Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pierwszy raz na deskach teatru.

Creative

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W Środę, tj. 27.11.2013 mam mieć swój pierwszy występ w teatrze, przy około 200'set ludkach. Ma być tam policja, księża, rodzice, nauczyciele, gimnazja, licea i technika, bo to jest występ kierowany do takich gron osób. " Reaguj na przemoc. " taki ma tytuł przedstawienie, każda grupa to wystawia. No i pytanie, czy macie jakieś porady dla nowicjusza, który nigdy nie był na deskach teatru ? Jakieś sposoby na odstresowanie się tuż przed spektaklem ? 200 osób to jest sporo, zwłaszcza, jak dawało się tylko jeden występ z tego przedstawienia dla rodziców przed zebraniami klasowymi w Piątek :) Jakieś porady dla początkującego ? :) Stresu jako takiego nie mam, ale jednak to jest coś, wyjść tam i zagrać to, jak należy, patrzeć na nich, mówić swoje kwestie bezbłędnie :)

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Życzę tzw. "połamania nóg". Niestety nie mam doswiadczenia, ale , że najważniejsze jest pokazać, że Ty tu rzadzisz czyli być pewny siebie, ale zależy też jaki przedstawiasz utwór. Dodatkowo jak zapomnisz tekst to się nie zacinaj. Nie myśl. Jedź dalej ;)

Opublikowano

1 zasada nie patrz sie na ludzi tylko na jakas sciane jak bd cos mowil.

Opublikowano

W Środę, tj. 27.11.2013 mam mieć swój pierwszy występ w teatrze, przy około 200'set ludkach. Ma być tam policja, księża, rodzice, nauczyciele, gimnazja, licea i technika, bo to jest występ kierowany do takich gron osób. " Reaguj na przemoc. " taki ma tytuł przedstawienie, każda grupa to wystawia. No i pytanie, czy macie jakieś porady dla nowicjusza, który nigdy nie był na deskach teatru ? Jakieś sposoby na odstresowanie się tuż przed spektaklem ? 200 osób to jest sporo, zwłaszcza, jak dawało się tylko jeden występ z tego przedstawienia dla rodziców przed zebraniami klasowymi w Piątek :) Jakieś porady dla początkującego ? :) Stresu jako takiego nie mam, ale jednak to jest coś, wyjść tam i zagrać to, jak należy, patrzeć na nich, mówić swoje kwestie bezbłędnie :)

To nie będzie przez zaznaczoną grupę łatwe przedstawienie

Opublikowano

To nie będzie przez zaznaczoną grupę łatwe przedstawienie

Chodzi mi o to, że będą to oglądały te osoby, a występują grupy z liceów i techników.

Życzę tzw. "połamania nóg". Niestety nie mam doswiadczenia, ale , że najważniejsze jest pokazać, że Ty tu rzadzisz czyli być pewny siebie, ale zależy też jaki przedstawiasz utwór. Dodatkowo jak zapomnisz tekst to się nie zacinaj. Nie myśl. Jedź dalej ;)

Przedstawiamy rodzinę dobrą i rodzinę patologiczną. W tamtej rodzinie spokój, obiadki, śniadanka, kościół, a u Nas alkohol, przemoc, narkotyki. Wszystko to odbywa się w 10 minutach i te 2 rodziny mają swoje kwestie. Ja gram w tej patologicznej, czyli drę ryja, leję swojego syna i takie tam :)

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Juniorski widzę się wyżyje :D

Powiem Ci, że to jedyna rola, która mi się spodobała, w której pamiętam swoje kwestie, emocje :D

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Gratulacje..Jak cie dopadnie trwema zwalcz ją ja akurat nigdy nie występowałem przy większej grupie a i tak mam treme!

...

Opublikowano

Gratulacje..Jak cie dopadnie trwema zwalcz ją ja akurat nigdy nie występowałem przy większej grupie a i tak mam treme!

Są podobno ciekawe nagrody rzeczowe, ale mniejsza o nie, to fajnie móc tak wystąpić.

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Akurat z występem teatralnym styczności nie mialam, ale z wokalnym tak. To jest porównywalne w sumie. Przed wyjściem trzeba być zawsze dobrej myśli, że wszystko się uda, wypadniesz dobrze. A na scenie nie radzę patrzeć na widownię tylko np. na jakiś punkt na wprost. Chociaż czasami "aktor" nawiązuje kontakt wzrokowy z widzem.

Opublikowano

Akurat z występem teatralnym styczności nie mialam, ale z wokalnym tak. To jest porównywalne w sumie. Przed wyjściem trzeba być zawsze dobrej myśli, że wszystko się uda, wypadniesz dobrze. A na scenie nie radzę patrzeć na widownię tylko np. na jakiś punkt na wprost. Chociaż czasami "aktor" nawiązuje kontakt wzrokowy z widzem.

Powiem Ci, że ja w ogóle nie patrzę się na widzów w żadnym momencie, bo albo gadam przed siebie albo do kogoś ze sceny, ot co.

ezgif-com-effects.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...