Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wierzycie w Świętego Mikołaja?

Gość Nukey

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć ziomeczki :D takie pytanko do was ;p wierzycie w Świętego Mikołaja? + odpowiedzcie na pytanie jak wyglądałyby święta bez świątecznej magi , wiary w św. mikołaja? może pomyślicie że jestem debilem czy coś w tym rodzaju xD ale mam na to wyjeba*e. Ja osobiście wierze że gdzieś tam na biegunie jest taki mikołaj z renfierami,elfamy i obdarowuje dzieci na całym świecie.

A teraz opowiem wam sytuacje która potwierdzila moją wiare (wam jedną sytuacje, która potwierdziła moją wiarę : Wstaje rano gdzieś 8:00 patrze a tu jakiś dziecięcy dinozaur o.O i jakieś książki dla malych dzieci... mysle co jestpewnie mikolaj pomylil prezenty xD ) byłem cały dzien wkurzony.. wieczorem siedze z mama w pokoju oglądamy tv i nagle słyszymy jakiś huk w pokoju :O myslalem ze to kot... po polgodziny ide do pokoju tutaj patrze znikl ten gówniany dinozaur i jest jakas paczuszka o.O i tam te rzeczy które chciałem dostać! jak to wyjasnicie? to nie mogla byc moja matka, bo wrocila odrazu po pracy i poszla do pokoju i ogladalismy tv, nawet nie wchodzila do mojego pokoju a przed jej przyjsciem uwaznie obejrzalem caly pokoj itp ( nie to nie mogl byc tata, bo z nami nie mieszka)

1387557379-U1032734.png

• Odpowiedzi 57
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Nie mam powodów by wierzyć ;P

Żeby wierzyć nie trzeba mieć powodów, i widziec :-)

Opublikowano

Mikołaj istniał... Był to człowiek który rozdawał kiedyś tam prezenty i został świętym... Tyle pamiętam.

Ale teraz nie istnieje. To wręcz niemożliwe.

0tp3.jpg

Opublikowano

Mikołaj istniał... Był to człowiek który rozdawał kiedyś tam prezenty i został świętym... Tyle pamiętam.

Ale teraz nie istnieje. To wręcz niemożliwe.

W swieta wszystko jest mozliwe ;p to wkoncu magia swiat ;)

Opublikowano

Mała lekcja historii.

Kiedyś były trudne czasy, zwykłym ludziom w domach brakowało ubrań, jedzenia itp.

Wtem w zimę zjawił się cudowny człowiek imieniem Mikołaj, który miał dużo hajsu

i w zimę zostawiał pod drzwiami ludzi ubrania, jedzenie, zabawki itp.

Robił to potajemnie w nocy.

Potem umarł jak każdy człowiek, ale tradycja dawania prezentów została.

Tyle, że teraz są takie czasy: "nie dostałem GoPro od mamy to mam na nią wywalone",

a nie jak kiedyś, ludzie cieszyli się z kilku ubrań.

W każdym bądź razie św. Mikołaj ISTNIAŁ, ale już nie istnieje,

bajkę te opowiada się dzieciom, tyle że dodaje się te różne

renifery i wpadanie przez komin xD

Święty Mikołaj także nie istnieje bo wszystko co z nim związane

zaprzecza podstawowym prawom fizyki, np. Mikołaj musiałby się

przemieszczać pewnie coś około prędkości światła co jest nie możliwe,

do tego latające renifery i robienie prezentów materialnych

z niczego jest niemożliwe.

Mam nadzieje, że zawiodłem wszystkie dzieci wierzące

w św. Mikołaja. Dobranoc. :)

650311402782440296730.jpeg

Mój PC:

CPU: I5 2500k I GPU: Sapphire HD7950 Vapor-X I PSU: be quiet! L8 CM 630W I MOBO: MSI Z77A G43 I RAM: Patriot 2x4GB 1600MHz I CASE: Fractal za 400zł NW

Opublikowano

Mała lekcja historii.

Kiedyś były trudne czasy, zwykłym ludziom w domach brakowało ubrań, jedzenia itp.

Wtem w zimę zjawił się cudowny człowiek imieniem Mikołaj, który miał dużo hajsu

i w zimę zostawiał pod drzwiami ludzi ubrania, jedzenie, zabawki itp.

Robił to potajemnie w nocy.

Potem umarł jak każdy człowiek, ale tradycja dawania prezentów została.

Tyle, że teraz są takie czasy: "nie dostałem GoPro od mamy to mam na nią wywalone",

a nie jak kiedyś, ludzie cieszyli się z kilku ubrań.

W każdym bądź razie św. Mikołaj ISTNIAŁ, ale już nie istnieje,

bajkę te opowiada się dzieciom, tyle że dodaje się te różne

renifery i wpadanie przez komin xD

Święty Mikołaj także nie istnieje bo wszystko co z nim związane

zaprzecza podstawowym prawom fizyki, np. Mikołaj musiałby się

przemieszczać pewnie coś około prędkości światła co jest nie możliwe,

do tego latające renifery i robienie prezentów materialnych

z niczego jest niemożliwe.

Mam nadzieje, że zawiodłem wszystkie dzieci wierzące

w św. Mikołaja. Dobranoc. :)

Ehh, wszystko jest mozliwe to jest wkoncu magia swiat :) mnie nie zawiodles ja nadal wierze i powiedz mi jak wyjasnisz moja sytuacje, mikolaj jest swiety i niesmiertelny :]. Jednak szanuje twoja wypowiedz i nie hejtuje.

Opublikowano

Rozumiem, magia świąt w wieku 5-7lat, wtedy to jeszcze można w to wierzyć. Jest ti bajka dla małych dzieci by zapewnić im radość. Mikołaj był żyjącym dawno temu normalnym człowiekiem który wręczał biednym ubrania, żywność itd. Zwyczaj się przyjął i tyle.

Do tego ten temat został stworzony, by ktoś mógłby mieć ubaw -_-, słaby troll.

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Opublikowano

Ja wieżę nawet go widziałem :)

w 1 klasie podstawowki siedziałem nawet u tego pedofila na kolanach

Nie no, jak byłem w 3 podstawówce też "wieżyłem"

Teraz trochę szerzej postrzegam świat i wiem, że to jest NIE MOŻLIWE.

Mój PC:

CPU: I5 2500k I GPU: Sapphire HD7950 Vapor-X I PSU: be quiet! L8 CM 630W I MOBO: MSI Z77A G43 I RAM: Patriot 2x4GB 1600MHz I CASE: Fractal za 400zł NW

Opublikowano

Ja nie wierzę w Św. Mikołaja, ale święta bez niego nie były by takie same, szczerz mówiąc nigdy się nie zastanawiałem czy on istnieje, po prostu uwielbiam gdy w sklepach pojawiają się zabawki świętego mikołaja, czekolady etc bo właśnie od Mikołaja zaczyna się ten wspaniały klimat który uwielbiam. Więc, nie ważne czy on istnieje czy nie ale ważne, że takie święto jest :)

4124112_16944776.jpg

Okażmy szacunek dla weteranów.

Opublikowano

Rozumiem, magia świąt w wieku 5-7lat, wtedy to jeszcze można w to wierzyć. Jest ti bajka dla małych dzieci by zapewnić im radość. Mikołaj był żyjącym dawno temu normalnym człowiekiem który wręczał biednym ubrania, żywność itd. Zwyczaj się przyjął i tyle.

Kolego to nie jest troll ;) tylko jestem ciekaw waszych wypowiedzi.

Nie no, jak byłem w 3 podstawówce też "wieżyłem"

Teraz trochę szerzej postrzegam świat i wiem, że to jest NIE MOŻLIWE.

A ja jestem w gimbazie i nadal wierze ^^.

Opublikowano

Jakby się zastanowić:

Mikołaj to teraz taka MASKOTKA ŚWIĄT.

Widzisz Mikołaja w sklepie to od razu wiesz, że już święta :P

Przynajmniej cisnę beke jak moja babcia przebiera się za świętego mikołaja i

prosi o wierszyki dzieci z rodziny (tylko ona taka gruba, wiec się nadaje...)

Mój PC:

Opublikowano

Jakby się zastanowić:

Mikołaj to teraz taka MASKOTKA ŚWIĄT.

Widzisz Mikołaja w sklepie to od razu wiesz, że już święta :P

Przynajmniej cisnę beke jak moja babcia przebiera się za świętego mikołaja i

prosi o wierszyki dzieci z rodziny (tylko ona taka gruba, wiec się nadaje...)

I to jest wspaniałe, przecież praktycznie każdy wie, że Mikołaj nie istnieje ale gdy zobaczy się coś powiązanego z mikołajem to od razu człowiekowi się tak lepiej robi, czuje się ten świąteczny klimat, rodzinne zakupy, oświetlone domy, choinka, cukierki, prezenty etc. to jest coś pięknego.

4124112_16944776.jpg

Okażmy szacunek dla weteranów.

Opublikowano

Jeśli chodzi Ci o Świętego Mikołaja z Miry, tego co brał udział bodajże w soborze Nicejskim to na pewno wierzę, że ten człowieczyna żył.

Opublikowano

Jeśli ten ch*j istnieje to niech daje moje prezenty , których nie daje od 5 lat!!

Bo jestes nie grzeczny xD

Opublikowano

Jeżeli można nazwać rodziców którzy prawie nie mieli nic, a i tak porobili prezenty można nazwać mikołajem to jak najbardziej.

A ten prawdziwy, już nie istnieje. Chociaż wszyscy jesteśmy św. mikołajami codziennie. Płacimy Vat.

Ludzi chcących poprawić sobie nastrój można podzielić na dwie kategorie. Niektórzy szukają kogoś bardziej zdołowanego od nich, by samemu poczuć się lepiej. Inni kierują wzrok ku czemuś ogromnemu, by sobie uświadomić, że ich problemy są bez znaczenia. ~ Madao

Malzahar, Thresh, Klinika pytań oczywistych

Opublikowano

Wierze, bo mieszka ze mną tylko ojciec, a zawsze dla mikołaja zostawiam na tacy dildo, kondomy i ciastka. Gdy rano się budze, ciastek nie ma, dildo jest całe w spermie, a w kondomie jest prezent. Więc wierze.

2whgg21.png

by @Ziółko.

Opublikowano

Mi z magii świąt zostało gapienie się w lampki choinkowe jak sroka w p***de godzinami,wierzyłem w mikołaja jako mały dzieciak słuchający metalu z kaset taty,ale teraz niemal 17 lat trochę nie wypada :P

Opublikowano

Mi z magii świąt zostało gapienie się w lampki choinkowe jak sroka w p***de godzinami,wierzyłem w mikołaja jako mały dzieciak słuchający metalu z kaset taty,ale teraz niemal 17 lat trochę nie wypada :P

W każdym wieku wypada wierzyć w mikołaja, przecież wszyscy jesteśmy dziećmi :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...