Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pobicie w szkole - jaka kara?

xQuazz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Aktualnie chodzę do 3gim. Jazdy w klasie taki jeden który za dużo sobie pozwala. Kozaczy przy dziewczynach, wyzywa mnie czy tak z dupy podejdzie i mnie walnie w ramie czy w cos.

Staram sie go olewac jednak ostatnio puszczaja mi nerwy. I teraz moje pytanie, jaka kara mnie czeka za pobicie go w szkole? Chodze od roku na krav maga wiec wpierdolenie mu to kwestia kilku sekund jednak nwm czy warto. Dajmy na to ze zlame mu nos i ogolnie go po obijam, co mi za to grozi? Wydalenie ze szkoly, czy moze nawet sprawa w sadzie? A moze tylko nagana dyrektora? Prosze o pomoc

Opublikowano

Oj tam kurator, on to sobie może za mna chodzić. Jedynie bedzie problem z wagarami

Bardziej boje się że wpłynie to na moją przyszłość (za rok ide do technikum, nie chce żebym przez jakiegoś kretyna musiał iść do jakiejś zawodowki..) lub jakiejś wysokiej grzywny (np. odszkodowanie) bo chyba poprawczak mi nie grozi nie? o.O

Opublikowano

Jeżeli potrafiłbyś zrobić to ,,po cichu", nie miałbyś żadnych konsekwencji. Za pobicie przy świadkach, jeżeli sprawa trafiłaby do sądu grozi ci kurator bądź upomnienie. Gdyby wszystko zamknęło się w okręgu szkolnym to jedynie możesz mieć poważną rozmowę z dyrektorem bądź psychologiem szkolnym, pewne jest wezwanie rodziców/opiekuna. Najlepszym pomysłem byłoby, gdyby on zaczął bójkę a ty jedynie pod pretekstem samoobrony oddał mu pożądnie.

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Opublikowano

Nie maja prawa Cie wyjebać ze szkoły za pobicie, do 18 roku życia MUSISZ się uczyć czy oni tego chcą czy nie.

Pójdziesz pewnie do wychowawczyni, ta ci popierdoli i skończy się na ostrzezeniu skoro to twój pierwszy raz, wytłumaczysz, że Cie denerwował i cie prowokował i tyle, jeju. Wy to macie problemy czasem takie, że aż sie prosi o takie mocne pierdolniecie w czoło #facepalm

Bardziej boje się że wpłynie to na moją przyszłość (za rok ide do technikum, nie chce żebym przez jakiegoś kretyna musiał iść do jakiejś zawodowki..) lub jakiejś wysokiej grzywny (np. odszkodowanie) bo chyba poprawczak mi nie grozi nie? o.O

Twoje zachowanie z gimnazjum nie ma wpływu na dostania się do wymarzonej szkoły, ich nie interesuje gim a to, jak bedziesz zachowywac sie u nich. Czyli masz po prostu czyste papiery :D

1610016.jpeg

Opublikowano

Krav Maga no okej tego nie skomentuje >.<

Co do samego pobicia. Zgarną Cię na komisariat, a potem sprawa w sądzie jak coś mu złamiesz lub coś to odszkodowanie itd.
no, a potem kurator i gówno w papierach + zachowanie naganne.

PS. nie polecam przy wszystkich ! okaże się, że to jest jakiś zabijaka i Cię pobije i potem napiszesz tutaj jak się zemścić.

Opublikowano

mialem taka akcje u mnie w klasie, chlopu dostal kontrolowanie agresji i zespół wychowawczy i jakieś tam minusowe punkty.

<>

Opublikowano

w szatni na wfie - kwestia 2 min

po szkole (wiadomo respekt + 60) - kwestia max 20 min

na przerwie (nie polecam) - kwestia dobiegnięcia nauczyciela ; 3

1377808813-U903831.png

Opublikowano

Musisz to zrobić po cichu ,bo to 3 gim ważą się losy zachowania.Ale nie ma co się dawać dla ciotek takich.Bo ch.. jak byś był 1-2 gim to ciul jak by cie złapali.Raczej nic Ci nie zrobią ew kurator i zachowanie w dół.Ja też tak miałem z taką pizdą jedna w 3 gim też byłem i nie patrzyłem na konsekwencje szybko wyszedłem po lekcji na korytarz nikogo nie było z nauczycieli itp i on jak wyszedł z klasy z drzwi nie zauważył kiedy w ryj dostał przy wyjściu z klasy.Po cichu nikt nic nie widział a spokój to miałem już.

1373701876-U969346.jpg

Opublikowano

Nie maja prawa Cie wyjebać ze szkoły za pobicie, do 18 roku życia MUSISZ się uczyć czy oni tego chcą czy nie.

Słuchaj się takich bzdur dalej to daleko zajdziesz. Mogą Cie skreślić z listy uczniów i przymusowo przenieść do innej szkoły.

Opublikowano

Pójdziesz pewnie do wychowawczyni, ta ci popierdoli i skończy się na ostrzezeniu skoro to twój pierwszy raz, wytłumaczysz, że Cie denerwował i cie prowokował i tyle, jeju. Wy to macie problemy czasem takie, że aż sie prosi o takie mocne pierdolniecie w czoło #facepalm

Twoje zachowanie z gimnazjum nie ma wpływu na dostania się do wymarzonej szkoły, ich nie interesuje gim a to, jak bedziesz zachowywac sie u nich. Czyli masz po prostu czyste papiery :D

Lol, właśnie zachowanie z 3gimbazy jest ważne w przyjęciu do nowe szkoły. Ostatnio ode mnie z klasy ta małpa to tłumaczyła...

@top zależy też jaki wychowawca... U mnie to na bank policja, fbi i inne gunwa by się zjechały.... ;x

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Bywalec
Opublikowano

Zależy wszystko od gościa, którego pobijesz, W moim przypadku był to kurator + odszkodowanie (bardzo wysokie).

Opublikowano

Zależy wszystko od gościa, którego pobijesz, W moim przypadku był to kurator + odszkodowanie (bardzo wysokie).

Taka dupera jak Ty powinna zapuścić paznokcie i wydrapywać oczy rywalom ;c

I nie zależy od gościa tylko od tego w jakim stopniu by coś zrobił. Jak zwykłe pobicie to nic konkretnego.

Jeśli serio zrobiłby mu krzywdę to konsekwencje wyżej wymienione będą dopiero początkiem.

Opublikowano

Upomnienie/Komisja,spotkanie z rodzicami dyrektorką i pedagogiem, spotkanie tylko ty i pedagog, spotkanie się z psychologiem w najgorszym wypadku gdy cię pozwie do sądu to sprawa sądowa.

1386361287-U962219.png

By Maxio.

Opublikowano

Zależy wszysto od tego co było wcześniej. Jeżeli nie miałeś przypałów, a ten koleś już nie jedno sb w szkole przejebałem to możesz spokojnie mu wjebać i wtedy uwierzą Tobie. Zresztą za samo zrobienie sinca pod okiem u mnie w szkole była tylko rozmowa z psychologiem i list do chaty(technikum)

Opublikowano

a nie musi się kończyć niczym złym dorwij go gdzieś poza terenem szkoły po cichu ;) jeśli się posypie i walnie na Cb z dupy to Ty w oczach swoich rówieśników będziesz zaj*bisty :) a konsekwencji nie powinieneś mieć wkońcu Cię gnębi

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...