Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaką potrawę uwielbiacie podczas świąt?

Ravgor.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Barszcz z uszkami mam przynajmniej raz w miesiącu więc to nie jest dla mnie speszjal, ale za to czekam na:

- "gołąbki" w sosie pomidorowym

- zupa grzybowa z ziemniakami

- karpik <3 (nie jakieś pangi :/)

U mnie zwykle jest 6-8 potraw na Wigilii, a na sylwestra zawsze odkłada się trochę karpików i gołąbków więc jest świetnie :P

• Odpowiedzi 91
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Barszcz z uszkami mam przynajmniej raz w miesiącu więc to nie jest dla mnie speszjal, ale za to czekam na:

- "gołąbki" w sosie pomidorowym

- zupa grzybowa z ziemniakami

- karpik <3 (nie jakieś pangi :/)

U mnie zwykle jest 6-8 potraw na Wigilii, a na sylwestra zawsze odkłada się trochę karpików i gołąbków więc jest świetnie :P

Dokładnie u mnie tak smao z barszczem ^^ no może rzadziej troszkę.

Ale nie znam nikogo, kto ma gołąbki na wigilie - ale to zależy od rodziny/tradycji.

U mnie potrawy są następujące :

-Zupa grzybowa

-Zupa śledziowa + ziemniak w łapę (raczej rzadkość zapewne)

-Karp musi kurde być - nie jakieś pangi, mintaje.

-Pierogi podsmażane (chociaż to jem na co dzień kilka razy w miesiącu)

-Śledź w oleju i śmietanie

-Kapusta z grochem

I to raczej na tyle.

Widzę, że wszyscy na barszcz czekają, a u mnie nie ma - bo to nie rarytas ^^

Opublikowano

Nie mam ulubionej. Wolę se poczekać na Boże Narodzenie i zjeść co mi się podoba, a nie jakieś ryby, barszcze itp. Nie mówię, że nie jem tych potraw, bo jem, ale nie przepadam zbytnio za nimi. Jem, bo taka tradycja. Najgorsze czego nie lubię to śledzie. Kiedyś spróbowałem, ale to był takie okropne, że poszedłem się wyżygać do kibla.

Jadalne potrawy: barszcz, karp, krokiety

Niejadalne (jak dla mnie): śledzie, pierogi z grzybami (z mięsem lubię, ale grzybów nie jadam, są ochydne)

Opublikowano

Nawet jak się nie wierzy w Boga to "Boże Narodzenie" powinno być tradycją podczas której cała rodzina się gromadzi, składa sobie życzenia i rozdaje prezenty. Bynajmniej u mnie tak jest.

Naszego kochanego święta nie da się od tak wykluczyć, więc mimo wszystko traktuję to jako dzień w którym obdarowując się wzajemnie prezentami przepraszamy bliskich za wyrządzone im krzywdy.

- > Do autora

*mlask* *mlask* *siorb* jak ja uwielbiam barszcz z uszkami! :D *siorb* *siorb* ...

0tp3.jpg

Opublikowano

karp :v mimo, iz nie za bardzo te swieta obchodze

@up

Swieta moze miały kiedyś sens, teraz w tym jebanym kraju jak nie masz hajsu to nie masz świat :v

1610016.jpeg

Opublikowano

Uwielbiam rybę po grecku, nie pogardzę również krokietami z kapustą i grzybami <3

Kolejne miejsca zajmują pierogi, bigos, sałatka jarzynowa i ciasto. :D

A tak poza to czuję się odmieńcem, bo odkąd żyję na tym świecie, ani razu nie jadłam w święta barszczu z uszkami... xD

Ja go w ogóle nie jadłam :O

standard (1).gif

Opublikowano

Uwielbiam rybę po grecku, nie pogardzę również krokietami z kapustą i grzybami <3

Kolejne miejsca zajmują pierogi, bigos, sałatka jarzynowa i ciasto. :D

A tak poza to czuję się odmieńcem, bo odkąd żyję na tym świecie, ani razu nie jadłam w święta barszczu z uszkami... xD

Ja go w ogóle nie jadłam :O

Obcy! Kosmita! :angry:

Jak można nie jeść barszczu z uszkami?

Tego smaku nie da się porównać do niczego innego. A jeżeli ciasto uszek jest miękkie to po prostu "niebo w gębie".

Zaraz po przeczytaniu tego postu idź do rodziców lub zadzwoń do osoby u której będzie wigilia i zażądaj uszek. Nie pożałujesz! :D

0tp3.jpg

Opublikowano

Obcy! Kosmita! :angry:

Jak można nie jeść barszczu z uszkami?

Tego smaku nie da się porównać do niczego innego. A jeżeli ciasto uszek jest miękkie to po prostu "niebo w gębie".

Zaraz po przeczytaniu tego postu idź do rodziców lub zadzwoń do osoby u której będzie wigilia i zażądaj uszek. Nie pożałujesz! :D

Tylko kosmita potrafi rozpoznać kosmitę :3

Mam Cię! :D

No widzisz, jakoś nie jest mi dane skosztować tej zacnej potrawy bogów..

Ale to musi się zmienić! Właśnie w te święta nadejdzie mój pierwszy raz! :D

Mamusiu rób mi barszczyk!

Jednakże nie obiecuję, że go zjem..

standard (1).gif

Opublikowano

Tylko kosmita potrafi rozpoznać kosmitę :3

Mam Cię! :D

No widzisz, jakoś nie jest mi dane skosztować tej zacnej potrawy bogów..

Ale to musi się zmienić! Właśnie w te święta nadejdzie mój pierwszy raz! :D

Mamusiu rób mi barszczyk!

Jednakże nie obiecuję, że go zjem..

Nie jedz, barszcz z uszkami jest nie dobry! Kaloryczny! Nie jedz go!

Sam rzadko kiedy go jem, wole normalny barszcz w kubeczku z saszetki, ale i tak Rybki nic nie przebije :x

1610016.jpeg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...