Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Od pewnego czasu mam problem z chłodzeniem, a mianowicie włączam grę pogram kilka minut około 5-10 na płynności sięgającej 150-200 fps. Na raz klatki spadają mi do 10-20-25. Stawiam, iż jest to problem z chłodzeniem, więc by rozwiązać ten problem nabyłem podkładkę chłodzącą. Faktycznie te ustrojstwo sporo dało, przed nabyciem temp. sięgała 80-85 stopni, a teraz 60-70 podczas grania. Lecz problem nadal pozostaje ten sam. Zaznaczam, iż wcześniej się tak nie działo, gry chodziły płynnie tak jak już napisałem w 150-200 fps'ach. Na koniec podaję specyfikację laptopa:

Procesor: Intel Core I3 2.4 GHz

Pamięć Ram: 8 GB

Karta Graficzna: Amd Radeon HD 7670m 1 GB

Laptop jest jeszcze na gwarancji.

Opublikowano

Sprężone powietrze i przedmuchać. Bo pewnie jakiegoś syfu się już tam nazbierało.

Ale rozumiem, że rozbierać go nie muszę? Wystarczy przedmuchać wylot powietrza?

Opublikowano

I gdzie to kupic?? I jak zrobic takie cos w komputerze?? Bo tez od jakiegos czasu mi scina, gdy wczesniej nie (nic nie pobieralem)

Opublikowano

Ja bym odkręciła tylną klapkę od laptopa i przedmuchała. Bo raczej obudowy czyścić jako tako nie musisz.

I gdzie to kupic?? I jak zrobic takie cos w komputerze?? Bo tez od jakiegos czasu mi scina, gdy wczesniej nie (nic nie pobieralem)

W stacjonarnym?

Weteran
Opublikowano

Chcesz przedmuchać syf do środka?

Musisz rozebrać.

1329036830-U154499.png
Opublikowano

Jak się postarasz, pomęczysz ich, to wymusisz na nich szybsze wykonanie roboty. :P

Ale i tak w tydzień mi tego nie zrobią... Równie dobrze sam mógłbym spróbować, tylko żeby czegoś nie uszkodzić.

Opublikowano

Ale...Laptop jest na gwarancji...

więc nie masz co sam się w to bawić. co to za firma? zwykle uporają się z problemem w ciągu tygodnia

graphic.png

i7-6700K l MSI GTX 1080 X l 2x8GB 3000MHz l MSI Z170A l SSD HyperX 240GB

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...