Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ochrona przed DDo'sami ! [WAŻNE]

Needy™

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, mam takie pytanko czy program platny Eset Smart Security 7 zabezpiecze w jakimś % przed atakami ddos? czy jeszcze trzeba pobrać jakiegos firewalla?.

Pozdrawiam (nie mam zmiennego IP jbc).

Opublikowano

Nie ma idealnej obrony przed Ddosami czy wirusami. Po prostu najpierw ci co zrobili wirusy i tym podobne, teraz chcą opchnąć antywirusy które według nich są najlepsze.

Opublikowano

Dam sobie rękę uciąć, ze tak naprawdę nie masz nawet pojęcia czym jest prawdziwy atak tego typu... ;)

Ja tutaj prosze o odpowiedz na moje pytanie a nie czym jest prawdziwy atak tego tupu ... ;)

Opublikowano

Ja tutaj prosze o odpowiedz na moje pytanie a nie czym jest prawdziwy atak tego tupu ... ;)

Lekki atak DDoS odciąłby Ci internet na tydzień. Czy nadal myślisz, że jesteś atakowany?

Twoim problemem jest niestabilność łącza które jest wywołane najzwyklejszym syfem na komputerze i aktualizacjami typu Babylon Toolbar.

0LsM05U.png

Opublikowano

Lekki atak DDoS odciąłby Ci internet na tydzień. Czy nadal myślisz, że jesteś atakowany?

Twoim problemem jest niestabilność łącza które jest wywołane najzwyklejszym syfem na komputerze i aktualizacjami typu Babylon Toolbar.

Chodzilo mi jak sie zabezpieczyc chociaz w malym % przed ddosami.

Opublikowano

AntyVirus ci nic nie da. Jedynie firewalle i zapora

Zasada dzisłani antivirusa: AntyVirus przeszukuje pliki w poszukiwaniu podejrzanych kodów

Z Tego co wiem DDosy nie są zbudowane z kodu -,-.

Pomagam w tworzeniu for IPB za darmo. Trzy letnie doświadczenie.

Opublikowano

AntyVirus ci nic nie da. Jedynie firewalle i zapora

Zasada dzisłani antivirusa: AntyVirus przeszukuje pliki w poszukiwaniu podejrzanych kodów

Z Tego co wiem DDosy nie są zbudowane z kodu -,-.

Jakiego firewalla polecasz?

@ Eset nie ma firewalla?

Opublikowano

Chodzilo mi jak sie zabezpieczyc chociaz w malym % przed ddosami.

Zabezpieczenie w paru % ddosa przy domowym łączu nie ma zerowego sensu. DDOSA NIE ZABLOKUJESZ.

ps. jaki masz internet?

Opublikowano

Jak masz wewnętrzne IP to nie musisz stosować firewallów, bo wtedy atak leci na serwer Twojego dostawcy internetowego, chyba że jest odwrotnie no to jest odwrotnie xD

Opublikowano

Raczej wątpie aby ktoś atakował domowe łącze, chodz są dziwni ludzie, na pewno aktualny zabezpieczy cie przed durnmi gimbusami i 10'latkami bawiacymi sie komputerem.

Odpowiadasz na mój post? użyj opcji ''zacytuj'' to nie takie trudne

;)

a ja na pewno odpowiem.

Opublikowano

Firewalla tylko od comodo. zadzwoń do usługodawcy i niech zmienią ci ip. jak nadal będziesz dostawał DoS'a to zadzwoń do nich jeszcze raz i powiedz że dalej się to dzieje. zlokalizować osobę która DoSuje jest bardzo łatwo a zwłaszcza dla policji. :)

Opublikowano

Sprawdź i się przekonaj. DDosa nie dostajesz tylko DoS a to jest różnica. Jeżeli wgl. coś takiego ma miejsce, jak mieszkasz na wsi to lepiej oczyść komputer. ESET 7 to antyvirus nie jakiś firewall. Chcesz firewalla ?

Jeżeli bardzo pragniesz mieć firewalla to polecam zakupić sprzęt.

http://allegro.pl/cisco-asa-5505-firewall-sw-ul-users-8-ports-3d-i3659561806.html

Sama cena za siebie mówi czy jesteś jednak gotowy zakupić jeżeli nie masz pewności.

1385681103-U843596.jpg

Opublikowano

Chodzilo mi o jakiegos darmowego firewalla do blokowania dosow na lacze, chociaz je "Blokowac" nie nie mieszkam na wsi.

nie ma darmowych firewalli które beda ci ddosy blokować=.

1610016.jpeg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...