Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Na jaką partię polityczną oddał/ła byś swój głos?

baqt

Partia Polityczna  

69 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na kogo by? zag?osowa??

• Prawo i Sprawiedliwo??
    • Platforma Obywatelska
    • Ruch Narodowy [Je?eli przyst?pi]
    • Kongres Nowej Prawicy
    • Twój Ruch
    • Sojusz Lewicy Demokratycznej
      0
    • Polskie Stronnictwo Ludowe
      0
    • Solidarna Polska
      0
    • Unia Pracy
    • Na ?adn? z powy?szczych, inny powód

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na arenie politycznej zmieniło się wiele i dlatego chciał bym zapytać się was ponownie, jaki jest wasz stosunek do wyborów.

Jest to niezależna ankieta, która (mam taka nadzieje) pokaże prawdziwe wyniki jak Polacy by glosowali, gdyby wybory odbyły się w najbliższych dniach.

Prosiłbym o nie wpisywanie debilnych postów. Zachowajmy kulturę. Za brak pewnych ugrupowań politycznych w ankiecie, przepraszam, nie było to z pewnością zamierzone.

Dla ułatwienia:

Twój Ruch

Prawo i Sprawiedliwość

Sojusz Lewicy Demokratycznej

Polskie Stronnictwo Ludowe

Platforma Obywatelska

Ruch Narodowy [Jeżeli Przystąpi]

Kongres Nowej Prawicy

Solidarna Polska

• Odpowiedzi 73
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

PiS.

Śmieją się wszyscy z Kaczyńskiego ,ale za jego rządów lepiej się żyło.A jak platforma doszłą do władzy to żyjem jak żyjem każdy wie i zadłużenie państwa wzrosło 2 x a dzięki temu co mamy?Prace mamy??albo lepsze życie.No pytam się.Wręcz przeciwnie cofamy się do tyłu zamiast iść do przodu.

Ludzie mieli źle za "złego" PiS to za platformy lepiej mają....

Brak mi słów co się wyrabia w naszym kraju.

Słyszałem jeszcze coś tylko nie wiem czy to prawda ,że jakiś Rosyjski polityk czy kto tam wypowiedział się na temat Polski to powiedział ,że Polska jest prostytutką najepierw oddawała się Moskwie teraz dla zachodu..

Świat się z nas smieje sie.

Ja mam do was prośbe piszecie która parite byście woleli to napiszcie czemu dlatego ta partia??

1373701876-U969346.jpg

Opublikowano

Ankieta, ale ankiety to już nie zrobiłeś.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

PiS. Lepiej wybrać mniejsze zło, heh. Prawdę mówiąc to interesuję się polityką tylko na tyle, na ile muszę, bo nie chcę się niepotrzebnie wkurzać. Ostatnio nawet pisaliśmy prace na WOS o tym dlaczego nie interesuje nas polityka. Mi witki opadają, jak tylko sobie pomyślę, że Ci ludzie żyją w luksusach, praktycznie nic nie robią, a niektórym na chleb brakuje, a pracują w pocie czoła całymi dniami.

Weteran
Opublikowano

KNP, Korwin dobrze mówi, aż chce się posłuchać, a nie to co innych polityków, w tej partii jest wiele innych ciekawych osób, polecam posłuchać Berkowicza, młody, ale jaki mądry.

1329036830-U154499.png
Opublikowano

Na nikogo, teraz w Polsce nie ma ani jednej sensownej partii, która BY MI ODPOWIADAŁA. Ale jak bym musiał dodać głos to oddał bym go na KNP bo i tak wiem że nie wygra :D Serio Korwin-Mike to jakiś złamas, jedyne co potrafi to ''LEWAK''. Przyznam na niektóre tematy mówi z sensem ale jak słyszę jago wypowiedzi w mediach to płakać mi się chcę. Ale i tak pewnie jestem zwykłym lewakiem do zmasakrowania.

Opublikowano

Dla PiSu każdy przedsiębiorca w tym kraju to złodziej. Dążą do sytuacji jaka miała miejsce podczas komuny, każdy ma tyle samo, nikt nie ma więcej. Do tego to, że człowiek taki jak Antoni Macierewicz jest po Kaczyńskim najwyżej postawioną osobą w partii, która po tym jak prawdopodobnie wygra Pis w następnych wyborach, będzie decydowała o naszym kraju w dużym stopniu, jest po prostu sytuacją która nigdy nie powinna mieć miejsca.

Obecnie nie ma nikogo na kogo można byłoby głosować.

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Opublikowano

Trochę nie te forum bo tutaj większość jest niepełnoletnia. Ale jak już to:

PiS. Lepiej wybrać mniejsze zło, heh

No i właśnie tu tkwi problem. Ludzie widzą 2 opcje: POPiS i myślą, że inni nic nie zrobią ale gdyby wszyscy co tak myślą zagłosowali na konkurencje to okazałoby się, że te dwie partie tracą poparcie o POŁOWĘ.

Najbliżej mi do Kongresu nowej prawicy bo po części jestem za wolnością. Może i idea tej partii nie jest idealna ale w porównaniu z najpopularniejszymi partiami chociaż ma jakąś konkretną idee która ma służyć ludziom.

Najgorsze jest to, że media mówią ciągle tylko o tych popularniejszych partiach i ci co nie mają internetu (głównie ludzie starsi) nawet nie wiedzą o alternatywach, więc jak mają głosować? Taka smutna rzeczywistość.

Opublikowano

Nie podoba mi się ta polska pseudodemokracja, nie lubię UE, ale Liberalizm mi się podoba. Na dodatek Korwin mówi z sensem, nie zważa na poprawność polityczną budząc kontrowersję, a jego poglądy są bardzo zbliżone do moich. Głos poszedłby na KNP, niestety nie sądzę żeby chociaż w małym stopniu liczyli się na polskiej scenie politycznej.

//plan polityczny jest wg mnie jak najbardziej prawidłowy.

shoob.png

Opublikowano

PiS, bo w Smoleńsku był zamach i Macierewicz ma rację.

Szczerze w tym kraju nie ma mniejszego zła, więc nawet jeśli bym głosował to Korwin

Opublikowano

Na żadną, przestały mnie obchodzić wszelkie wybory bo i tak nieważne na kogo zagłosuje, mój wybór nie ma znaczenia bo połowa narodu głosuje na PIS albo PO.

Opublikowano

Na żadną, przestały mnie obchodzić wszelkie wybory bo i tak nieważne na kogo zagłosuje, mój wybór nie ma znaczenia bo połowa narodu głosuje na PIS albo PO.

Połowa kraju właśnie myśli tak jak ty "Nie pójde na wybory bo i tak to nic nie zmieni". A gdyby przynajmniej część takich osób się zdecydowała pójść na wybory to w sondażach napewno by się pojawiły inne partie z większą ilością głosów niż w tej chwili.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Połowa kraju właśnie myśli tak jak ty "Nie pójde na wybory bo i tak to nic nie zmieni". A gdyby przynajmniej część takich osób się zdecydowała pójść na wybory to w sondażach napewno by się pojawiły inne partie z większą ilością głosów niż w tej chwili.

I tu rodzi się problem w pewnych kwestiach bo np.

Pamiętam, jak kiedyś pan Ziobro powiedział gadkę jak Hitler. Że niepełnosprawnych powinno się pozabijać. Chyba Ziobro, ale mogę się mylić. Wiem że był ktoś taki w szeregach PIS z takim poglądem. Inna sprawa, to PIS nie ma już co liczyć na mój głos po wczorajszych rewelacjach. Macierewicz wiceprezesem PIS? No thanks...

Poza tym... SLD też straciło w moich oczach bo o dziwo, u mnie władzę w mieście sprawuje człowiek od SLD i coś się zmieniło? A skąd że znowu! Tylko że u mnie głosują tylko na SLD, bo uważają PO i PIS za winowajców całego tego majdanu, czemu się zresztą nie dziwię.

Opublikowano

Jak to mówił Cejrowski "Korwin to geniusz-psychopata" i jest coś w tym psychopacie coś, co sprawia, że wzbudza moje największe zaufanie. Ale to i tak tylko moje skromne zdanie w interniecie, które gówno kogo obchodzi :)

Opublikowano

Szzczerze? Póki co nie mam pojęcia. Żadna partia mi nie pasuje ani programem, ani składem osobowym. Na PiS na pewno nie zagłosuję, bo dla mnie to banda oszołomów. Fascynacja Palikotem była krótka i dawno minęła. Na JKM'a już kiedyś głosowałam, ale jego "lewakowanie" i "homosiowanie" jednak mnie ostatecznie odepchnęło. Do sukcesu PO (fail), SLD (beton) i PSL (KRUS-owcy) również nie mam zamiaru przykładać ręki. Prawdopodobnie pochylę się nad lekturą programów małych, mniej znanych partii i wygoogluję ich kandydatów. Wolę "zmarnować" vote na kogoś, kto ma małe szanse, ale postępować zgodnie z moim poglądami politycznymi.

#don't care

Opublikowano

Korwin jest jedynym sensownym politykiem. A tekst o Polsce jako o prostytutce jest w 100% trafiony. Polska od czasów nowożytnych sprzedawała się za pieniądze, czy to przez szlachtę czy przez innych idiotów dążących do bogactwa za cenę narodu. Jeszcze po tym, jak dołączyliśmy do UE to o wiele bardziej nasz kraj zaczął się cofać. Ogromne kary pieniężne za emisje dwutlenku węgla cofają naród. I jeszcze te zakazy UE... Jestem za Korwinem, jako iż on jedyny widzi problem, i tylko on jest wobec odejścia z UE.

21515.jpg

Opublikowano

Korwin jest jedynym sensownym politykiem. A tekst o Polsce jako o prostytutce jest w 100% trafiony. Polska od czasów nowożytnych sprzedawała się za pieniądze, czy to przez szlachtę czy przez innych idiotów dążących do bogactwa za cenę narodu. Jeszcze po tym, jak dołączyliśmy do UE to o wiele bardziej nasz kraj zaczął się cofać. Ogromne kary pieniężne za emisje dwutlenku węgla cofają naród. I jeszcze te zakazy UE... Jestem za Korwinem, jako iż on jedyny widzi problem, i tylko on jest wobec odejścia z UE.

Jedyna rzecz w której popieram Korwina, to wyjście z UE bo co nam daje członkostwo? Nic nam nie zapewnia, poza absurdalnymi przepisami.

Ale reszty jego poglądów nie popieram jak np. Jego pogląd odnośnie niepełnosprawnych, że ich miejsce jest tylko w domu i nie powinni się ujawniać bo roznoszą choroby jak homoseksualiści.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...