Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[BF] Jak powinien grać medyk w BF Play4Free?

Cytryn

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, rozpoczynam tym tematem mój mały wywód jak powinno się grać daną klasą bo to co robią ludzie na serwerach to już paranoja...

Medyk- Główna broń to apteczka, defibrylator i jak wystarczy poziomów to flara.

Medyk ma pomagać szturmującym szturmowcom, lub też walczyć w pojedynkę lecz nie zapominając o innych i dawać apteczki itp.

Czego medyk nie robi:

Nie kampi, nie i już od tego jest snajper

Nie wali na dystanse +120, od tego jest snajper.

Nie czeka na czołg/wóz bojowy cholera wie ile (respisz się w bazie- nie ma tego co chcesz to bierzesz auto i grasz z buta)

A teraz dlaczego- zamiast pomagać innym to taki medyk stoi w miejscu i strzela po 1-2 kulkach, do mnie też jeden tak strzelał tylko nie wiedział chyba ze stoję na 3 apteczkach i nic mi nie robi :) Jak walić na +120 to na strzała lub dwa.

Jak dobierać skille (pokazane na 15lvl) (Na czerwono pokazane gdzie dawać kolejne punkty, na żółto tylko jeden punkt dla danego skilla)

Jadę w autach, czołgach, wozach bojowych itp (ja używam tylko wozów bojowych więc w czołg nie daję nic):

Przechwyt_nasseep.PNG

Należy pamiętać że mogą nam rozwalić pojazd i będzie trzeba czekać na kolejny (zabijać z buta i leczyć itp)

Idę na piechotę:

Przechwy2_nassewe.PNG

W prawym drzewku na dole wszystko się przydaje więc nawet nie zaznaczam :)

Flara:

Ostatnio zostałem zabity 6 razy podrząd, powód prosty flara na środku wrogiej flagi, co wstałem to zgon.

Jak ustawić flarę? Za budynkami, w cieniu, tak aby po odrodzeniu na niej nie być na celowniku.

A i pamiętajcie flara przed linią frontu nie za. Widziałem sytuacje kiedy gościu upuszczał flare z 10m od naszego respu na naszej fladze.

Bronie automatyczne:

Podstawą jest podwójny slot, jedna broń na blisko ( ja używam m27-iar) oraz druga na dystans ( ja używam XM8AR)

Dodatki według uznania ale... Celownik mechaniczny do broni na blisko, gdyż szybciej nią celujemy, czasem to uratuje życie (na mechanicznym śmiało zabijam na dystansach 70m z XM8AR na full auto).

Nie polecam m145 ze względu na odrzut broni i pierwotne zastosowanie medyka (wyżej wspomniane).

Pistolety:

Zależy dużo od nas ja osobiście preferuję (jak mam podwójny slot to nie widzę potrzeby) M1911 lub MP-443 oczywiście oba Elite.

Dobry jest też Deagle 50 gdyż da się nim zabić za jednym strzałem, gorzej jak spudłujemy.

Scattergun jest dobry na małe mapy sharqi, bashra ( Czasem zabroniony gdyż niektórzy kwalifikują go jako schotguna)

Strzykawki:

Dużo razy miałem taką sytuacje 3 apteczki pod nogami przede mną 5 wrogów i każdy padł mimo że każdy mnie atakował (nawet 3 na raz) co pomogło? Strzykawki, raz +50hp drugi raz +60 (nie jestem pewien ile dają dokładnie) Dwie bronie i po kłopocie.

Osobiście mam je na scrollu (kółku myszy) gdyż nie mam dodatkowych klawiszy na myszcze :(

Walka z pojazdami:

Wzmocnienie na granaty(masz ich już 4) oznaczasz pojazd, rzucasz granatami i wiejesz z pola widzenia. Nie dotyczy aut- wystarczy strzelać do kierowcy-strzelca i nie dać się przejechać :)

Dzięki takiej taktyce pomożesz swojej drużynie wygrać. Pamiętaj Jesteś Medykiem nie snajperem.

Sensowne komentarze i opinie pomogą mi w edycji i poszerzeniu tego tematu.

Opublikowano

Do końcówki dodam, że jak np transportowiec się już dymi, lub pali a kierowca nie wysiada, to na chama w koła napierdzielać (jeden strzał=2, ale nie wiem czy każdą bronią) a w czołg gdzieś w amunicję na wieżyczce się strzela (raz trafiłem=26hp), a przebieganie przez claymore według mnie bezużyteczne. Raz, że bardzo rzadko wpadam w te miny, to po drugie jak ktoś jest spostrzegawczy to zobaczy i zniszczy. Szkoda punktów :P A takie pytanie. Ile dostaje się punktów jak się uleczy kogoś samochodem? I czy to też działa np w helikopterach, łodziach czy tylko samochodach typu GAZ?

Opublikowano

Do końcówki dodam, że jak np transportowiec się już dymi, lub pali a kierowca nie wysiada, to na chama w koła napierdzielać (jeden strzał=2, ale nie wiem czy każdą bronią) a w czołg gdzieś w amunicję na wieżyczce się strzela (raz trafiłem=26hp), a przebieganie przez claymore według mnie bezużyteczne. Raz, że bardzo rzadko wpadam w te miny, to po drugie jak ktoś jest spostrzegawczy to zobaczy i zniszczy. Szkoda punktów :P A takie pytanie. Ile dostaje się punktów jak się uleczy kogoś samochodem? I czy to też działa np w helikopterach, łodziach czy tylko samochodach typu GAZ?

Wiem że w gazie jak kierujesz to działa, w wozie bojowym i czołgu tak samo, ciągle Ci nawala +10 punktów :) ja na fladze staniesz i dookoła Ciebie ludzie to spokojnie w chwile 300 pkt dodatkowych wbijesz i uleczysz ludzi.

Anty-Claymore przydaje sie na małe mapy typu sharqi basra, jak grasz szybko i skutecznie to nie patrzysz na claymorki :P

Opublikowano

Ile dostaje się punktów jak się uleczy kogoś samochodem? I czy to też działa np w helikopterach, łodziach czy tylko samochodach typu GAZ?

punkty lecą po 10 , a jak szybko ? , trzeba by wciskać "tab" i by pokazało

działa w każdym pojeżdzie , u mechanika spawarka też tak działa

tak to się może i ustawia ale na mapach bez pojazdów , i jak grasz w grupie i jeszcze masz ts

na początku to tak grałem teraz to sobie ustawiam to co lubie i na daną mapę będzie bardziej przydatne,

większość pewnie robi podobnie

Opublikowano

punkty lecą po 10 , a jak szybko ? , trzeba by wciskać "tab" i by pokazało

działa w każdym pojeżdzie , u mechanika spawarka też tak działa

tak tylko się sugerując to mechanik powinien biegać po mapie naprawiać i niszczyć pojazdy ,

tak to się może i ustawia ale na mapach bez pojazdów ,

bo np. 1tp w czołg dużo daje , pojeżdzij czołgiem bez karabinu w środku :(

na początku to tak grałem teraz to sobie ustawiam to co lubie ,

heli i jet plus

1tp w spawarke ,

1tp rpg jak by mnie kopło gdzieś w środek mapy ,

1tp wykrywanie piechoty można wtedy z góry szybciej wypatrzyć

jak dobrze idzie to w heli 10.000XP letko wbijam i pomagam lepiej niż jakbym ganiał na piechote , miałem ostatnio prawie 50 / 0 na koniec rundy

teraz ucze się jetem bombki puszczać :)

Normalnie punkty pokazuje nie trzeba tab wciskać.

Mechanik nie musi biegać po mapie i naprawiać, wystarczy że ma punkt do skilla i jeździ czymś i dzięki temu naprawia, ale nie zaszkodzi jak przy okazji naprawi kogoś.

Pisałem że nie używam czołgu, najpierw przeczytaj co napisałem potem komentuj.

Nic nie pisałem że medyk nie może latać heli i samolotami, więc nie rozumiem o czym piszesz poza tym na sharqi czy też mashtuur nie ma ich.

Opublikowano

wystarczy że ma punkt do skilla i jeździ czymś i dzięki temu naprawia

to trzeba 5 TP wsadzić i bez sensu i mało przydatne , testowałem

szybsze chodzenie ?

tab jak wciśniesz to ci pokaże jek szybko ci nabija

a tak pozatym jak pisałem na początku to tak się gra na początku jak zaczynasz, biegasz pomagasz a potem to , grasz jak tobie pasuje i tyle

Opublikowano

to trzeba 5 TP wsadzić i bez sensu i mało przydatne , testowałem

szybsze chodzenie ?

tab jak wciśniesz to ci pokaże jek szybko ci nabija

a tak pozatym jak pisałem na początku to tak się gra na początku jak zaczynasz, biegasz pomagasz a potem to , grasz jak tobie pasuje i tyle

Grałem mechanikiem i powiem tyle że bardzo to się przydaje, bo jak już jeździłem apc itp to musiałem je naprawiać więc narzędzie naprawcze na 4 punkty + 1 punkt do naprawiania innych.

Tak szybsze chodzenie- szybsze unikanie wroga, szybsza ucieczka, szybciej flagi zdobywasz, szybciej dobiegniesz do pojazdu na początku rundy bla bla bla...

Jakoś nie mam czasu obserwować na tab jak szybko nabija

A tak poza tym to jest temat o medyku nie mechaniku !

A jak ktoś gra jak chce i lami to inni też na tym cierpią.

Opublikowano

Jeszcze medyk musi mieć szybki pistolet jak scattergun, żeby na 1vs1 szybko zabić gnoja :P.

Opublikowano

Jeszcze medyk musi mieć szybki pistolet jak scattergun, żeby na 1vs1 szybko zabić gnoja :P.

Lepiej Deagle 50 bo można jedną kulką zabić a scattergunem można nie trafić i trzeba być na serio blisko.

Ale jak masz RPK-74M z viperami to nie ma co sie bawić w pistoleciki.

Opublikowano

Fajny tut, w 100% się z nim zgadzam, i gram tak jak jest to opisane, a nie tak jak nie którzy, przyda się początkującym graczom.

Jak będziesz miał czas to zorganizuj coś podobnego do mecha, snajpera i szturma, jak chcesz to ci pomogę :D

PS. Wątpię żeby ktoś podpiął, a przydało by się :D

Opublikowano

Ja bym dodał "Rozrzucaj wszystkim apteczki". Ja tak robię, że gdy tylko kogoś widzę to rzucam mu apteczkę, daje punkty to dobrze, nie daje mogę dać komuś innemu. Jak mnie wkurza jak jakiś typek stanie, kampi i apteczki rzuca tylko sobie.. Ile razy stałem koło medyka i krzyczałem o zdrówko, ale on oczywiście nie rzuci mi apteczki,bo naciśnięcie jednego klawisza tak dużo kosztuje...

Muminki Cię widzą, Muminki Cię śledzą, Muminki Cię znajdą, zabiją i zjedzą :ninja:

Dobry post? Nie żałuj "lubię to" :)

Opublikowano

Ja bym dodał "Rozrzucaj wszystkim apteczki". Ja tak robię, że gdy tylko kogoś widzę to rzucam mu apteczkę, daje punkty to dobrze, nie daje mogę dać komuś innemu. Jak mnie wkurza jak jakiś typek stanie, kampi i apteczki rzuca tylko sobie.. Ile razy stałem koło medyka i krzyczałem o zdrówko, ale on oczywiście nie rzuci mi apteczki,bo naciśnięcie jednego klawisza tak dużo kosztuje...

Ja rzucam zawsze apteczkę jak mi się naładuje i ludziom pod nogi :) raz miałem taką sytuacje że rzucam gościowi apteczke pod nogi a tu 5 osób do niej leci :D

Są niestety tacy którzy zapomnieli jaką klasą grają.

Edit: Dodane info o pistoletach, idę robić wersje mechanika.

Opublikowano

Liukaner, info od Killing Smiles ? :D Haha.

Słaby tut - medyk bez flary to żaden medyk ! "jak komuś punktów wystarczy" ... Medyk musi mieć flarę i to koniecznie.

Pojazd polowy ? Serio ? Kto tego używa ?

Granaty na 3 ? APC na 3 ? Po prawej stronie TYLKO 1 punkt ? Słabo słabiutko.

Medyk jest świetnym obrońcą, nikt jak onnie broni tak flagi. :) Więc nie ma mowy o ciągłym bieganiu, chyba, że sie przegrywa... A co do strzelania na odległość - strzelanie do 120 m ? Da radę na więcej spokojnie, po to jest drugi slot i broń długodystansowa.

Mi się nie podoba i nigdy bym tego nie użył, bo jest słabe...

Opublikowano
Medyk- Główna broń to apteczka, defibrylator i jak wystarczy poziomów to flara.

Główną bronią medyka jest lekki karabin maszynowy. Bronią poboczną jest pistolet. Apteczka, defibrylator i flara to dodatki klasowe.

Medyk ma pomagać szturmującym szturmowcom, lub też walczyć w pojedynkę lecz nie zapominając o innych i dawać apteczki itp.

Medyk ma pomagać nie szturmowcom, a całej drużynie, a przede wszystkim wspomagać ją swoim LKM'em.

Nie kampi, nie i już od tego jest snajper

Medyk może kampić, a nawet powinien. Jego LKM ma długi czas przybliżenia broni (w porównaniu do szturma czy inżyniera), a strzelanie z biodra duży rozrzut. Dodatkowo lepszym sposobem na wspomaganie drużyny jest zabicie kilku wrogów, niż rzucenie komuś apteczki, kto i tak zaraz wyjdzie za róg i zginie z rąk wroga, którego mogłeś zabić w tym czasie.

Nie wali na dystanse +120, od tego jest snajper.

Jeżeli broń na to pozwala, to czemu nie ?

Nie czeka na czołg/wóz bojowy cholera wie ile (respisz się w bazie- nie ma tego co chcesz to bierzesz auto i grasz z buta)

Osobiście wolał bym, by medyk w mojej drużynie zaczekał na ten czołg, helikopter, czy samolot, by później ciorał wrogów nim, jeżeli mu to dobrze wychodzi.

A teraz dlaczego- zamiast pomagać innym to taki medyk stoi w miejscu i strzela po 1-2 kulkach,...

W ten sposób pomaga innym, być może wróg, do którego strzelał medyk, to ktoś inny z dobrą bronią, który za chwilę mógł wybić innych członków drużyny.

do mnie też jeden tak strzelał tylko nie wiedział chyba ze stoję na 3 apteczkach i nic mi nie robi :) Jak walić na +120 to na strzała lub dwa.

Urzekła mnie twoja historia, będziesz miał co wnukom opowiadać.

Jak dobierać skille (pokazane na 15lvl) (Na czerwono pokazane gdzie dawać kolejne punkty, na żółto tylko jeden punkt dla danego skilla)

Jadę w autach, czołgach, wozach bojowych itp (ja używam tylko wozów bojowych więc w czołg nie daję nic):

Nie ma to jak mieć 15 lvl i mówić opowiadać o czymś, czego się nigdy nie zrobiło - nigdy nie grałeś w pełni rozwiniętym drzewku. Więc po co to zamieszczasz ?

Przechwyt_nasseep.PNG

Należy pamiętać że mogą nam rozwalić pojazd i będzie trzeba czekać na kolejny (zabijać z buta i leczyć itp)

Idę na piechotę:

Przechwy2_nassewe.PNG

Dlaczego nie korzystasz z pistoletu i dlaczego zakryłeś nick ? Czyżby wstyd statystyk w graniu medykiem korzystając z tego tutorialu ?

W prawym drzewku na dole wszystko się przydaje więc nawet nie zaznaczam :)

Rzeczywiście, na pewno z tego korzystałeś.

Flara:

Ostatnio zostałem zabity 6 razy podrząd, powód prosty flara na środku wrogiej flagi, co wstałem to zgon.

Jak ustawić flarę? Za budynkami, w cieniu, tak aby po odrodzeniu na niej nie być na celowniku.

A i pamiętajcie flara przed linią frontu nie za. Widziałem sytuacje kiedy gościu upuszczał flare z 10m od naszego respu na naszej fladze.

Jeżeli zabijają cię w tym samym miejscu, to wiedz na przyszłość weteranie tej gry, że jest taka opcja, jak ,,Respawn w Bazie``

Dodatki według uznania ale... Celownik mechaniczny do broni na blisko, gdyż szybciej nią celujemy, czasem to uratuje życie (na mechanicznym śmiało zabijam na dystansach 70m z XM8AR na full auto).

Ktoś przed chwilą pisał, że medyk nie powinien zabijać z dalekich dystansów i nie byłem to ja.

Nie polecam m145 ze względu na odrzut broni i pierwotne zastosowanie medyka (wyżej wspomniane).

Akurat znasz się na tym, jak gówno na poezji. M145 jest najlepszym celownikiem do zabijania na dalekie odległości i jak wspomniałem, jeżeli broń pozwala na zabijanie na dalekie dystansy, to czemu z tego nie korzystać ?

Pistolety:

Zależy dużo od nas ja osobiście preferuję (jak mam podwójny slot to nie widzę potrzeby) M1911 lub MP-443 oczywiście oba Elite.

Akurat pistolet może uratować dupę w wielu sytuacjach.

Dobry jest też Deagle 50 gdyż da się nim zabić za jednym strzałem, gorzej jak spudłujemy.

Grałeś tą bronią ? Zakładam że nie. By zabić trzeba minimum dwa strzały w głowę. Dodatkowo wysoki czas przygotowania broni sprawia, że nie przydaje się na medyku.

Scattergun jest dobry na małe mapy sharqi, bashra ( Czasem zabroniony gdyż niektórzy kwalifikują go jako schotguna)

Tu nie ma znaczenia mapa, tylko dystans, z jakiej jej używamy. Poza tym pisze się SHOTGUN,

Strzykawki:

Dużo razy miałem taką sytuacje 3 apteczki pod nogami(...)

Ktoś chyba pisał, że medyk nie powinien kampić. I znów to nie byłem ja.

Walka z pojazdami:

Wzmocnienie na granaty(masz ich już 4) oznaczasz pojazd, rzucasz granatami i wiejesz z pola widzenia. Nie dotyczy aut- wystarczy strzelać do kierowcy-strzelca i nie dać się przejechać :)

Znowu popisałeś się znajomością gry. Akurat medyk ma o tyle dobrze, że ma dużą ilość pocisków w magazynku, dzięki czemu nawet po wyrzuceniu granatów może zniszczyć transporter opancerzony, strzelając w opony. Jedyne czego nie przebija karabin, to czołg.

Dzięki takiej taktyce pomożesz swojej drużynie wygrać. Pamiętaj Jesteś Medykiem nie snajperem.

Dzięki tej taktyce pomożesz swojej drużynie przegrać. A ty za to pamiętaj, że jesteś noobem, który nie umie pisać poradników. (Pierw doświadczenie w grze, potem pomoc innym. Ty ze swoim 15 lvl tego doświadczenia nie masz).

Sensowne komentarze i opinie pomogą mi w edycji i poszerzeniu tego tematu.

Nie poszerzaj tego tematu, gdyż przez przypadek może znaleźć się ktoś, kto zagra tak jak napisałeś. Nie chciał bym być z taką osobą w drużynie.

@edit

Edit: Dodane info o pistoletach, idę robić wersje mechanika.

Proszę, nie !

Opublikowano

@, EMHA, kurcze, nie ważne że medyk jest dobry na 120+ i że dobrze broni flag itd. Tut pokazuje zastosowanie tej klasy a nie w czym jest dobra, tak to by byłe, że np szturmowiec jest dobrym snajperem bo ma abakana, i to jest prawda, tylko, że snajpienie nie jest jego przeznaczeniem, od tego jest inna klasa, a co do umiejętności, to kto co lubi,
jak lubi grać apc to kto mu zabroni? Ty możesz sobie w co inne pakować, nikt nie ma prawa ingerować w twój styl gry i nikt tego nie robi więc się nie spinaj :D
Zgadzam się z tobą że medyk bez flary, to nie medyk, tak samo defi jest obowiązkowe.

@WaterAqua Widzę, że się strasznie napracowałeś nad tym postem, po części się z tobą zgadzam :D

PS. 4 raz piszę ten post, to forum ostatnio mnie denerwuje...

Opublikowano

Liukaner, info od Killing Smiles ? :D Haha.

Słaby tut - medyk bez flary to żaden medyk ! "jak komuś punktów wystarczy" ... Medyk musi mieć flarę i to koniecznie.

Pojazd polowy ? Serio ? Kto tego używa ?

Granaty na 3 ? APC na 3 ? Po prawej stronie TYLKO 1 punkt ? Słabo słabiutko.

Medyk jest świetnym obrońcą, nikt jak onnie broni tak flagi. :) Więc nie ma mowy o ciągłym bieganiu, chyba, że sie przegrywa... A co do strzelania na odległość - strzelanie do 120 m ? Da radę na więcej spokojnie, po to jest drugi slot i broń długodystansowa.

Mi się nie podoba i nigdy bym tego nie użył, bo jest słabe...

A przeczytałeś co napisałem? Pewnie nie. Hejtujesz tylko dlatego że olałem wasz klan i poszedłem do innego...

Flara jest ważna jak grasz z buta a jak jeździsz w apc to po co ?

Ja wiem że w MH zakładacie konta i od razu kupujecie +10 punktów statystyk ale niestety nie każdego stać więc prawe drzewko nie ruszone.

Wbiłem już 20lvl medykiem i używałem prawego drzewka...

Opublikowano

Za checi + ale poradnik do dupy

Kaleczysz medyka a grajacy by sie meczyl 2 lata by wbic 30 lvl samym leczeniem.

czekam na reszte poradnikow

@do autora: jak juz komus wytykasz ze sobie kupi 10 pkt i ze nie wszystkich stac to po jaki .uj

pisales "Podstawą jest podwójny slot" a co to za free ?

Opublikowano

A przeczytałeś co napisałem? Pewnie nie. Hejtujesz tylko dlatego że olałem wasz klan i poszedłem do innego...

Flara jest ważna jak grasz z buta a jak jeździsz w apc to po co ?

Ja wiem że w MH zakładacie konta i od razu kupujecie +10 punktów statystyk ale niestety nie każdego stać więc prawe drzewko nie ruszone.

Wbiłem już 20lvl medykiem i używałem prawego drzewka...

Killing Smiles i ich świetne opowieści się kłaniają . :D

Ale sory, nie dostałbyś się ze statymi na treningu rzędu 2/13, 2/12, 5/17, 1/10, 0/8 :D

I sory, ale nie będzie mi nikt mówił jak grać medykiem osobnik z takimi statami: http://battlefield.play4free.com/pl/profile/1000021367390/883122455

Z tego co wiem medyk rzadko jeźdźi apc i tankiem ... a szczególnie na sharqi/basra/sharqi rush :D

Zgadzam się z tym co napisał Water Aqua, prawie w pełni. Opowieść dla wnuków najlepsza. : D

Opublikowano

"Celownik mechaniczny do

broni na blisko, gdyż szybciej

nią celujemy, czasem to

uratuje życie (na

mechanicznym śmiało zabijam

na dystansach 70m z XM8AR

na full auto)."

Żaden wyczyn. Mechaniczny to chyba tylko dziala na pkp. Skoro masz takie problemy, żeby zabić na innym niż na ironie, to proponuję pompke. Zero bawienia się, walisz i gościa nie ma.

Opublikowano

Uczyć kogoś być medykiem to niestety trzeba wziąć różnie sytuacje jaką zagrać zagrywką,a nie odrazu podawać wszystko na sztywno i koniec,bo tak ktoś sobie zażyczył i tak komuś się podoba sorry,ale to nie tędy droga czy myślicie czasem jak team jest pod mocnym ostrzałem to tylko trzeba wyłącznie lecieć i z bliska zabijać,a nie zabijać z dalszych dystansów ?!? sorry,ale ja prędzej więcej zrobie dobrego teamowi wybijając wroga z dalszych dystansów przy tym rzucić gdzieś wcześniej apteczkę i zaraz gdzieś kolejną niż jak bym miał być na 1 linii,bo wtedy to ja mniej zrobie niż pomogę,ale to jak powtarzam zależy od zagrywki.Poza tym u mnie to co chwilę leci napis +10 za uleczenia,że nie nadąża zaliczać w tym samym czasie. Czasem też co prawdą nie każdego wskrzeszę,a więcej osób zleczę,ale nie da się jako 1 osoba wszystkich ogarnąć,bo każdy jest rozbiegany po całej mapie,ale co do czego to niektórzy myślą,że jedna osoba ma być zawsze na zawołanie dla każdego.

Prawdziwa taktyka w teamie jak już gadamy o medykach to powinna być taka,że każdy medyk powinień mieć inną rolę,a nie trzymać się tylko wyłącznie jednej przecież jak wszyscy rzucą się na jedną linię to też chyba o sniperach w miarę możliwości nie powinniśmy zapominać,bo sniperzy przeważnie są oddzieleni wraz z kilkoma innymi sniperami np.na rush-ach wtedy co medyk ma walić z bliska to i wtedy i sniperzy nie będą mieli zapewnionego wsparcia,a skoro medyk też może zabijać z daleka to czemu najlepszej zdolności ma nie wykorzystywać i przy okazji wspierająć z dalsza team jak i po bliskich sniperów.

M145 się nie nadaje to chyba pewnie w kilku procentach komuś szkoda,bo sam go nie ma,a jakby nie było ktoś jak gra też na niskiej grafie to i wtedy ma duże ograniczenia dlatego też wiele osób będzie też narzekało jak będzie się waliło z dalszego dystansu z tego zwględu,że nas nie zabije bo nie będzie widział...aczkolwiek no wiele może być różnych możliwości itp.

Opublikowano

Co do komunikatora to tylko TS bo wbudowany w gre to kto by wytrzymal wrzask i krzyki , bluzgi xD

Tak ze ustalenia to tylko treningi/mecze lub gra na zamknietym servie a gra z (przepraszam za slowo) z bydlem to samowolka .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...