Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ochrona przed DDo'sami ! [WAŻNE]

Needy™

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

napisałem ci że jedyny DOBRY firewall to comodo firewall. nie musisz bulić miliona złotych żeby mieć dobrą ochronę. zacznij od zadzwonienia do operatora (tylko żeby to nie była baba...) i powiedz mu że dostajesz ataki DoS, mówisz mu od kiedy to się zaczęło i on sprawdza czy w danym dniu faktycznie nie miałeś neta czy były jakieś przeciążenia czy chujemujedzikiewensze. zapewne powie ci że ip zostanie zmienione i jeśli by się to jeszcze raz powtórzyło to sprawa zostanie wtoczona na drogę sądową.

Opublikowano

Tak gadacie.

Ale powiedzcie mi 1 rzecz na serwerach metin2 ataki dos/ddos to normalka. Lecz nawet najlepsze hosty nie usługują blokowania ddos'a w 100%. Jest to przez to że oni musza jakoś zarobić. A jedynym rozwiązaniem jest kupno pakietu który kosztuje fortune. Gdzie nie jest to wgl. opłacalne bo ręcznie także można blokować te ataki.

Kolejna sprawa, powiedz mi jak niby oni wyszukają to ip jak atak jest przeprowadzony przez strone a nie człowieka. (np. booter)

To nie ma logiki, bo atak przeproawdza najczęściej strona a nie człowiek. 95% nie wiedziało by nawet jak wziąść się za tego typu rzecz. Co do tego czy jest to na pisane w skrypcie czy nie to nawet nie wiem bo nie mam zamiaru się tym bawić (igranie z prawem).

Wkujcie sobie to że przeważnie ludzie atakują ze strony ! a nie z domowego połączenia.

Tak apropo przy ataku jest tryliard ip bo jakoś musza je obciążyć =D.

graphic.png
Opublikowano

Nie zablokujesz ddosow ... Masz problemy z laczem. Jak dostaniesz ddosa to neta Ci moze odlaczyc na dzien/dwa.

ZADEN kaspersky czy co tam znalazles nie pomoze Ci. Nawet antywirus za 10tys... Od tego jest firewall.

Inna sytuacja jest przy serwerach metin2 gdzie kupuje sie takie zabezpieczenia po 2/3k zl ale nikt nie atakuje domowego lacza... Moze Cie ktos pinguje czy co tam jeszcze mozna robic.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...