Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Sposoby

SosPomidorowy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakie są sposoby na nauke gry w LOL'a.

Wszystkie możliwe sposoby podajcie.

Gram od lipca tego roku.

Jak przynajmniej powinienem? Grać

Jak sie uczyć?

Mój kolega gra od sierpnia i gra 100% lepiej ode mnie...

Moje staty to mniej wiecej 1:10 :D haha pewnie macie beke :)

Moje średnie fps 30-50 czasami 60 przez 5 sek hue :)

Jakieś sposoby?

Opublikowano

Graj na AI, oglądaj streamy. Ja gram od marca czy tam kwietnia a i tak dalej jestem słaby. Ale ciągle oglądam i się szkole ;)

Co to AI? Boty poczatkujące?

Szczerze co daja live/streamy do gry w lola? Bo nie moge tego zrozumieć jak oglądając kogoś uczysz sie grać.

Opublikowano

Co to AI? Boty poczatkujące?

Szczerze co daja live/streamy do gry w lola? Bo nie moge tego zrozumieć jak oglądając kogoś uczysz sie grać.

W takim razie nic się nie nauczysz.

@Edit

Szymico, czy Ty do kurwy nędzy masz downa? Ja już nie wiem jak mam to nazwać. Z tych 75% chyba 60 mam od Ciebie...

Pozdrów ode mnie swojego lekarza.

2QBkjd.jpg

Osiągnięcia:

ESL 3on3:
# 2nd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #106 (21.08.14)
# 3rd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 August Month Final (28.08.14)
# 2nd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #107 (04.09.14)
# 2nd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #109 (18.09.14)
# 4th Place LoL Go4LoL Poland 3on3 September Month Final (2.09.14)
# 3rd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #111 (07.10.14)
# 1st Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #112 (14.10.14)
# 3rd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #113 (21.10.14)

VoidLeague 3on3:
# 1st Place VoidLeague 3on3 TT #30 East (30.08.14)
# 1st Place VoidLeague 3on3 TT #31 East (06.09.14)
# 2nd Place VoidLeague 3on3 TT #32 East (13.09.14)
# 4th Place VoidLeague 3on3 TT #33 East (20.09.14)
# 1st Place VoidLeague 3on3 TT #34 East (27.09.14)
# 3rd Place VoidLeague 3on3 TT #35 East (04.10.2014)
# 2nd Place VoidLeague 3on3 TT #36 East (11.10.14)

ESCsportcup 3on3:
# 1st Place ESC Cup4Fun #4 (21.09.14)
# 1st Place ESC Cup4Fun3on3 #6 (19.10.14)

Opublikowano

Widzisz jak farmia, kiedy schodzą z linii, ich buildy, taktykę... Zobacz SivHD i jego grę LeBlanc przykładowo. Ale np. Nie patrz na Vanosha i Riven.

Opublikowano

Latwo sie nauczyc... Gorzej z tym ile czasu to zajmie. Na twoja gre moze wplywac wszystko np. Druzyna, poziom gry naszej i wrogiej druzyny, nastroj. Doswiadczenie przybywa wraz z czasem. Sproboj analizowac kazdy bledny ruch czasem pomyslec zeby ogarnac styl kazdej postaci nie wazne czy grasz nia ty czy oponent. Mozesz poogladac troche meczy ale nie radzilbym ci brac z nich przykladu dlatego ze skoro sie uczysz nie powinienes wykorzystywac na sile stylow, zagran itd. Bardziej doswiadczonych graczy. Podobnie z tutorialami, po prostu staraj sam znalesc swoja technike gry i nie probuj grac jak inny dlatego ze kazdy ma swoj unikalny styl gry. Gry w lola uczy glownie czas dlatego ze, daje nam czas na zrozumienie swoich bledow i wykreowania swojego stylu gry. (Sory za brak polskich znakow ale pisze z tableta.)

Opublikowano

Jakie są sposoby na nauke gry w LOL'a.

Wszystkie możliwe sposoby podajcie.

Gram od lipca tego roku.

Jak przynajmniej powinienem? Grać

Jak sie uczyć?

Mój kolega gra od sierpnia i gra 100% lepiej ode mnie...

Moje staty to mniej wiecej 1:10 :D haha pewnie macie beke :)

Moje średnie fps 30-50 czasami 60 przez 5 sek hue :)

Jakieś sposoby?

1.lipiec,hmm powinieneś grać na miarę brąz/silver

2.oglądać streamy i mistrzostwa

3.może już się rozegrał i załapał skillsa,spytaj sie jak mu to przyszło

4.próbuj nie feedować,nie wbijaj się na żywca po fragi

5.wystarczy ;)

Opublikowano

1.lipiec,hmm powinieneś grać na miarę brąz/silver

2.oglądać streamy i mistrzostwa

3.może już się rozegrał i załapał skillsa,spytaj sie jak mu to przyszło

4.próbuj nie feedować,nie wbijaj się na żywca po fragi

5.wystarczy ;)

xD możesz mi opisać bardziej punkt 2 kogo itp, 4 jak to mniej wiecej robić bo jak sie staram to feeduje a jak sie nie staram to nie feeduje xD.

Opublikowano

xD możesz mi opisać bardziej punkt 2 kogo itp, 4 jak to mniej wiecej robić bo jak sie staram to feeduje a jak sie nie staram to nie feeduje xD.

To wejdź na twich.tv i poszukaj jakiś streamerów,którzy grają w lol'a,typu xPeke,Ocelote.

Oglądaj jak oni grają i potem przystosowywuj się do nich gry.

A co do pkt 4. to grając nie wbijaj się na fragi,próbuj zawsze unikać walk 2v1 itp.Polecam Ci farmić pod turetem,nie pushować oraz wymainować sobie championa,którym Ci się dobrze gra i ogarniasz go w 100 %.

Opublikowano

To wejdź na twich.tv i poszukaj jakiś streamerów,którzy grają w lol'a,typu xPeke,Ocelote.

Oglądaj jak oni grają i potem przystosowywuj się do nich gry.

A co do pkt 4. to grając nie wbijaj się na fragi,próbuj zawsze unikać walk 2v1 itp.Polecam Ci farmić pod turetem,nie pushować oraz wymainować sobie championa,którym Ci się dobrze gra i ogarniasz go w 100 %.

grając nie wbijaj się na fragi

-Próbuje nie zawsze wychodzi

próbuj zawsze unikać walk 2v1

-To nie jest takie latwe jak sie wydaje, pushuje sobie linie niema nikogo widze że są na topie, a mam często taki team 0 ss i nagle mi z tej rzeki na summonerze wbijaja 2 i co ja mam zrobić jak maja np stuna... z jednej strony turet 0 minion a z 2 oni.

Polecam Ci farmić pod turetem

-to też nie jest takie łatwe bo wierz na początku ma damage 1/2 hp miniona a postać ma mały damage na sam początek i nwm jak to zrobić bo 2 hity wierzy to jest kill minion a jak wierza walnie minona to minion ma 1/2 hp i ja wale hita ma polowe 1/2 i zanim ja walne kolejnego hita to już wierza dawno go ubije.

wymainować sobie championa

-z tego co dobrze zrozumiałem to wybrać postać która umie sie grać?

gra i ogarniasz go w 100 %

-z mojego doświadczenia w lola to nigdy nie ogarne postaci w 100% nwm czy nawet w 50% ogarne... bo jak sie mam nauczyć jak nawet na SI boty początkujace trafia mi sie team triple mid 1 jungla i ja ide na bot solo -_- a 3 boty nie pójdą na mida i będe miał na bot 2 vs 1 a jungler nawet nie gankuje.

Opublikowano

grając nie wbijaj się na fragi

-Próbuje nie zawsze wychodzi

próbuj zawsze unikać walk 2v1

-To nie jest takie latwe jak sie wydaje, pushuje sobie linie niema nikogo widze że są na topie, a mam często taki team 0 ss i nagle mi z tej rzeki na summonerze wbijaja 2 i co ja mam zrobić jak maja np stuna... z jednej strony turet 0 minion a z 2 oni.

Polecam Ci farmić pod turetem

-to też nie jest takie łatwe bo wierz na początku ma damage 1/2 hp miniona a postać ma mały damage na sam początek i nwm jak to zrobić bo 2 hity wierzy to jest kill minion a jak wierza walnie minona to minion ma 1/2 hp i ja wale hita ma polowe 1/2 i zanim ja walne kolejnego hita to już wierza dawno go ubije.

wymainować sobie championa

-z tego co dobrze zrozumiałem to wybrać postać która umie sie grać?

gra i ogarniasz go w 100 %

-z mojego doświadczenia w lola to nigdy nie ogarne postaci w 100% nwm czy nawet w 50% ogarne... bo jak sie mam nauczyć jak nawet na SI boty początkujace trafia mi sie team triple mid 1 jungla i ja ide na bot solo -_- a 3 boty nie pójdą na mida i będe miał na bot 2 vs 1 a jungler nawet nie gankuje.

To po prostu nie wychodź pod ich tureta,jak widzisz że nie piszą SS'a to wtedy Ty wchodz na inne linię i pomagaj teamowi,nie dedniesz a możesz zgarnąć jakiegoś fraga,do tego polecam Ci wymainowanie sobie RIVEN,ma świetny escape,da radę nią wycarrować oraz spokojnie pofarmisz pod turetem.

Opublikowano

Umiejętność gry nie zależy od tego jak długo się gra. Można grać od roku, a nie mieć 30 lvla.

To jak się gra jest też w pewnym stopniu umiejętnością wrodzoną np. jeden mój kolega gra od kilku miesięcy i nie gra jakoś nie wiadomo jak dobrze, a mój inny kolega gra kilka dni i już ma umiejętności na poziomie kolegi który gra już kilka miesięcy.

A jeśli masz staty 1:10 to znaczy że twoja gra nie jest za dobra. Musisz bardziej uważać podczas gry, bo po takich statystykach widać że jesteś łatwym celem dla przeciwnika. Nie próbuj walczyć z małą ilością hp lub przeciwko kilku wrogom naraz. A jak chcesz poprawić swoją gre to musisz mieć dobry build, znajdź też sobie kilka postaci którymi ci się najlepiej gra.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

To po prostu nie wychodź pod ich tureta,jak widzisz że nie piszą SS'a to wtedy Ty wchodz na inne linię i pomagaj teamowi,nie dedniesz a możesz zgarnąć jakiegoś fraga,do tego polecam Ci wymainowanie sobie RIVEN,ma świetny escape,da radę nią wycarrować oraz spokojnie pofarmisz pod turetem.

Grałem riven i zawsze jak grałem to staty 0:20 0:10 mam riven kupiona i nawet króliczek riven i jak np oglądam fiss mortune na yt jak gra tą riven to nie moge uwierzyć że tym można tak kozaczyć. Nie rozumiem że oni maja taki damage z q full użytego na początku gry. A ja bije ledwo co... Ile sie będa uczył grać riven na si.

A i jeszcze jak możecie/możesz kleas :) podać jakiś słowniczek coś typu: TRINKET / DASH ITP Z góry dzięki :)

Opublikowano

Grałem riven i zawsze jak grałem to staty 0:20 0:10 mam riven kupiona i nawet króliczek riven i jak np oglądam fiss mortune na yt jak gra tą riven to nie moge uwierzyć że tym można tak kozaczyć. Nie rozumiem że oni maja taki damage z q full użytego na początku gry. A ja bije ledwo co... Ile sie będa uczył grać riven na si.

A i jeszcze jak możecie/możesz kleas :) podać jakiś słowniczek coś typu: TRINKET / DASH ITP Z góry dzięki :)

http://how2win.pl/slowniczek-league-of-legends/

Najkompletniejszy wg. mnie

Opublikowano

Wogóle skill gry to nie to jak idziemy kiedy itp , bo to każdy rozumny człowiek wie kiedy i jak , ważne żeby wiedzieć czy warto ! ! A to będziesz robił źle nie znając możliwości postaci w lolu , teraz dostępny jest tryb one for all wykorzystaj to możesz grać postaciami których nie masz , możesz bonach ich mechaniki i może znajdziesz też jakąś która podoba ci się , spróbuj tak po jakiemuś ogarnąć co dana postać robi .

Gramy w LOL'a

LV :30!!

Runy :

o.O ktos jescze wydal na to 100k ip?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...