Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pierwszeństwo przejazdu

_Martin_

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam do was pytanie kto ma Pierwszeństwo przejazdu na tym skrzyżowanie A CZY B uczyli mnie że ten co pierwszy dojedzie do skrzyżowania no dobra ale niech mi jakiś ped*** wyjedzie to będę miał lipę czy są inne sposoby ?

post-447410-0-64689700-1384975081.png

Opublikowano

Ogolnie nie wierze, zeby znaki mogly tak stac ... Ale jesli nawet, to tak, kto pierwszy dojedzie do skrzyzowania. Tu juz bardziej zalezy od kultury kierowcow, poniewaz znak STOP oznacza przymys zatrzymania sie jak i ustapienia pierszenstwa.

Opublikowano

Jedzie ten, kto ma prawą wolną. Jeśli oba pojazdy mają prawą wolną, to IMHO ten, kto dojechał do skrzyżowania pierwszy.

"Just because I'm weaker doesn't make you stronger".

krul | władca | mangozjeb | technik Ascarialu s2

Last.fm

Zainteresowanych fixami na source'owe game 40250 zapraszam PW.

Opublikowano

Pierwsze przejeżdża pojazd "A" ponieważ ma USTĄP PIERWSZEŃSTWA a że droga górna i dolna jest wolna jedzie pierwszy bo STOP jest ostatni.

Opublikowano

Mam do was pytanie kto ma Pierwszeństwo przejazdu na tym skrzyżowanie A CZY B uczyli mnie że ten co pierwszy dojedzie do skrzyżowania no dobra ale niech mi jakiś ped*** wyjedzie to będę miał lipę czy są inne sposoby ?

Ogólnie oba samochody znajdują się na drodze podporządkowanej, więc jeżeli nie jedzie nic po głównej, czyli tam, gdzie mają pierwszeństwo to samochód, który stoi przed znakiem stop zawsze będzie przejeżdżał ostatni, bo on MUSI się zatrzymać w takim miejscu, żeby mieć dobrą widoczność na drogę. Z kolei pojazd A może wjechać na ulicę, jeżeli nic nie jedzie.

Opublikowano

Chyba działa tu zasada "prawa ustąp", ale jakieś dziwne to skrzyżowanie. W ogole skąd to skrzyżowanie, bo jeśli sobie ktoś wymyślił, to nie ma co tutaj dyskutować, bo takie skrzyżowanie chyba nie istnieje.

Opublikowano

Brawo gimbusy.

W tym przypadku nie działa zasada pierwszeństwa przejazdu. Skrzyżowanie opuści pierwszy ten, który pierwszy wjedzie na skrzyżowanie.

I od kiedy w ten sposób wykonujemy manewr skrętu na każdym skrzyżowaniu. To powinno wyglądać tak:

http://scr.hu/6hg/vsdjx

EMPTY :C

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...