Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Na jaką partię polityczną oddał/ła byś swój głos?

baqt

Partia Polityczna  

69 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na kogo by? zag?osowa??

• Prawo i Sprawiedliwo??
    • Platforma Obywatelska
    • Ruch Narodowy [Je?eli przyst?pi]
    • Kongres Nowej Prawicy
    • Twój Ruch
    • Sojusz Lewicy Demokratycznej
      0
    • Polskie Stronnictwo Ludowe
      0
    • Solidarna Polska
      0
    • Unia Pracy
    • Na ?adn? z powy?szczych, inny powód

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jedyna rzecz w której popieram Korwina, to wyjście z UE bo co nam daje członkostwo? Nic nam nie zapewnia, poza absurdalnymi przepisami.

Ale reszty jego poglądów nie popieram jak np. Jego pogląd odnośnie niepełnosprawnych, że ich miejsce jest tylko w domu i nie powinni się ujawniać bo roznoszą choroby jak homoseksualiści.

Prawda jest taka, że o "przydatności" przepisów UE przekonałam się dopiero na studiach, kiedy to je poznałam. Niektóre z nich są rzeczywiście absurdalne, ale prawda jest taka, że tylko o takich jest głośno i są one w mniejszości. Duża ilość dyrektyw pozwoliła na wprowadzenie korzystnych dla szarego obywatela rozwiązań prawnych. Nie będę oceniać innych aspektów członkostwa, bo wszystko ma swoje plusy i minusy, a nasz chory kraj potrafi wypaczyć wszystko, co dobre.

Co do wspomnianych przez Ciebie poglądów JKM odnośnie niepełnosprawnych (i homoseksualistów również) - ABSURD. Nie podoba mi się też, że pan Janusz chciałby wszystkie kobiety zagonić do kuchni i na salę porodową. To się trochę kłóci ze współczesnymi ideałami i modelem społeczeństwa. Jeśli Korwin nie dostosuje się zmian społecznych, to wszystkie kolejne wybory skończą się dla niego klęską.

#don't care

• Odpowiedzi 73
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Dokładnie zgadzam się z wami ,że unia do niczego jest na nie potrzebna tylko przeszkadza ludziom w życiu te ich przepisy , kary itp i nie rozumiem osób których mówią ,że unia jest dobra ,bo co kase dają???Ta kasa do nich i tak wraca (jak by nie wracała to by nie dawali)jeszcze zarobek na tym mają prawdopodobnie. Przez tą unie to tylko ceny mamy większe wszystkiego.Ceny u nas są prawie jak na zachodzie a zarobki to kilka razy mniejsze niż na zachodzie.
Słyszałem podobno ,że w Niemczech bezrobotnego jest stać z zasiłków dom postawić nazbieranych przez całe życie.To i pewnie jak go stać dom postawić to i na życie wystarczy ,żeby wmiare godnie przeżyć.A w Polsce ludzie pracują a nie mają kasy aby godnie przeżyć.Tylko te nieroby mają co nic nie robią i biorą kase za ch wie co.W angli ponoć więcej się płaci ludziom co pracują fizycznie niż urzędasom.I tak powinno być wszędzie.

1373701876-U969346.jpg

Opublikowano

Prawda jest taka, że o "przydatności" przepisów UE przekonałam się dopiero na studiach, kiedy to je poznałam. Niektóre z nich są rzeczywiście absurdalne, ale prawda jest taka, że tylko o takich jest głośno i są one w mniejszości. Duża ilość dyrektyw pozwoliła na wprowadzenie korzystnych dla szarego obywatela rozwiązań prawnych. Nie będę oceniać innych aspektów członkostwa, bo wszystko ma swoje plusy i minusy, a nasz chory kraj potrafi wypaczyć wszystko, co dobre.

Co do wspomnianych przez Ciebie poglądów JKM odnośnie niepełnosprawnych (i homoseksualistów również) - ABSURD. Nie podoba mi się też, że pan Janusz chciałby wszystkie kobiety zagonić do kuchni i na salę porodową. To się trochę kłóci ze współczesnymi ideałami i modelem społeczeństwa. Jeśli Korwin nie dostosuje się zmian społecznych, to wszystkie kolejne wybory skończą się dla niego klęską.

Z punktu widzenia przepisów prawnych, to fakt mamy lepiej no poniekąd. ACTA trochę nadszarpnęło tą tezę. Ale w innych aspektach, dyrektywy UE są pozbawione całkowitego sensu np. Marchewka jako owoc? :O Niestety ale prawda jest taka, że nasi politycy nie umieją dobrze wykorzystać tego, co nam UE daje.

Co do JKM... Oj wierz mi, sam jestem na niego cięty przez ten pogląd do niepełnosprawnych, bo sam taki jestem w pewnych aspektach. Dlatego na niego nigdy nie oddam głosu, ale w sprawie UE to ma racje. Bo Wielka Brytania ma zrobić referendum w sprawie ich członkostwa w UE.

Opublikowano

&amp

Z punktu widzenia przepisów prawnych, to fakt mamy lepiej no poniekąd. ACTA trochę nadszarpnęło tą tezę. Ale w innych aspektach, dyrektywy UE są pozbawione całkowitego sensu np. Marchewka jako owoc? :O Niestety ale prawda jest taka, że nasi politycy nie umieją dobrze wykorzystać tego, co nam UE daje.

Co do JKM... Oj wierz mi, sam jestem na niego cięty przez ten pogląd do niepełnosprawnych, bo sam taki jestem w pewnych aspektach. Dlatego na niego nigdy nie oddam głosu, ale w sprawie UE to ma racje. Bo Wielka Brytania ma zrobić referendum w sprawie ich członkostwa w UE.

&amp

Jakieś dowody?

Opublikowano

&amp &amp

Jakieś dowody?

Odnośnie UE czy JKM? Bo jeśli odnośnie JKM, poczytaj sobie jego wpisu na jego blogu, znajdziesz tam wpis o igrzyskach w Londynie dla niepełnosprawnych, gdzie jawnie podkreślił że nie powinni się oni ujawniać i siedzieć w domu.

Co do UE. Zobacz co się wyprawia na świecie.

Opublikowano

Ruch Narodowy [Jeżeli Przystąpi] znają życie pewnie będa bardzo dobrze zorganizowaną partią.

...

Opublikowano

Jak Anglia wyjdzie z uni to dużo Polaków wypier.... z Angli.

I dobrze by zrobili. Bo teraz potrzeba wykwalifikowanych pracowników tutaj. A uciekają tylko dlatego, że PO jest u władzy.

Opublikowano

I dobrze by zrobili. Bo teraz potrzeba wykwalifikowanych pracowników tutaj. A uciekają tylko dlatego, że PO jest u władzy.

Zgadzam się z tym.

...

Opublikowano

Chętnie zrobił bym ankietę ale nie ogarniam systemu na tej stronie.

///dobra, ankieta dodana

Opublikowano

Dla mnie to, że ludzie pracujący fizycznie dostają więcej w anglii nie jest sprawiedliwie. Taki DOBRY urzędas poświęci wiele czasu na kształcenie. A taki koleś sobie będzie gówno robić w szkole, cwaniakować, potem idzie na np. murarza i zarabia więcej od takiego, co pracuje na posadę przez całe życie .

21515.jpg

Opublikowano

Dla mnie to, że ludzie pracujący fizycznie dostają więcej w anglii nie jest sprawiedliwie. Taki DOBRY urzędas poświęci wiele czasu na kształcenie. A taki koleś sobie będzie gówno robić w szkole, cwaniakować, potem idzie na np. murarza i zarabia więcej od takiego, co pracuje na posadę przez całe życie .

To tak mówisz ,że gówno robi w szkole i może i robi gówno zalęzy też kto,ale w pracy gówno nie będzie robić nie umie zawodu i jest leniem to dowidzenia wyjazd won.A taki kto fizycznie pracuje to ciężej się napracuje niż urzędas i krócej żyje i wgl częściej taki człowiek choruje.Ja wiem sam jak w szkole po 9 godzin czasami siedziałem to się nie namęczyłem.A jak pracuje to bardziej się zmęcze niż siedzenia w szkole i pisania w zeszytach i ćwiczeniach.Czasem za 3-4 godzin ciężkiej roboty jak porobie to jak ide na obiad i posiedze sobie to dopiero zmęczenie daje się we znaki.

Z tego co piszesz to ja wnioskuje ,że nie wiesz co to ciężka praca.

1373701876-U969346.jpg

Opublikowano

To miało być śmieszne? Nie było!

Na Piotra Żyłę , ale to raczej nie partia ... ^_^

Opublikowano

To tak mówisz ,że gówno robi w szkole i może i robi gówno zalęzy też kto,ale w pracy gówno nie będzie robić nie umie zawodu i jest leniem to dowidzenia wyjazd won.A taki kto fizycznie pracuje to ciężej się napracuje niż urzędas i krócej żyje i wgl częściej taki człowiek choruje.Ja wiem sam jak w szkole po 9 godzin czasami siedziałem to się nie namęczyłem.A jak pracuje to bardziej się zmęcze niż siedzenia w szkole i pisania w zeszytach i ćwiczeniach.Czasem za 3-4 godzin ciężkiej roboty jak porobie to jak ide na obiad i posiedze sobie to dopiero zmęczenie daje się we znaki.

Z tego co piszesz to ja wnioskuje ,że nie wiesz co to ciężka praca.

Są różne zawody, ale wiele z nich to podstawowa wiedza brana w podstawówce + kilka niezbędnych informacji o sposobie mieszania betonu, proporcjach i innych ważnych. A Twoja robota raczej nie jest szczytem wytrzymałości. Porównajmy takiego urzędnika do Ciebie - on przeżywa w cholerę stresu. Ciągłe kontrole, zaświadczenia majątkowe, stosy papierków... Roboty w cholerę a myślenia jeszcze więcej. A taki robotnik wystarczy,ze będzie miał dobre zdrowie, oraz - tak jak wcześniej napisałem - podstawową wiedzę wykonywanego zawodu. I tyle. Robisz to samo, nie musisz zostawać po godzinach... A co do ostatniego zdania - jestem w ostatniej klasie podstawówki. Swoje tezy wyciągam z informacji ogólnośrodowiskowych i relacji mojej rodziny, zatem poprawne zdaje się być twierdzenie, iż nie mam pojęcia co to ciężka praca. Ale uwierz mi, gdybyś miał podsumować życie urzędasa a robotnika w USA to natychmiastowo zobaczył byś różnicę. Zresztą, polega ona głównie na tym, że życie urzędnika jest trudniejsze, ale rozłożone równomiernie, przez co nie wydaje mu się jak by " miał dojść do kresu " . A robotnik całe życie może nic nie robić, potem zaczyna naukę zawodu, pracę, i nagle zwala się na niego dużo roboty fizycznej. Stąd twoje złudne twierdzenie na temat " ciężkiej pracy robotnika ".

P.s

Wierzę, iż twoje błędy gramatyczne i ortograficzne wynikają z np. mieszkania z dala od ojczyzny. Ale jeśli pracujesz w Polsce, to częściowo potwierdzasz moje twierdzenie na temat " opierdzielającego się w etapie edukacji robotnika ", przynajmniej w części edukacji języka ojczystego.

21515.jpg

Opublikowano

Sam zaś o ile nie pojawi się żadna konkretna alternatywa oddam swój głos na PO. I to świadomie. :)

Mimo wszystko wolę by zachowana została pewna stabilizacja niż by doszedł do władzy PiS, który jest w moim odczuciu niczym innym niż bandą psychopatów.

Kto pamięta rządy PiSu i śledzi obecne poczynania jej członków z pewnością wie o czym mówię. Kto nie pamięta powinien czym prędzej się zapoznać z tym etapem i poważnie zastanowić czy chce powrotu.

Zresztą Kaczyński to obłudnik jakich mało co widać podczas przemiany przed wyborami i każdorazowym powrocie do starego sposobu zachowania po wyborach.

1373662483-U83583.png

Opublikowano

Odpierdzieliło bo media tak go atakują?

Zdecydowanie Pis może się pochwalić tym czego dokonało. PO jedynie chwali się zadłużeniem które zaciągneło od UE. TuSek doprowadza do bankructwa i nawet nie zdajecie sobie z tego sprawy ;)

Opublikowano

@up

To nie spam. Pis joł kurwa...

@topic

Ja bym raczej chciał zobaczyć skany planów tuska którymi to tak wymachiwał. Ale mimo wszystko cudów nie oczekuje. W końcu wiadomo, kraj złodziei..

21515.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...