Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie

Bug sieci play jest od dawien dawna, wszedzię cicho, głucho. Zgłaszając owego buga play tematy znikają na ich forum. Czyli wiedzą i mają to gdzieś.

Internet jest w 100% darmowy w roamingu krajowym (t-mobile, orange, plus) predkośc internetu to 2Mbps download i 384kbps upload, w sieci własnej play 7Mbps download i 1Mbps upload.

Czego potrzebujemy?

Darmowego startera oferty głosowej na kartę play (można nawet za darmo zamówić w sklepie www play z darmową dostawą)
Modemu, telefonu (urządzenia do połaczen z internetem)

Mając karte i modem możemy używać internetu za darmo w każdej technologi od gsm do 3,7G ( to szumna błedna nazwa play 4G) Nie testowane na LTE tam i tak jest za darmo tylko modem drogi.

Postępujemy tak codziennie rano gdy wskoczy limit prędkości ;)

• Wkładamy kartę do urządzenia
  • Wbijamy kod sieciowy na zmiane taryfy *163#
  • Z menu jakie będziemy widzieć zmieniamy taryfe na jakąkolwiek
  • Czekamy około 1h i ponownie wbijamy kod *163#
  • Zmieniamy taryfę na lubie to
  • Po paru minutach cieszymy sie darmowym internetem bez limitu ilości oraz do górnej granicy prędkości zależnej od qos umts w zaleznosci u jakiego operatora karta sie loguje

limit predkosci wskakuje co dziennie w godzinach rannych i trzeba powtarzać procedurę, ważność konta również się przedłuża więc internet jest 100% darmowy od zamówienia w sklepie play po używanie :)
Minusy to:

• Codziennie rano trzeba zmieniać taryfę
  • Rozłączanie co około 127mega ( mało uciążliwe gdyż łaczy sie ponownie prawie od razu)

Dodatek > Sekret tanich GB na allegro orange :) 15zl 25GB 30dni

Zapewne nie raz widzieliście na allegro tanie karty z dużą ilością transferu i zastanawialiście się co to za przekręt, dziś wam go wyjawię.

Potrzebujemy
1 starter/karta musi być w taryfie Głosowej na kartę:

• Orange One
  • Orange POP
  • Nowe Orange Go

2 Specjalny bon 500MB za15zł który można zakupić w kioskach itp. LINK do strony orange z opisem bonu jest tam również regulamin

www.orange.pl/kid,4000377334,id,4002954826,title,Promocja-Bony-na-uslugi-,article.html

Wykonanie wałka

• Gdy mamy już odpowiednią taryfę głosową, wysyłamy kod z bonu na numer 80109
  • Czekamy na potwierdzenie aktywacji 500 MB
  • Zmieniamy ofertę na taryfę internetową:
  • Orange Free na kartę *101*40#
  • Ewentualnie Orange SMART na kartę *101*80#
  • Czekamy na potwierdzenie zmiany taryfy.

No i mamy 25 GB internetu na 30 dni za 15 zł
Jak to działą? kodzbonu przyznaje nam MB w przliczeniu 25gr za 50kB
jest to około 2560zł zmieniając taryfe mamy 25GB na 30dni :) ot sekret Panów zarabiających na allegro

Miłego używania :D

Jestem wesoły Tomek

• Odpowiedzi 96
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Zmieniam sieć xD

Ja nie :P Używwam tego tylko okazjonalnie, lepszy bug jest w plusie 2zl 2Gb. Zasadniczo w orange też jest, była promocja 6zł 6Gb i coś im sie zepsuło i niektórzy nadal mogą aktywować ten pakiet mimo, że wycofany dawno temu został.

Jestem wesoły Tomek

Opublikowano

w plusie ostatnio był surfplus beta gdzie można było mieć darmowy internet za oglądanie nieinwazyjnych reklam, i właśnie programiści mają niedługo wypuścić już oficjalną wersję

mam gdzieś starą kartę z playa więc jutro przetestuje, dzięki za info

Opublikowano

Coś dla tmobile?

Niestety nie znam żadnego

W plusie na karte bug polega na zakupie usługi internet nonstop za 2zł, jest w nim 100mega na połaczenia z internetem a jego ważność to 24 godziny. Kupując pakiet i nie rozłączając sie z internetem można Pobrać ponad 1,9GB należy pamiętać by połączenie nie trwało dłużej niż 24h bo zje pieniądze z konta... Pakiet to 100mega i pożniej zwalnia, lecz nie zwolni jeśli się nie rozłaczymy z internetem więc słabo się nadaje do smartfona. Chyba tylko nokie podtrzymują sesje

Jestem wesoły Tomek

Opublikowano

Jutro zamawiam tą karte xD teraz tato już nie będzie gadał że mu cały transfer wytrąbie :D

Potrzebna pomoc w robieniu grafiki/intra? Pisz! Znajdziesz mnie w pogaduszkach ;). Zagraj ze mną w Dead Island . Pisz na pw!

Opublikowano

Zmieniasz taryfe na Lubie To

Zmiana taryfy trwa godzine, mozecie próbować zmienić wcześniej na Lubie To, jednakże rzadko się zdarza by dało się wcześniej niż przed tym czasem.

Jestem wesoły Tomek

Opublikowano

A gdzie mozna kupic ta karte glosową? i co powiedziec bo mam 16 lat

Potrzebna pomoc w robieniu grafiki/intra? Pisz! Znajdziesz mnie w pogaduszkach ;). Zagraj ze mną w Dead Island . Pisz na pw!

Opublikowano

A gdzie mozna kupic ta karte glosową? i co powiedziec bo mam 16 lat

To po prostu zwykły starter :D prosisz o starter 5 zł i git. Tak to zrozumiałem :D

Napisał karta głosowa żeby nikt np. nie kupił karty na neta czy cos :)

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

czyli zwykła do sms i gadania?

Tak

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Opisane jest w temacie co i jak zrobić :)

Czytajcie co napisałem ze zrozumeiniem.

Moja treść jest w jężyku Polskich a nie chińskim.

Krok po kroku poprowadziłem co trzeba zrobić.

Odpowiem na każde pytanie na które nie ma odpowiedzi w temacie :P

Jestem wesoły Tomek

Opublikowano

A znasz jakieś inne działające bugi np. do Orange?

Albo jak przedłużyć ważność konta bez doładowania, czy coś w tym stylu?

Wiem, za dużo chcę, ale kto pyta nie błądzi :D

A co do tematu, to polecam zrobić na zwykłym starterze za 5zł, żeby nasze główne konto pozostało nienaruszone, tak dla pewności ;)

436951440626370320491.png

Opublikowano

to jest tylko w play i temat dotyczy w play. To jest jak z serwerem mc . Na jednym da sie kopiowac na drugim nie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...