Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte]Wyczyszczenie starych ostrzeżeń

Cytryn

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

U mnie wygląda to tak że ma dużo ostrzeżeń z 2010 i 2011 roku z brakiem powodu itp:

Ostrzeżenie dodane przez TCQ za Inne w Nieznany.
Dano 1 punktów.

A najlepszy jest warn od nikogo za nic dający 0 punktów warna :P

Najlepiej jakbyście to albo uzupełnili (raczej nie do wykonania) albo wyczyścili

Opublikowano

Nie denerwujcie mnie! Co chwile server przeciążony, lagi jak nie wiem co, a ty z warnami wyskakujesz. Ja mam 3 strony kartoteki (takie mini osiągnięcie :D) i mi ono nie przeszkadza, bo wiem jaki kiedyś byłem. Jak masz od nikogo, to znaczy, że konto moderatora, który dał ci warna zostało usunięte. Jak z 'nieznane' to znaczy, że temat też usunięty. Jak brak powodu, to sobie wyobraź, że każdy moderator nagle musi pisać w każdym warnie notatkę. W powodach ma zakładkę 'spam', w której jest już ustalone np. 5 punktów i jak ci daje, to wiesz, że spamujesz. Nie musi w notatce konkretnie tłumaczyć czemu to jest spam jak ewidentnie ktoś się pyta o np. pluginy na server, a ty piszesz 'fajny tut' :D (taki przykład) Jestem na nie.

ps. Nikt nie patrzy na warny sprzed 4 lat, a punkty z tego okresu już dawno wygasły.

MPC Hejter Team Leader

Opublikowano

A ja bym usunął pierwsze 100 000 ostrzeżeń, bo aktualne już nie są, wyświetlają się błędnie w historii warnów, a baza danych byłaby dzięki temu odrobinę mniejsza.

Opublikowano

A ja bym usunął pierwsze 100 000 ostrzeżeń, bo aktualne już nie są, wyświetlają się błędnie w historii warnów, a baza danych byłaby dzięki temu odrobinę mniejsza.

Skoro tak, popieram.

1377080447-U702970.png

Cristiano.

Opublikowano

Nie błędnie, bo każdy warn (prócz te 100%) mają czas ważności. Po prostu jak moderator za dbl post da ci 3% i ustawi czas zniknięcia 90 dni, to po 90 dniach tracisz je. Warn zostaje bo to kartoteka, czyli historia ostrzeżeń od początku konta.

MPC Hejter Team Leader

Opublikowano

Nie błędnie, bo każdy warn (prócz te 100%) mają czas ważności. Po prostu jak moderator za dbl post da ci 3% i ustawi czas zniknięcia 90 dni, to po 90 dniach tracisz je. Warn zostaje bo to kartoteka, czyli historia ostrzeżeń od początku konta.

Wygasanie ostrzeżeń jest dosyć świeże, bo wprowadzone zostało w ~ kwietniu tego roku, jednak ja mówię o warnach starszych niż 2 lata.

Opublikowano

Jestem na nie, lubię sobie czasem przeglądać swoje stare ostrzeżenia, nawet te, które już wygasły.

Naj­lep­szym środ­kiem prze­ciw pra­wu jest bezczelność.

Opublikowano

U mnie wygląda to tak że ma dużo ostrzeżeń z 2010 i 2011 roku z brakiem powodu itp:

Ostrzeżenie dodane przez TCQ za Inne w Nieznany.

Dano 1 punktów.

A najlepszy jest warn od nikogo za nic dający 0 punktów warna :P

Najlepiej jakbyście to albo uzupełnili (raczej nie do wykonania) albo wyczyścili

To są stare warny, a powód ich nadania jest widoczny tylko dla Moderatorów np:

2r8dxyhbqud0.png

Obecnie już nie daje się ostrzeżeń bez notatki dla użytkownika, chyba że podaje się powód np. "...za Reflink w...".

Widzę, że masz 1 pkt ostrzeżeń, które nie wygasło, więc powinno ono być zdjęte ręcznie. :)

Historii warnów nie ma sensu czyścić.

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

Pasek ostrzeżeń to duża wskazówka zarówno dla Moderatorów jak i dla GM czy Administracji. Możemy po tym wywnioskować jak wyglądała historia użytkownika na forum, często też wpisujemy tam swoje prywatne notatki oraz przemyślenia na temat danej osoby. Jeśli dochodzi do sytuacji, że mamy 1-4 punkty ostrzeżeń wystarczy popracować w dziale lub napisać jakiś poradnik, a bez problemu GM je usunie.

1294477714-U1.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...