Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Na jaką partię polityczną oddał/ła byś swój głos?

baqt

Partia Polityczna  

69 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na kogo by? zag?osowa??

• Prawo i Sprawiedliwo??
    • Platforma Obywatelska
    • Ruch Narodowy [Je?eli przyst?pi]
    • Kongres Nowej Prawicy
    • Twój Ruch
    • Sojusz Lewicy Demokratycznej
      0
    • Polskie Stronnictwo Ludowe
      0
    • Solidarna Polska
      0
    • Unia Pracy
    • Na ?adn? z powy?szczych, inny powód

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Odpierdzieliło bo media tak go atakują?

Zdecydowanie Pis może się pochwalić tym czego dokonało. PO jedynie chwali się zadłużeniem które zaciągneło od UE. TuSek doprowadza do bankructwa i nawet nie zdajecie sobie z tego sprawy ;)

Proszę cię.. Media nie mają tutaj nic do rzeczy. Tak się składa, że od zawsze mnie ta tematyka interesowała i wciąż na bieżąco ją śledzę gdy tylko mam okazję.

I naprawdę nie chcę by władzę w kraju sprawowali ludzie, którzy latają z penisem na wierzchu lub inni pokroju tych co legitymują swoją ekspercką wiedzę składaniem modelów samolotów w dzieciństwie.

Ta partia od zawsze była dobra w wynajdywaniu urojonych wrogów i wykorzystywaniu służb do walki politycznej co już za swoich rządów zdążyła udowodnić.

Teraz zaś po katastrofie (przepraszam zamachu) smoleńskiej są w tym lepsi niż kiedykolwiek. Dlatego też w czasach kiedy polityka zagraniczna jest istotna nie wyobrażam sobie powrotu ich rządów.

Rosjan nie cierpi, Niemców tak samo, UE też nie popiera. To z kim my mamy utrzymywać stosunki? Z Wyspami Owczymi?

I nie mówię to jako leming bo też nie uważam, że PO jest partią idealną. Wiele mam im do zarzucenia ale w ogólnym rozrachunku i tak moim zdaniem są sensowniejszą opcją niż inne bo:

• Twój Ruch - Skrajny populizm. Brak sensownego programu gospodarczego.
  • Solidarna Polska - Pis-bis. Nie.
  • PJN - J.w. Zmiana szyldu niestety nie oznacza zmiany poglądów.
  • PSL - Gdym miał kiedykolwiek wymyślić synonim nepotyzmu to zasugerował bym właśnie tą nazwę.
  • SLD - Partia z chyba najbardziej korupcyjną przeszłością z obecnych w sejmie.

Na kogo więc głosować?

1373662483-U83583.png

• Odpowiedzi 73
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Eu nie popiera bo to niewolnictwo. Niemcy rządzą UE i twoje media o tym nie wspominają jak Merkel zmienia ludzi na stołkach.
Rosja? wszyscy wiemy ze ich polityka jest agresywna i nie przyniosą nam rzadnych korzyści tylko komune.

Szanuje Kaczora za to ze w porównaniu do zadłużającego kraj PO, PiS ma plany byśmy sami z siebie utrzymywali naszą gospodarkę. Nie zniewalając się EU/Rosji/USA.
Poczytaj sobier bardzo ostrożnie w internecie (nie w kłamliwych mediach) jakie kawałki naszego państwa są sprzedane. Może otworzysz oczy.

Za rządów Pis Po było taką samą opozycją szukającą byle gówna by udupić rząd. Taka rola opozycji. Ale wolisz wmówić sobie że to przecież tylko PIS tak robi.

Opublikowano

Ciekawe że dzisiaj jak wyszła na jaw sprawa Hoffmana, tak wielce ludzie mówią o PIS że dobrze rządzili.

A poza tym, ja nie mam na kogo zagłosować z prostej przyczyny...

Żaden polityk, nie myśli o ludziach który urodzili się niepełnosprawni. Tacy ludzie są traktowani jak margines w społeczeństwie, mówi się o nich że roznoszą choroby itp. Więc dlaczego mam głosować, skoro politycy ignorują takich jak ja? By dalej być ignorowanym?

Obecnie jedyna opcja dla mnie, by było cokolwiek dobrze w tym kraju. To rząd złożony z ludzi bez partyjnych.

Opublikowano

Niewolnictwo? Naprawdę? Rozumiem, że jesteś przeciwnikiem wszystkich udogodnień jakie UE za sobą niesie?

Dalej chciałbyś stać w kilometrowych korkach na przejściach granicznych? Chciałbyś pozbycia się wszystkich tych dotacji UE, które wspierają rozwój przedsiębiorczości?

Czy zdajesz sobie sprawę ile rynków zbytu otworzyło się dla polskich producentów za sprawą przystąpienia do UE?

Zresztą czy od momentu wstąpienia do UE czujesz na sobie jakieś kajdany? Bo ja niestety nie widzę żadnych.

Poczytaj sobier bardzo ostrożnie w internecie (nie w kłamliwych mediach) jakie kawałki naszego państwa są sprzedane. Może otworzysz oczy.

A jakie są to konkretnie media? W sensie te nie kłamliwe. Z chęcią poczytam tylko podaj przykłady. Ciekawi mnie co zaproponujesz. :P

: Za rządów Pis Po było taką samą opozycją szukającą byle gówna by udupić rząd. Taka rola opozycji. Ale wolisz wmówić sobie że to przecież tylko PIS tak robi.

Tak się składa, że ja doskonale pamiętam rządy tej partii i dlatego jestem aż takim jej przeciwnikiem.
Niemniej jednak jestem otwarty na dyskusję i z chęcią poznam argumenty drugiej strony.
Tak więc jeśli masz ochotę to z przyjemnością podyskutuję i kto wie może zmienię zdanie. Chociaż szczerze wątpię. :)

1373662483-U83583.png

Opublikowano

Poczujemy kajdany kiedy to my ze swojego budżetu będziem musieli wspierać inne mniejsze kraje. Dotacje od Eu to pożyczka. Tą kase trzeba będzie oddać, Czy ludzie z PO biorą to pod uwagę? Nie, Wiedzą że to inna partia i rząd będzie borykał się z tym problemem. Daliśmy się zniewolić przez pieniądze jakie oferowała nam EU, Odejść z Uni nie będziemy mogli ze względu na pożyczkę, Juz rozumiesz co mam na myśli pisząc o niewolnictwie?

Opublikowano

Poczujemy kajdany kiedy to my ze swojego budżetu będziem musieli wspierać inne mniejsze kraje. Dotacje od Eu to pożyczka. Tą kase trzeba będzie oddać, Czy ludzie z PO biorą to pod uwagę? Nie, Wiedzą że to inna partia i rząd będzie borykał się z tym problemem. Daliśmy się zniewolić przez pieniądze jakie oferowała nam EU, Odejść z Uni nie będziemy mogli ze względu na pożyczkę, Juz rozumiesz co mam na myśli pisząc o niewolnictwie?

Ale z UE to już wina SLD jest, bo to oni nakłaniali byśmy głosowali na tak w referendum.

Opublikowano

No a co ty myslisz NA PALIKOTA xD

Od kołyski, aż po grób,
Jedno miasto, jeden klub.
Za te barwy za naszą Stolicę
Pójdą w bój Legii wierni kibice

Opublikowano

Jesli chodzi o mnie to głosowalbym tylko na PiS. Wgl ten polski kraj upada na naszych oczach a głupi polacy nadal głosują na katów. Szkoda gadać ;c

93353141365207679707.png
by kml14

Cytat

I fight for peace, that's what I'm up here for.

- Patrick ,,PJ" James

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Na żadnego złodzieja nie głosuje.

Tylko ich powiesić, szczególnie PIS i PO.

Nie chce nikogo obrażać, ale rząd jak na razie, to tylko same darmozjady.

Mam nadzieje że znajdą się kiedyś osoby, które będą na tyle odważne i nie leniwe że pójdą się solidarnie buntować, bo jak na razie chyba jestem sam. xD

Dbmy4Vg.png?1

Opublikowano

@up siedź z dupą i komentuj.

Takich ludzi jak ty jest setki tysięcy jak nie miliony i przez to rządzą nami debile. Gdybyście przesłuchali ludzi z każdej partii co mają do powiedzenia to może nie ma "super wyjebanej partii która zrobi z gówna złoto" ale są ludzie którzy chca zmienić ten kraj :) Na lepsze

<span style="text-shadow: 1px 1px 8px #FF0000; font-weight: lighter; color: #FF0000;">dowolny tekst.</span>

Opublikowano

@up siedź z dupą i komentuj.

Niech się znajdzie z 50 osób i mogę jechać do warszawy z nimi, a że do tej pory nie znalazłem ani jednej to nie moje wina.

Takich ludzi jak ty jest setki tysięcy jak nie miliony i przez to rządzą nami debile.

Setki to jest emerytów, którym na niczym nie zależy.

Gdybyście przesłuchali ludzi z każdej partii co mają do powiedzenia to może nie ma "super wyjebanej partii która zrobi z gówna złoto" ale są ludzie którzy chca zmienić ten kraj :) Na lepsze

Ta na pewno, wszystkich na szafot, bo tylko do tego się nadają!

Dbmy4Vg.png?1

Opublikowano

Kongres Nowej Prawicy. Janusz Korwin Mikke mówi z sensem, poza tym ma bardzo podobne poglądy do moich.

To oznacza tylko jedno - Ty jesteś nastolatkiem, który przechodzi okres dojrzewania. I właśnie na takich jak Ty on się będzie bogacił.

Ja oddałem i znów oddam głos na PO

951841430649214321545.png

Day after day.

Pasjonat
Opublikowano

To oznacza tylko jedno - Ty jesteś nastolatkiem, który przechodzi okres dojrzewania. I właśnie na takich jak Ty on się będzie bogacił.

Ja oddałem i znów oddam głos na PO

A PO będzie się bogaciło na bezmózgach których produkuje obniżając wymagania programowe w szkołach. Chcą by było tak jak na zachodzie- szara masa którą łatwo kontrolować i mały % inteligencji która będzie nimi manipulować, niby dlaczego wszyscy wyżej postawieni chcą wysyłać swoje dzieci za granicę? Zagłosowałem w tej ankiecie na KNP bo chcę im dać teraz szansę, PiS podobno się nie sprawdził więc wybrali PO i niewiele się zmieniło, znam zasady makroekonomii i wiem, że to nie "wina Tuska" ale ciągle jest gorzej więc może pora coś zmienić. Z drugiej strony w takim zaściankowym kraju jak polska gdzie prawie nikt się nie interesuje polityką wiele nie zmienisz, szczególnie gdy frekwencja wyborcza wynosi 40%

.

Opublikowano

A PO będzie się bogaciło na bezmózgach których produkuje obniżając wymagania programowe w szkołach. Chcą by było tak jak na zachodzie- szara masa którą łatwo kontrolować i mały % inteligencji która będzie nimi manipulować, niby dlaczego wszyscy wyżej postawieni chcą wysyłać swoje dzieci za granicę? Zagłosowałem w tej ankiecie na KNP bo chcę im dać teraz szansę, PiS podobno się nie sprawdził więc wybrali PO i niewiele się zmieniło, znam zasady makroekonomii i wiem, że to nie "wina Tuska" ale ciągle jest gorzej więc może pora coś zmienić. Z drugiej strony w takim zaściankowym kraju jak polska gdzie prawie nikt się nie interesuje polityką wiele nie zmienisz, szczególnie gdy frekwencja wyborcza wynosi 40%

Polska inteligencja powoli wymiera. Ale to nie przez obniżanie programów edukacji, a przez śmierć ludzką...

Opublikowano

Oczywiście że na tuska, w końcu trzeba na kogoś zwalić winę.

Opublikowano

Na żadną partię nie zagłosuje, wszyscy obiecują, gówno dają, no, może prócz nowych tabletów dla rządu. Niezbędne do pracy! Angry Birds trzeba przejść!

Jeśli już miałbym oddać, to zagłosowałbym na partię Korwina.

Opublikowano

Na pewno na jakąś mniejszą partię, nie śledzę ostatnio polityki, więc nie wiem co się teraz tam dzieje. Na pewno nie PO, ani nie PiS :)

Opublikowano

Bierzmy pod uwagę fakt, że wszystkie obecne partie polityczne w Polsce, są tak naprawdę założone przez ludzi którzy byli w opozycji za czasów komunizmu w Polsce. Co oznacza że dzisiejsza władza, kompletnie nie wie co robi w zarządzaniu krajem, a opozycja tak samo gada trzy po trzy.

W czym jest jednak problem? Młodzi zamiast zakładać alternatywy dla obecnych partii, pchają się właśnie do ich młodzieżówek.

Pasjonat
Opublikowano

Bierzmy pod uwagę fakt, że wszystkie obecne partie polityczne w Polsce, są tak naprawdę założone przez ludzi którzy byli w opozycji za czasów komunizmu w Polsce. Co oznacza że dzisiejsza władza, kompletnie nie wie co robi w zarządzaniu krajem, a opozycja tak samo gada trzy po trzy.

W czym jest jednak problem? Młodzi zamiast zakładać alternatywy dla obecnych partii, pchają się właśnie do ich młodzieżówek.

Jest bardzo wiele takich partii(mamy teraz zarejestrowane 82 partie polityczne) tylko bez ogromnych ilości pieniędzy albo zaplecza w polityce nie mogą nic osiągnąć.

Jest bardzo wiele takich partii(mamy teraz zarejestrowane 82 partie polityczne) tylko bez ogromnych ilości pieniędzy albo zaplecza w polityce nie mogą nic osiągnąć.

.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...