Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Najlepszy Typ Serwera Minecraft

Typ Serwera  

46 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki typ serwera jest wg. ciebie najlepszy

• FreeBuild
    • RolePlay
    • Wojny Frakcji
    • Survival
    • MiniGame
    • SkyBlock
      0
    • Inny
    • PvP
    • Kwadratowa Masakra (wojny)
    • Kwadratowa Masakra (surv+mody)
    • PvP (mody)
    • Wojny Frakcji (mody)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

yO! Mam zamiar zrobić serwer, lecz nie wiem jaki tryb :D

Więc zapraszam do głosowania w ankiecie i pisania dlaczego np. ten typ serwera, a nie inny :D

e78af1e09121015a74fd8f502d1985b2.jpg

Nie rozumiem, mogłem urodzić się w Śródziemiu, Rivii, Skyrim. Mogłem dostać list z hogwartu, a jestem sobie w jakiejś tam Polsce, w której nawet nie mogę nikogo porządnie pieprznąć fireballem.

Opublikowano

Zależy od ilości slotów.

5-20 - prywatny, coś w stylu KM, przeznaczony dla znajomych

20-40 - SkyBlock, Survival, FreeBulid

40-100 - Wojny frakcji lub PvP

100+ - MiniGames

Osobiście zagrałbym na PvP lub MiniGames

1394047278-U990178.png

Opublikowano

Slotów mogę zrobić nawet 500 ponieważ przez parę lat prowadzenia sieci serwerów uzbierała mi się ładna sumka na hostingu (tak więc liczba slotów, jest nie ograniczona)

Nie rozumiem, mogłem urodzić się w Śródziemiu, Rivii, Skyrim. Mogłem dostać list z hogwartu, a jestem sobie w jakiejś tam Polsce, w której nawet nie mogę nikogo porządnie pieprznąć fireballem.

Opublikowano

Dobra to tak: Głosować możecie do końca tego miesiąca. W następnym miesiącu wezmę się za tworzenie serwera i będę na bieżąco informował w tym temacie jak idą postępy prac, nad serwerem.

Opublikowano
Witaj KociaczekMC,

Ja osobiście zagrałbym na porządnym serwerze PVP. Nawet z modami. Slotów około 40-60. :-)

Pozdrawiam,

xAvaterys.

Opublikowano

Dodałem kilka typów serwera do ankiety

Opublikowano

Jeżeli będzie quake (takie strzelanie motykami), sg i paintball to będę Twoim stałym graczem. Znam się na serwerach, pluginach bukkicie itp więc mogę być technikiem jeżeli kogoś nie znajdziesz :) PS> Najlepiej minigames ale paintball z modu! nie ten ze śnieżkami :) tzn. lobby, kilka serwerów w tym jeden wymagający forge oraz paintballa. Poradnik bym zrobił więc popularność pb to kwestia czasu :>

Opublikowano

Hardcore+frakcje

Hardcore+frakcje nie jest zbyt popularny, mimo wielu reklam na forach i u youtuberów (1000+ widzów) grało może 15-30osób (dlatego też raczej takiego nie będę robić)

Aktualnie myślę nad zrobieniem MiniGames z FreeBuildem, lecz poczekam jeszcze na wasze głosy.

ps: Techników itd. nie potrzebuję, znam się bardzo dobrze na pisaniu pluginów, skryptów, konfigurowaniu pluginów, tworzeniu paczek modów, serwerów z modami, oraz tworzeniu stron internetowych (prawie 3 lata doświadczenia robią swoje) :D

Opublikowano

Również polecam Minigames tak jak <TheBest> (pozwolę sobie przytoczyć jego opinie) serwer cieszy się dużą popularnością. Jakby się dało to bardzo bym prosił o umieszczenie minigame The Herobrine

0,50,100,200,300,500,600,750,900,1000,1200,1500,2000

NPPr

Ponieważ na post trzeba sobie zasłużyć

Opublikowano

Hardcore+frakcje nie jest popularny?! Mchc.pl?! Mc.skkf.net? PO 700 GRACZY MAJA

Ale pomyśl jaką też oni reklamę mają, np. skkf ma 668 220 widzów.

Opublikowano

Najlepij cośq z modami :)

Przy okazji chciałbym się zgłosić na ,,KidModa" przyszłego serwera szczegóły po szkole

Jestem jaki jestem akceptujesz albo spie******

Opublikowano

Najlepij cośq z modami :)

Przy okazji chciałbym się zgłosić na ,,KidModa" przyszłego serwera szczegóły po szkole

Rekrutacja będzie otwarta dopiero jak serwer wystartuje i będzie wymagane napisanie podania na forum serwera.

Na jakim hostingu ten serwer bedzie tak wogole

Na chwilę obecną jestem w stanie zrobić serwer tylko na hostingu: ownserver, ale jeśli serwer się rozwinie, to pomyślę nad zmianą hostingu, oraz może nawet stworzeniu sieci serwerów.

Opublikowano

Osobiście wybrałem Role-Play :D cholernie rajcują mnie takie serwery a niestety mało jest takich (dobrych). Osobiście uważam że PVP w Minecraft jest bez sensu bo polega to na tym że wygra ten kto ma lepsze eq/enchant a nie umiejętności. Bardzo lubię też serwery typu Ekonomia.

P.S. Jakby ktoś znał dobry serwer Role-Play lub Ekonomia to napiszcie mi :D

Opublikowano

Na Twoim miejscu (jesli masz te 300 slotow) zrobilbym serwer "Wojny Frakcji", ale z modami. Ja nie znam zadnego takiego serwera ;) I musisz zrobic dobra reklame, gdyz na takich serwerach jest 20/100 slotow graczy , ale wina tego jest reklama serwera :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...