Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

[Problem]Lagi

TheKrabik

Pytanie

Opublikowano

Witam!

Mam problem a mianowicie gdy gram w minecraft'a wyciągam od 5 do 20 fps wiec tak się nie da grać

Mój sprzęt:

- Windows 8 64 Bit'y

- Ram 4 GB

- Procesor 2 rdzenie 2.2 GHz

Liczę na szybką pomoc i za poprawna odpowiedź daje like :)

16 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzieci, kiedy do Was dotrze, że lagi to nie to samo co zacinanie się gry?

Podaj model karty graficznej, spróbuj zmienić ustawienia na niższe, jeśli używasz jakiegoś texture - packa to zmień go na domyślny.

Skoro milczenie jest złotem, a mowa srebrem... to chyba właśnie wzbogaciłem się o jedną sztabkę!

Opublikowano

ALE FAIL :D choroba daje znaki jak moglem takiego faila popelnic ;d

Zmiana txt nie pomaga :(

Prosze o kolejna pomoc jak sprawdzic dane karty graficznej ? :)

Opublikowano

start-->uruchom--> wpisz: dxdiag - i tam szukaj

albo:

Panel sterowania - system - sprzęt - menadżer urządzeń - karty graficzne...

Jeżeli ci pomogłem kliknij : "LUBIĘ TO". Jeżeli uważasz że temat jest rozwiązany kliknij : "Oznacz jako rozwiązany".

Opublikowano

Możesz mieć zmulonego kompa. Polecam OptiFine, ale FPS to nie problem, jak dobrze się gra. Ja mam w zależności od servera, na jednym 10-30, na drugin 100-150, a gra mi się tak samo. Jak masz cofki lub ściny to inna sprawa, ale jak nic się nie dzieje, to nie przejmuj się.

MPC Hejter Team Leader

Opublikowano

@Up Optifine sam z siebie rzeczywiście nic nie daje. Musisz pogrzebać w ustawieniach i zobaczysz.

Skoro milczenie jest złotem, a mowa srebrem... to chyba właśnie wzbogaciłem się o jedną sztabkę!

Opublikowano

Ehhhh

Podaj może model tego procesora , co ?

CPU : Intel i5 4670k //  GPU : Gigabyte 270x Windforce3X // PSU : Ocz Fatal1ty550w  // CASE :  Regnum L50  // MOBO : B85-G43  // RAM : 8GB DDR3  HDD : Seagate 1 TB , Samsung 1 TB     

Opublikowano

ważne jest to inny procesor inna grafika + można stery zainstalować nowsze powinno coś dać ;) co do optifine ja gram na integrze w 1650x1050 w stalych 20-30 fps wiec szalu nie ma ale da się jakoś grać :) kwestia ustawienia optifine + zainstalowania fpsplus

Opublikowano

@UP

Brawo -.-

Podaj ten procek

CPU : Intel i5 4670k //  GPU : Gigabyte 270x Windforce3X // PSU : Ocz Fatal1ty550w  // CASE :  Regnum L50  // MOBO : B85-G43  // RAM : 8GB DDR3  HDD : Seagate 1 TB , Samsung 1 TB     

Opublikowano

Kwestia poprawnego ustawienia optifine. Wszystko na najniższe i może 30 fps wyciągniesz. Czego ty wymagasz od integry?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...