Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[1.7.4] [RPG+Survival] [Klasy, Magia, Miasta, McMMO] RPG.BartekZBartek.pl [NP]

wiedzmin137

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jedynie co na serwerze to trzeba poprawić to że mag nie zadaje dmg graczom tzn zadaje ale nie zawsze , moby znikają , szybko jedzonko troche spada :D ,Enchant jest bardzo słaby .

• Odpowiedzi 94
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Grałem z tydzień.

To tak:

- Należałoby poprawić tłumaczenie... Przeplatanka angielskiego z polskim - słabe;

- Klasy nie są dobrze pobalansowane. Adept już na 8 lvlu może sobie enchantować itemki... Fakt - jest magiem, pasuje. Ale ale - te enchanty dają na prawdę wiele. Do tego skille... Są słabe. W internecie można znaleźć sporo więcej i lepszych, gdzie można zrobić to naprawdę ciekawie.
- Kiepsko walczy się z mobami daleko od spawnu. W mojej bazie respiły się stwory z tak dużą ilością HP, że odechciewało się bić je. Acz system z HP jest ciekawy :)
- Mcmmo. Nie działają skille typu SuperBreaking - szkoda, tak samo z siekierką i łopatą.

- Co jeszcze... Komendy miejskie nie zawsze dobrze działają.

- Niestety ale nie ma żadnej walki. Walka z mobami jest nudna, a poprzez dominacje jednego z miast/jednej z nacji nie ma rywalizacji, żadnej. Taki FreeBuild.

- Obszar spawnu jest zbyt duży - nie można kampić na nowych xD
- Nie ma nawet % szansy na jakikolwiek - może być 1 item z jego eQ - drop po zabiciu gracza. Szkoda.

- Właściciel... Jest bardzo w porządku :) Stara się odpowiadać na wszystkie - nawet najgłupsze/najoczywistsze pytania.
- Sam pomysł z Heroesem jest świetny ;) Tylko potrzeba pracy ;)
- Nie ma lagów na serwerze. To jest na wielki plus ;)

To tyle ode mnie :)

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

@Up: Dziękuję za opinię. Postaram się teraz wytłumaczyć te "złe" opinie;

Należałoby poprawić tłumaczenie... Przeplatanka angielskiego z polskim - słabe;
Jeśli chodzi o tłumaczenia to należy popatrzeć wyżej, tam opisałem co i jak.

Klasy nie są dobrze pobalansowane. Adept już na 8 lvlu może sobie enchantować itemki... Fakt - jest magiem, pasuje. Ale ale - te enchanty dają na prawdę wiele. Do tego skille... Są słabe. W internecie można znaleźć sporo więcej i lepszych, gdzie można zrobić to naprawdę ciekawie.
Balansowanie klas... Zaiste trudna czynność, tym bardziej jeśli nie ma osób potrafiących w tym pomóc. Są lepsze czary? Wiem, że są INNE, niekoniecznie lepsze, po prostu nie mam pomysłów jak je zastosować.

Kiepsko walczy się z mobami daleko od spawnu. W mojej bazie respiły się stwory z tak dużą ilością HP, że odechciewało się bić je. Acz system z HP jest ciekawy :)

W niedalekiej przyszłości ta trudność będzie opłacalna, gdyż wraz z poziomem będzie się zdobywało więcej PD i lepsze przedmioty.

Mcmmo. Nie działają skille typu SuperBreaking - szkoda, tak samo z siekierką i łopatą.
ABSOLUTNIE WSZYSTKO DZIAŁA - jedyną (dość ważna) zmianą jest przymus użycia SHIFT (będę musiał gdzieś zamieścić informacje o tym).

Co jeszcze... Komendy miejskie nie zawsze dobrze działają.
Tutaj bez konkretnego przykładu ciężko mi się wypowiedzieć, aczkolwiek nie spotkałem się jeszcze (tj. od jakichś 6 miesięcy) z błędami dotyczącymi używania komend tegoż pluginu.

Niestety ale nie ma żadnej walki. Walka z mobami jest nudna, a poprzez dominacje jednego z miast/jednej z nacji nie ma rywalizacji, żadnej. Taki FreeBuild.
Walka tak naprawdę również jest trudnym pojęciem. Można obecnie wywołać wojnę nacji w której za pomocą flag zdobywa się parcele (claimy) wroga. Będą też wojny eventowe, wszystkie nacje na siebie, walki na punkty.

Obszar spawnu jest zbyt duży - nie można kampić na nowych xD
To raczej można uznać za plus (patrząc z mojej perspektywy oczywiście) :P

Nie ma nawet % szansy na jakikolwiek - może być 1 item z jego eQ - drop po zabiciu gracza. Szkoda.
Najtrudniejsza rzecz do obmyślenia (dla mnie oczywiście). Chcąc stworzyć naprawdę dobre RPG trzeba uwzględnić wiele zmiennych. W Minecraft walka jest mimo wszystko dość nieprzyjemna, a tracąc cały ekwipunek wiele graczy się zniechęca (nie mówię tutaj tylko o mało inteligentnych osobnikach, myślę, że nikt takich rzeczy nie lubi). Na chwilę obecną może to rzeczywiście przypominać coś z rodu FreeBuild, aczkolwiek trzeba będzie podjąć pewne kroki w tej sprawie. Być może zrobię, że podczas śmieci nie będzie się traciło narzędzi, broni i zbroi (ewentualnie tylko tych 2 ostatnich).

Właściciel... Jest bardzo w porządku :) Stara się odpowiadać na wszystkie - nawet najgłupsze/najoczywistsze pytania.
Parę dni temu ludzie wręcz nazywali mnie jakimś botem ze względu na prędkość odpisywania na pytania.

@UP2: To jest dość dziwna rzecz, którą kiedyś zauważyłem, potrzebuje jednak więcej informacji aby problem właściwie zdiagnozować i rozwiązać.

Opublikowano

Jeśli są rzucane oszczerstwa wobec administracji/serwera należy poprzeć to dowodami.

Proszę o zaprzestanie i opanowanie spamu.

Nie mam dowodow,gdyz dostalem perma pare miesiecy temu.

Grałem z tydzień.

To tak:

- Należałoby poprawić tłumaczenie... Przeplatanka angielskiego z polskim - słabe;

- Klasy nie są dobrze pobalansowane. Adept już na 8 lvlu może sobie enchantować itemki... Fakt - jest magiem, pasuje. Ale ale - te enchanty dają na prawdę wiele. Do tego skille... Są słabe. W internecie można znaleźć sporo więcej i lepszych, gdzie można zrobić to naprawdę ciekawie.

- Kiepsko walczy się z mobami daleko od spawnu. W mojej bazie respiły się stwory z tak dużą ilością HP, że odechciewało się bić je. Acz system z HP jest ciekawy :)

- Mcmmo. Nie działają skille typu SuperBreaking - szkoda, tak samo z siekierką i łopatą.

- Co jeszcze... Komendy miejskie nie zawsze dobrze działają.

- Niestety ale nie ma żadnej walki. Walka z mobami jest nudna, a poprzez dominacje jednego z miast/jednej z nacji nie ma rywalizacji, żadnej. Taki FreeBuild.

- Obszar spawnu jest zbyt duży - nie można kampić na nowych xD

- Nie ma nawet % szansy na jakikolwiek - może być 1 item z jego eQ - drop po zabiciu gracza. Szkoda.

- Właściciel... Jest bardzo w porządku :) Stara się odpowiadać na wszystkie - nawet najgłupsze/najoczywistsze pytania.

- Nie ma lagów na serwerze. To jest na wielki plus ;)

To tyle ode mnie :)

Wlasnie nie za bardzo bo wiedzmin robi z serwera miejsce do zabawy,a heroes wiekszosci kojarzy sie z wojnami(poniewaz ten plugin prawie zawsze jest na wojnach gildi)

wiec nie pasuje do tego serwera

Opublikowano

@Up: Ech...

"Nie mam dowodow,gdyz dostalem perma pare miesiecy temu."
To po co tutaj piszesz? Przez ten czas mogło się wszystko zmienić. Takie podejście do ludzi podchodzi pod tzw. stalking (przynajmniej moim zdaniem).

"wiedzmin robi z serwera miejsce do zabawy"
Czyli serwer powinien być miejscem np. męk innych graczy?

"heroes wiekszosci kojarzy sie z wojnami wiec nie pasuje do tego serwera"

Ponieważ nie rozstrzygnąłem kwestii prawnych dotyczących wojen? Ponieważ serwer jest po to, aby się BAWIĆ (chyba nie wszedłeś tutaj kiedyś, aby poczuć się źle)?

"i(poniewaz ten plugin prawie zawsze jest na wojnach gildi)"
Ha, ha. Tak dobrego żartu już od dawna nie widziałem :)

Opublikowano

@Up: Ech...

"Nie mam dowodow,gdyz dostalem perma pare miesiecy temu."

To po co tutaj piszesz? Przez ten czas mogło się wszystko zmienić. Takie podejście do ludzi podchodzi pod tzw. stalking (przynajmniej moim zdaniem).

"wiedzmin robi z serwera miejsce do zabawy"

Czyli serwer powinien być miejscem np. męk innych graczy?

"heroes wiekszosci kojarzy sie z wojnami wiec nie pasuje do tego serwera"

Ponieważ nie rozstrzygnąłem kwestii prawnych dotyczących wojen? Ponieważ serwer jest po to, aby się BAWIĆ (chyba nie wszedłeś tutaj kiedyś, aby poczuć się źle)?

"i(poniewaz ten plugin prawie zawsze jest na wojnach gildi)"

Ha, ha. Tak dobrego żartu już od dawna nie widziałem :)

do 2 ostatnich wierszy to na kazdym serwie oprucz tego z heroes sa gildie zawsze^^

Jak dasz unbana,to zobacze serwer i moze zmienie zdanie.

Opublikowano

@UP. Według mnie Ty się tak kłócisz bo chcesz nabić posty.:)

@Co do serwa to warto wbić,nie czytajcie tych ''Wypowiedzi od ludzi którzy mają mniejsze IQ niż przeciętniak''.Polecam bardzo.

Opublikowano

Po tych zmianach serwer jest calkiem fajny ale troche wolno sie expic i jakbys mogl wiedzminie to zamiast arrowblast dalbys arrowstorm?

Opublikowano

Po tych zmianach serwer jest calkiem fajny ale troche wolno sie expic i jakbys mogl wiedzminie to zamiast arrowblast dalbys arrowstorm?

Nie wolno, nadal za szybko. Jeśli chodzi o Arrowstorm - tropiciel ma ten czar, a na wysokich poziomach ma Arrowblast działający lepiej i drożej w manę.

Co sie dzieje z serwerem?

Będzie on niedługo dostępny.

Opublikowano

wiedzmin ale po co komu czar ktory wystrzeli strzaly(z eq) z malym dmg? bardziej sie oplaca strzelac z luku niz skillem ale w ostatecznosci moglby byc..

(nie chce sie z toba klucic ale mowie moje poglady )

Opublikowano

wiedzmin ale po co komu czar ktory wystrzeli strzaly(z eq) z malym dmg? bardziej sie oplaca strzelac z luku niz skillem ale w ostatecznosci moglby byc..

(nie chce sie z toba klucic ale mowie moje poglady )

W takim razie wcześniej napisałeś odwrotnie. Tak, wiem, że obrażenia są niskie dlatego niedługo je zwiększę albo inaczej ulepszę.

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...