Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Nasus

TigerXMetin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema nie uważacie że nasus jest mega OP ? Grałem riven w 15 minucie 6 killi 150 farmy nasus 80 chyba ok. 90 stacków i 2 fragi. Więc widzę że się farmi no to idę na tego topa by go zabić ale ku mojemu wielkiemu zaszkoczeniu rozwalił mnie -.- Co to ma być? nie uważacie że nasus jest OP? miał tylko sheena i glaciala i jakieś butki miniony zadały mi tylko 150 dmg

Opublikowano

Jak się nim nastackujesz to składasz ADC'era i innych papierowych postaci na Q i hita,a slow pozwala łapać dużo fragów(w skrócie mega OP).

Opublikowano

Fajnie że miał 80 staców

Ta,ale w 15 minucie jak na silvery to jest normalnie(nie wiem gdzie jesteś tylko tak po prostu myślę),a co do RIVEN VS NASUS to E>W>Q>HIT>Q>HIT>Q>HIT i 1/2 hity i leży ;)

Opublikowano

@up

przeczytałem, spadłem z krzesła (zacząłem się brechtać), napisałem ten komentarz.

combo riven - E>AA>Q>AA>W>AA>Q>AA>Q>AA ew ult jeszcze wcześniej.

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain

Opublikowano

Jeśli nie dasz mu grać w early to nie będzie nic robił w late jedynie slow ja osobiście preferuje teemo na nasusa bardzo prosty harras, strzałką można zablokować jego Q Co za tym idzie nie będzie miał stacków

Opublikowano

na 6 lvl starczy e+w+3q+r bez aa na killa .... przy w miare bliskim range by dobic z ulta

co do nasusa dobry na lini tam gdzie nie ma postaci bez harrasu i tych co by odcieli go od farmy ,inaczej uselles

w late pieprznie z tego q ale to nie renekton ze mogl by byc w team fightcie i wytrzymac wszystko ,nie jest az tak twardy wiec dobry focus i go nie ma

nie jest mobilny porownujac do renektona ,brak escape

ten slow dobry ale wedlug mnie taki stun nasusa lepszy ,bo ten slow wkoncu zadna inicjacja

dobry jest jak konczysz gre max 16lvl

­

Opublikowano

Nasus to OP ŚCIERWO.

Wykierujesz nim wszystko, mając wyjebane na słaby team.

Wystarczy trochę zgrania i pojedziesz każdego feedniętego enemy.

Droga do zwycięstwa z tą postacią jest Twoja!

Edit: No i oczywiście trzeba go ogarnąć. Jest dosyć prosty, lecz wymaga stałej i ciągłej farmy.

challenger.png

Opublikowano

Jest dużo postaci, które ruchają nasusa jak księża małe dzieci. Wystarczy wiedzieć kim i jak. Długa droga przed Wami skoro myślicie, że jest on MEGA OP(tak nasus jest dobry).

Opublikowano

"Riven rucha nasusa do 25 minuty", fajnych informacji tutaj się dowiaduje.

Nasus po prostu farmi, dostanie ganka, zabija, składa armor i wygrywa grę bo potem 1/2 hp z Q bije. Nasus nie jest OP. Łatwo go można zdominować na linii, a co się z tym liczy? 0 w late. To, że większość nie potrafi go skontrować, nie oznacza że jest OP. :>

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Siema nie uważacie że nasus jest mega OP ? Grałem riven w 15 minucie 6 killi 150 farmy nasus 80 chyba ok. 90 stacków i 2 fragi. Więc widzę że się farmi no to idę na tego topa by go zabić ale ku mojemu wielkiemu zaszkoczeniu rozwalił mnie -.- Co to ma być? nie uważacie że nasus jest OP? miał tylko sheena i glaciala i jakieś butki miniony zadały mi tylko 150 dmg

"Grałem riven" - już przestałem czytać, bo wg mnie riven to #1 szmata w grze , mam nadzieję , że morello znerfi ją tak jak olafka!!

Opublikowano

80 stackow w 15 min to strasznie malo. Padłes z nim w 1 vs 1 bo jesteś poprostu słaby.

Przykladowe combo R>E>Q>AA>Q>AA>W>Q>AA>R. I na koniec ewentualnie ignite lub przed uzyciem drugi raz ulta. Taki nasus spokojnie padnie na takie combo.

Opublikowano

@Top

jesteś tak żałosny, w sensie graniu Riven że z nim przegrałeś

niemożliwe żebyś padł chyba że hoho na 500hp na niego szłeś ale mogłeś i tak go zabić

podejrzewam że z Q i E do niego dochodziłeś i nawet ulta nie użyłeś

Opublikowano

Mamy tutaj jak na dłoni pokazane, że ani farma ani staty nie pokazują wcale poziomu gracza. Skoro nafeedowany i sfarmiony padłeś z nasusem który praktycznie nie miał stacków (spójrzmy prawdzie w oczy, w tej minucie ma się conajmniej 250) to powinieneś poćwiczyć trochę na botach. Nasus jest bardzo silny, ale nie OverPovered. Takie moje zdanie.

comment_aKm2b5jSiJgvkhmrlSzZ5Yc80OK7Mzta

Opublikowano

Ludzie pomyślcie logicznie skoro miał takie słabe staty to go musiałem wcześniej zjechać nie? w 3 min padł potem 30 sec po tp tak samo. w 7 minucie miał może z 20 farmy.. Więc nie mówcie że nie umiem grać i nie widzieliście tego matchu...

Opublikowano

Ludzie pomyślcie logicznie skoro miał takie słabe staty to go musiałem wcześniej zjechać nie? w 3 min padł potem 30 sec po tp tak samo. w 7 minucie miał może z 20 farmy.. Więc nie mówcie że nie umiem grać i nie widzieliście tego matchu...

Mówisz ludziom o tym jak zjechał cię nasus.

Następnie prosisz ludzi o wyjaśnienie jak to zrobił.

Mówią ci oni co mogłeś zrobić zle lub czego nie powinieneś robić.

A ty zaczynasz się z nimi kłócić.

Człowieku prosisz o wyjaśnienia a następnie kłócisz się ze wszystkimi opiniami jakie piszą inni użytkownicy.

76561198066817235.png

Jak chcesz to zapraszaj, nie przyjmuje zapro od 0 lvlów i prywatnych kont.

Opublikowano

Nasus jest mega Op jak się ogarnia.

Aktualnie go mainuje, nawet zakupiłem Infernal Nasusa i powiem, że jestem bardzo zadowolony.

Mega op champion.

Opublikowano

na 6 lvl starczy e+w+3q+r bez aa na killa .... przy w miare bliskim range by dobic z ulta

co do nasusa dobry na lini tam gdzie nie ma postaci bez harrasu i tych co by odcieli go od farmy ,inaczej uselles

w late pieprznie z tego q ale to nie renekton ze mogl by byc w team fightcie i wytrzymac wszystko ,nie jest az tak twardy wiec dobry focus i go nie ma

nie jest mobilny porownujac do renektona ,brak escape

ten slow dobry ale wedlug mnie taki stun nasusa lepszy ,bo ten slow wkoncu zadna inicjacja

dobry jest jak konczysz gre max 16lvl

co, nasus właśnie może wytrzymać wszystko a potem zrobić pente solo.

jak zjechał cię nasus który miał 90 stacków, a ty grałeś feed riven - wiedz, że powinieneś poćwiczyć. Riven tak jak ktoś tu wspomniał, do 25 minuty (albo szybciej, jak da się wyfarmić nasusowi) powinna mieć easy, gorzej jest już potem, sam coś o tym wiem. gdy nasus złoży coś armora + trinity i będzie miał trochę tych stacków, riven nie ma.

XYZ

Opublikowano

@up

przeczytałem, spadłem z krzesła (zacząłem się brechtać), napisałem ten komentarz.

combo riven - E>AA>Q>AA>W>AA>Q>AA>Q>AA ew ult jeszcze wcześniej.

Tak moje drogie dzieci, rozmawiajcie sobie o idealnych combo, wcale nie jest tak że wszystko jest sytuacyjne.

A co do Nasusa, to owszem. Mocny champ, ale ciężko to znerfić ,bo po prostu taka mechanika.. I tyle...

2nv8jzq.jpg

Opublikowano

@Dokładnie.

Nasus miał już pare nerfów np. na W.

Ale jego sie nie da za bardzo znerfić. Ma taka mechanikę gry ,żeby go znerfić potrzeba całkowitego reworka.

Opublikowano

Nasus jest mega Op jak się ogarnia.

Aktualnie go mainuje, nawet zakupiłem Infernal Nasusa i powiem, że jestem bardzo zadowolony.

Mega op champion.

Tak? To fajnie, że na 10 gier masz nim tylko 1 :D Ale mainowanie xD Btw robisz Trinity i Iceborna really? No i po co ci mobilitki lol? Cokolwiek zrobisz, użyjesz jakiegoś skilla albo coś i masz po pasywce z mobilitek soooo. Czyli jak na moje słabe to mainowanie ale rób jak uważasz :>

@Top Jest dość mocny ale nie op, cc'ki typu fear, stun go niszczą. Poza tym jak enemy team ma ,,mózg'' i wie co zrobić to taki Nasus nic nie zrobi bo nie będzie miał jak podejść jak będzie dostawał jakieś cc'ki w kółko albo kite lub cokolwiek + jarvan swoim ultem go też kontruje, zamykasz nooba w ulcie i się dusi przez 3-4 sek no i kilka innych champów

E6c9g1v.gif

Opublikowano

"Riven rucha nasusa do 25 minuty", fajnych informacji tutaj się dowiaduje.

Nasus po prostu farmi, dostanie ganka, zabija, składa armor i wygrywa grę bo potem 1/2 hp z Q bije. Nasus nie jest OP. Łatwo go można zdominować na linii, a co się z tym liczy? 0 w late. To, że większość nie potrafi go skontrować, nie oznacza że jest OP. :>

Ogólnie, to powiem Ci że na bolu jednak jest łatwiej. Nie wypowiadaj się o rzeczach o których nie masz pojęcia :).

2nv8jzq.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...