Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Najlepszy Typ Serwera Minecraft

Typ Serwera  

46 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki typ serwera jest wg. ciebie najlepszy

• FreeBuild
    • RolePlay
    • Wojny Frakcji
    • Survival
    • MiniGame
    • SkyBlock
      0
    • Inny
    • PvP
    • Kwadratowa Masakra (wojny)
    • Kwadratowa Masakra (surv+mody)
    • PvP (mody)
    • Wojny Frakcji (mody)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Aktualnie myślę bardziej nad zrobieniem FreeBuild (+ekonomia) i w trakcie istnienia serwera po prostu budować mapę pod serwer MiniGame, dodatkowo mógłbym robić eventy budowlane, polegające na zbudowaniu mapy itd.

e78af1e09121015a74fd8f502d1985b2.jpg

Nie rozumiem, mogłem urodzić się w Śródziemiu, Rivii, Skyrim. Mogłem dostać list z hogwartu, a jestem sobie w jakiejś tam Polsce, w której nawet nie mogę nikogo porządnie pieprznąć fireballem.

Opublikowano

Jakby było 500 slotów to kociaczek by miał 2x więcej pracy nad mapami ja proponuje albo sam minigame lub skyblock + minigame

0,50,100,200,300,500,600,750,900,1000,1200,1500,2000

NPPr

Ponieważ na post trzeba sobie zasłużyć

Opublikowano

I tak jak wszyscy dobrze wiedzą sama budowa map pod minigame zajmie sporo czasu (nawet jeśli miałoby być tylko 100slotów), dlatego też musicie wybrać 2 typ serwera jaki chcecie i gdy sobie gracze będą spokojnie grali, ja będę zajmował się budową map :D

e78af1e09121015a74fd8f502d1985b2.jpg

Nie rozumiem, mogłem urodzić się w Śródziemiu, Rivii, Skyrim. Mogłem dostać list z hogwartu, a jestem sobie w jakiejś tam Polsce, w której nawet nie mogę nikogo porządnie pieprznąć fireballem.

Opublikowano

ownserver... przecież to takie gówno. Ludzie jeszcze na tym serwery stawiają? Jeżeli na tym hostingu pracujesz, to sprzedaj go komuś i kup sobie maszynę dedykowaną. Nie dość, że wyjdziesz na + to jeszcze masz nad WSZYSTKIM kontrolę.

Ech.. Ja nie rozumiem co wy widzicie w serwera na modach.. Przecież to jest jedynie marna imitacja tego co kiedyś było. Teraz nie ma gier zespołowych, wchodzi się na serwer i uważa, że jest się Bogiem..

Ja preferuje serwery takie, gdzie w pojedynkę niczego się nie osiągnie.. Nwn.. Jakiś Survival z elementami RPG. Chyba, że masz naprawdę dobrych techników ( co niestety nie każdy posiada - me too ) to stwórz serwer na podobieństwo jakiejś gry.. ale nie np. Skyrim czy inne gówno, które upada po tygodniu bo jest za trudne do ogarniecia dla 10 latków.

Swojego czasu chciałem postawić serwer Jak3 Mod, plany miałem gotowe, wszystkie projekty budowli, mechaniki gotowe ale niestety Bóg nie obdarzył mnie talentem do nauki Javy ani nie chciał mi nikogo podesłać mój plan legł w gruzach.

Tak jak mówię, te całe minigejmsy są dobre by na serwer zwalić kupę gimbusów (bądź młodszych) a co za tym idzie autodestrukcje serwera..

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Zapraszam na server PVP Virtualcraft.pl !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...