Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

[Problem]Lagi

TheKrabik

Pytanie

Opublikowano

Witam!

Mam problem a mianowicie gdy gram w minecraft'a wyciągam od 5 do 20 fps wiec tak się nie da grać

Mój sprzęt:

- Windows 8 64 Bit'y

- Ram 4 GB

- Procesor 2 rdzenie 2.2 GHz

Liczę na szybką pomoc i za poprawna odpowiedź daje like :)

16 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ważne jest to inny procesor inna grafika + można stery zainstalować nowsze powinno coś dać ;) co do optifine ja gram na integrze w 1650x1050 w stalych 20-30 fps wiec szalu nie ma ale da się jakoś grać :) kwestia ustawienia optifine + zainstalowania fpsplus

Opublikowano

@UP

Brawo -.-

Podaj ten procek

CPU : Intel i5 4670k //  GPU : Gigabyte 270x Windforce3X // PSU : Ocz Fatal1ty550w  // CASE :  Regnum L50  // MOBO : B85-G43  // RAM : 8GB DDR3  HDD : Seagate 1 TB , Samsung 1 TB     

Opublikowano

Ehhhh

Podaj może model tego procesora , co ?

CPU : Intel i5 4670k //  GPU : Gigabyte 270x Windforce3X // PSU : Ocz Fatal1ty550w  // CASE :  Regnum L50  // MOBO : B85-G43  // RAM : 8GB DDR3  HDD : Seagate 1 TB , Samsung 1 TB     

Opublikowano

Dzieci, kiedy do Was dotrze, że lagi to nie to samo co zacinanie się gry?

Podaj model karty graficznej, spróbuj zmienić ustawienia na niższe, jeśli używasz jakiegoś texture - packa to zmień go na domyślny.

Skoro milczenie jest złotem, a mowa srebrem... to chyba właśnie wzbogaciłem się o jedną sztabkę!

Opublikowano

ALE FAIL :D choroba daje znaki jak moglem takiego faila popelnic ;d

Zmiana txt nie pomaga :(

Prosze o kolejna pomoc jak sprawdzic dane karty graficznej ? :)

Opublikowano

start-->uruchom--> wpisz: dxdiag - i tam szukaj

albo:

Panel sterowania - system - sprzęt - menadżer urządzeń - karty graficzne...

Jeżeli ci pomogłem kliknij : "LUBIĘ TO". Jeżeli uważasz że temat jest rozwiązany kliknij : "Oznacz jako rozwiązany".

Opublikowano

Kwestia poprawnego ustawienia optifine. Wszystko na najniższe i może 30 fps wyciągniesz. Czego ty wymagasz od integry?

Opublikowano

Możesz mieć zmulonego kompa. Polecam OptiFine, ale FPS to nie problem, jak dobrze się gra. Ja mam w zależności od servera, na jednym 10-30, na drugin 100-150, a gra mi się tak samo. Jak masz cofki lub ściny to inna sprawa, ale jak nic się nie dzieje, to nie przejmuj się.

MPC Hejter Team Leader

Opublikowano

@Up Optifine sam z siebie rzeczywiście nic nie daje. Musisz pogrzebać w ustawieniach i zobaczysz.

Skoro milczenie jest złotem, a mowa srebrem... to chyba właśnie wzbogaciłem się o jedną sztabkę!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...