Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mapa PvP (przejmowanie wież) w trakcie tworzenia

damianq20

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

R

E

K

L

A

M

A

||

||

||

||

||

||

||

||

||

hm od jakiegoś czasu z nudów powoli kleje mapę pvp z wieżami

rozgrywka miała być prosta TeamVsTeam po 10-16 graczy walka o przejecie jak największej ilości wież z dostępnych 5, 4 boczne i centralnej która daje większe ilości pkt oraz zlota

zloto jest walutą która dostaje każdy gracz co 6sec zależnie od ilości posiadanych wiez

za zloto gracz mógłby kupić lepsze wyposażenie jak np miecz zbroje które po śmierci zostawały by osunięte

(nie są to itemy startowe klas! tylko dodatkowe ekwipunek)

bylo by 6-7 klas

tank-dobra zbroja,silny miecz (który podczas trzymania w reku spowalnia gracza)

lucznik

alchemik

rycerz

szpieg

zwiadowca- bezsensowna klasa nad którą sie zastanawiam]

wsparcie- hm tu jest problem bo chciałem aby była to jedyna klasa zdolna do tworzenia konstrukcji (kilka rodzajów małych wież możliwych do postawienia tylko w wyznaczonych miejscach jak np wieża z kola ognia którą można strzelać , teleport do spawn drużyny....niestety jest problem ze spawnerami ..

przejmowanie wież polega na wejściu na płytkę naciskową i odczekaniu czasu

ps. jeśli wieża jest zajęta gracz musi czekać najpierw aż wieża zmieni stan na "niczyja" potem zacznie ja przejmować

drużyny posiadały by liderów osoby które mogły by ulepszać sklep dostępny dla danej klasy np.

ulepszenie sklepu ze zbrojami dla klasy lucznik - dzięki czemu ta klasa mogla by kupować lepsze wyposażenie w sklepie

parę ss z mapy jest to 1/2 mapy druga polowa będzie odbiciem tego co tu jest nie dodałem wież ani budowli też nie dodałem jeszcze żadnych szczegółów

x1kca9.png

2t8wz.png

widok z góry

2rnd0z9.png

mapę w takim tempie w jakim ja robie może bym skończył w tydzień zwłaszcza że mam już mechanizm na przejmowanie wież co jest chyba najtrudniejszym mechanizmem a tak poza tym to proste połączenia redstone i commandblock

moje pytanie to czy warto robić taką mape bo coś mi się wydaje że bedzie dość nudna (wolna akcja monotonność) czy coś zmienić , czy lepiej zrobić mapkę minigame

Opublikowano

piszę trochę chaotycznie i nic z tym nie zrobie to co napisałem wyżej to jest "wyjaśnienie trybu rozgrywki"

nie wiem czy robić tą mapę dalej z uwagi na brak czasu i czy byla by grywalna zastanawiam sie na dodaniu kilku klas więcej oraz pominięciu takich pomysłów jak "możliwość stawiania własnych wież" oraz sklepu z lepszym wyposażeniem

a cel rozgrywki pozostawić na zdobywaniu pkt poprzez przejmowanie wież

wiem że mapa jest h* ale nie wiem jaka miał bym zrobić :? nie mogę dać za wielkiej bo nie wczyta się cały mechanizm redston

zastanawiałem się nad mapa sky"" ale mechanizm na przejmowanie wież jest dość obszerny i był by problem z wielkość wysepek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...