Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zwolnienie a szkoła.

Vassopent

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Mam do was pytanie, a więc jak wy zwalniacie się z ostatnich lekcji, np. godzina lub dwie godziny ?

Jutro mam niestety wizytę u okulisty, żeby zdążyć musiałbym się niestety zwolnić z dwóch ostatnich lekcji ( dwa WF ) no i tutaj zaczyna się problem.

Ja praktycznie się nie zwalniam, a u mnie jest klasa która chętnie się zwalnia, wszyscy przynoszą karteczki które sami pisali a wychowawczyni się sapie i wgl.

Jak się zwolnić z dwóch ostatnich ? Bo raz był przypadek gdzie, kolega powiedział, że może już dać mamę do telefonu a wychowawczyni powiedziała, że nie zwolni i tak.

Co w takim przypadku zrobić, przynieś kartkę napisaną przez mame czy po prostu zadzwonić do mamy i dać ją do telefonu wychowawczyni ?

2e7beb469d579.gif

" Ten kawałek będzie leciał w furach wielu,

więc pozdrawiam pasażerów, elo "

Opublikowano

Sama kartka powinna wystarczyć

Jaka to szkoła, że takie problemy? lol

U mnie najczęściej się dawało kartkę ze zwolnieniem od rodziców. Obecnie mojemu wychowawcy wystarcza sms od rodzica i po problemie :P

tumblr_o19rjjpQB21udwsc5o3_540.gif

.icon_eq.gif

Opublikowano

Może masz taki specjalny dzienniczek? W nich powinny być wszystkie zwolnienia itd.Ew. skoro wychowawczy nie chcę zwalniać, to niech twoja matka zadzwoni do dyrektora.

W ostateczności możesz po prostu w tym dniu nie iść do szkoły.

Opublikowano

Zwolnienie z 2 WF'ow? Zobaczymy za 10 lat jak sie spasiesz jeszcze bardziej xD

Durniu, mam wizyte kontrolną u okulisty bo miałem problemy z oczami.

No a wychowawca ma obowiązek mnie zwolnić, za pokazaniem kartki którą pisał rodzic ?

No niestety u mnie takie problemy są, dużo osób się zwalnia z ostatnich lekcji no to wychowawca się sapie...

Kolega nie dawno się zwalniał, pokazał kartkę i wychowawca powiedział, że nie no to on, że czy dać mame do telefonu i go dopiero puścił.

UP, no tak, wychowawca zbiera kartki i później pokazuje rodzicom.

2e7beb469d579.gif

Opublikowano

lolz, to szkola, czy wiezienie? ;o

dajesz kartke od rodzica i wychodzisz. u nas obowiazywaly takie blankiety wydrukowane przez dyrektora, a nie zwykle kartki i dostawali je rodzice na wywiadowkach, jezeli takiego czegos nie masz, to po prostu dajesz kartke, jak sie bedzie sapac wychowawczyni, to bierzesz ta kartke, wypierdalasz do kosza i po prostu idziesz, nie widze problemu. ;)

gowno zrobi, wiadomo, ze zwolnienie sie z lekcji, to normalna rzecz.

1385994001-U1054196.png

Opublikowano

Wychowawcę mamy na prawdę kiepskiego, pamiętam jak w pierwszej klasie mówił, że nie przyjmuje kartek z zwolnieniami a tylko, jeśli do niego się przyjdzie i się mu powie, no tak robiliśmy ( tzn. ja nie, bo nie potrzebowałem się zwalniać ) no to on wtedy mówił, że nie ma mowy. Po pierwszej wywiadówce dostał zrype od rodziców i zgodził się na te kartki, no ale znów pełno osób się zwalnia a tym bardziej z WF to jak on słyszy, że ktoś chce z wf się zwolnić to jakiegoś szału dostaje -.- Mówi, że nie i wgl. a zaraz jak się mu powie, że telefon do rodzica to zgadza się...

Zrobię tak, że mamuśka mi kartkę napisze, a jak będzie się sapał to po prostu powiem, że daje jmu moją mamę do telefonu.

A tak wgl. czy wychowawca musi zwolnić ucznia, po ukazaniu kartki od rodzica ?

2e7beb469d579.gif

Opublikowano

Karteczką wystarczy jak nie zwolnii to połóż jej ta karteczke na stoliku przy całej klasie i wyjdz ;) ja w Polsce tak robiłem :D tutaj w Holandii mowie ze ide do domu i oni maja wyjebane czy ja do domu pójdę czy bd pod szkoła jointa jaral czy cos ..

891211407265765932522.png

Asus Motherboard H81M-E

Intel Core i5-4690,s1150

Corsair Vergeance 1x8GB DDR3 x2 = 16GB

Cooler Master G650M Modular

Corsair Hydro H110

Asus NVIDIA GeForce GTX 770 DCII OC 2GB GDDR5

Creative Sound Blaster Z

Western digital blue 500gb 3.5'' 7200RPM

Samsung 840 EVO 500GB

Opublikowano

Wychowawcę mamy na prawdę kiepskiego, pamiętam jak w pierwszej klasie mówił, że nie przyjmuje kartek z zwolnieniami a tylko, jeśli do niego się przyjdzie i się mu powie, no tak robiliśmy ( tzn. ja nie, bo nie potrzebowałem się zwalniać ) no to on wtedy mówił, że nie ma mowy. Po pierwszej wywiadówce dostał zrype od rodziców i zgodził się na te kartki, no ale znów pełno osób się zwalnia a tym bardziej z WF to jak on słyszy, że ktoś chce z wf się zwolnić to jakiegoś szału dostaje -.- Mówi, że nie i wgl. a zaraz jak się mu powie, że telefon do rodzica to zgadza się...

Zrobię tak, że mamuśka mi kartkę napisze, a jak będzie się sapał to po prostu powiem, że daje jmu moją mamę do telefonu.

A tak wgl. czy wychowawca musi zwolnić ucznia, po ukazaniu kartki od rodzica ?

W każdej szkole powinny być tzw. dzienniczki ucznia, czyli korespondencja między rodzicami ucznia a szkołą.Te karteczki z zeszytu są mało wiarygodne, bo wiadomo każdy może sobie taką wyrwać, napisać i podrobić podpis rodzica.Powinieneś mieć takie dzienniczek, jeżeli nie, niech mama własnoręcznie napisze to zwolnienie + podpis obojga rodziców.Jeżeli wychowawca będzie się coś spinał, wyjmij telefon i zadzwoń do jednego z rodziców.

Opublikowano

Dzięki wszystkim za pomoc.

Więc mamuśka napisze kartkę, a jak wychowawca będzie się coś sapał to wiadomo co zrobie :D

2e7beb469d579.gif

Weteran
Opublikowano

U mnie wystarczy, że sobie pójdziesz z tych lekcji i przyniesiesz usprawiedliwienie :)

1329036830-U154499.png
Opublikowano

Ja jak mam jakieś zastępstwo na ostatnich to spierdalam, a w dzienniku i tak jest że byłem obecny xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...