaby argument, bo mogę być ateistą i obchodzić to "święto".

dzięks za odpowiedź pozdrawiam teraz już wiem czemu obchodzicie to święto

a wyznaje ktoś islam??

Opublikowano

Osobiście ja uważam, i tutaj krótko bo nie chce mi się dyskutować.

Niby wszystko zależne w kwestii religii, jest od naszej wiary. A co w przypadku, jeśli masz kryzys wiary? Bo ja mam obecnie taką sytuacje znowu, i nie mam 100% pewności teraz że bóg istnieje. Obstawiam bardziej 25% że istnieje a pozostałe 75% że nie istnieje.

Fakt faktem, bóg dał nam wolną wolę, ale co z tego? Skoro sami siebie niszczymy...

Opublikowano

Dla mnie coś takiego jak wiara nie istniało, nie istnieje i istnieć nie będzie.

@GoldeN:#

to jest własnie wiara, wierzysz w cos czego nigdy nie widziałeś.

Opublikowano

Dla mnie coś takiego jak wiara nie istniało, nie istnieje i istnieć nie będzie.

@GoldeN:#

to jest własnie wiara, wierzysz w cos czego nigdy nie widziałeś.

Ale mi nie potrzebna wiara, próbowałem kiedyś wierzyć, ale mózg i tak mi mówił "TO GŁUPIE!" " PRZECIEŻ WIESZ, ŻE ON NIE ISTNIEJE, PO CO SIĘ OSZUKUJESZ?"

finalrender.png

Opublikowano

A dlaczego miałbym wierzyć skoro nie ma żadnych dowodów na jego istnienie?

Miesiąc temu pisałeś, że wierzysz w anioły, demony itp. xD

Opublikowano

No przepraszam, ale mi zawsze wmawiali, że Bóg i jego syn... siedzą sobie w niebie i na nas patrzą. :3 To, gdzie mają siedzieć, jak nie na chmurce? :D

Siedzi to sie na dupie jak Ty teraz

Opublikowano

Dlaczego tyle chorych ludzi, nawet ci dobrzy, modlili się podczas choroby śmiertelnej, a nie zostali uratowani? Czyżby Bóg nie chciał im pomóc? Może go najzwyczajniej w świecie nie ma? Moim zdaniem, wierzyć można nawet w widelec i wpoili nam to, że był sobie kiedyś ktoś i coś zrobił. Potem za pomocy przekształcania tych informacji, mogła powstać historia która nie do końca jest taka prawdziwa jak nam mówią. Co jeśli Jezus kiedyś nie istniał, a Biblię napisał pełen wina człowiek a wszyscy myśleli, że mówi prawdę? :)

graphic.png

RANK - THE GLOBAL ELITE - 1028H

PROFIL STEAM → CLICK

Opublikowano

nie wierzycie w boga , szatana ale oni w was wierzą , uważajcie .

Oczywiście że wierzę , nie jestem dewiantem .

Ps. To złe miejsce na takie ankiety gdzie 90% forum to zbuntowane gimby co boją sie kościoła i nie chcą do bierzmowania , a w wigillie będą się łamali opłatkiem i śpiewali kolędy .

Geje to banda chamów importowanych z zagranicy

Opublikowano

Tak wierzę, a co do referatu to ta pani co go zadała jest mocno po*ebana.

Opublikowano

Ps. To złe miejsce na takie ankiety gdzie 90% forum to zbuntowane gimby co boją sie kościoła i nie chcą do bierzmowania , a w wigillie będą się łamali opłatkiem i śpiewali kolędy .

Jaka szkoda, że nigdy w moim domu nie było opłatka, kolęd nie śpiewam, bo nie znam.

Coś jeszcze wielki panie katoliku ?

s2c77Oa.png

Opublikowano

Jaka szkoda, że nigdy w moim domu nie było opłatka, kolęd nie śpiewam, bo nie znam.

Coś jeszcze wielki panie katoliku ?

To szkoda dużo tracisz, ale co ja będe dyskutował z ludzmi którzy nie wierza , bo nie maja namacalnych dowodow..

Opublikowano

właśnie przez takich katozjebów przestałem wierzyć w Boga, gdy byłem mały, wydawał mi się super ojcem, nawet mógłbym swojego oddać żeby tylko z nim być.

już widzisz co wiara robi z dziećmi? co robi z ludźmi? jeden taki wierzy, i od małego wszystko oddaje "dla boga" a potem żyje w biedzie i nędzy bo "wola boża" albo "taki jest plan boski"

btw. nie rozumiem po co chrześcijanie próbują na siłę wszystkim innym wiarom kit wciskać, skoro według ich wiary dla każdego bóg ma swoje plany.

47yhn8.jpg

na chuj sie patrzysz konfiturko?

Opublikowano

właśnie przez takich katozjebów przestałem wierzyć w Boga, gdy byłem mały, wydawał mi się super ojcem, nawet mógłbym swojego oddać żeby tylko z nim być.

już widzisz co wiara robi z dziećmi? co robi z ludźmi? jeden taki wierzy, i od małego wszystko oddaje "dla boga" a potem żyje w biedzie i nędzy bo "wola boża" albo "taki jest plan boski"

btw. nie rozumiem po co chrześcijanie próbują na siłę wszystkim innym wiarom kit wciskać, skoro według ich wiary dla każdego bóg ma swoje plany.

Chyba coś ci się chłopcze pomyliło , masz wolną wolę robisz to co chcesz , nie wierzysz bóg nie wciska się w twoje życie . Wierząc bóg nie ma zamiarów złych robi to co dla Ciebie dobre .

Geje to banda chamów importowanych z zagranicy

Opublikowano

Proszę o odpowiednie zachowanie, a nie wjeżdżanie każdemu na swoją wiarę, bo zaraz tu przyjdzie czerwony i temat zamknie. Zagłosowałeś, odpowiedziałeś? To siedź cicho i nie obrażaj innych.

Opublikowano

Chyba coś ci się chłopcze pomyliło , masz wolną wolę robisz to co chcesz , nie wierzysz bóg nie wciska się w twoje życie . Wierząc bóg nie ma zamiarów złych robi to co dla Ciebie dobre .

ale ludzie boga wciskają

co do reszty

w takim razie dlaczego osoby wierzące w Allaha, Buddę, Raksha (czy jak to się pisze) i inne bóstwa np. w voodu są skazane na potępienie wieczne oraz piekło? są na start przez katolików skreślane i nie mają nic do powiedzenia, mało tego nic nie znaczą, bo przecież inny kraj, inne wyznanie, to trzeba postraszyć piekłem, może zacznie wierzyć.

Proszę o odpowiednie zachowanie, a nie wjeżdżanie każdemu na swoją wiarę, bo zaraz tu przyjdzie czerwony i temat zamknie. Zagłosowałeś, odpowiedziałeś? To siedź cicho i nie obrażaj innych.

47yhn8.jpg

na chuj sie patrzysz konfiturko?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...