Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Co sadzicie o Galaxy SII?][Daje like za naj wypopowiedz]

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, zastanawiam się nad zmianą telefonu z LWW na Galaxy S2.

Czy odczuję dużą różnicę w grach?

Potrzebuję telefonu głównie do gier 3D oraz oglądania filmów.

Będę wgrywał ROMy, podkręcał procesor itp.

Czy galaxy s2 to dobry telefon? Jak sprawuje się w grach?

Wymieńcie jego wady i zalety. Albo jeśli istnieje jakiś lepszy telefon od tego do gier

w cenie do 1000zł to go napiszcie. Za uzasadnioną wypowiedz dam like.

Opublikowano

@ważny news

Doradźcie mi co mam kupić, mam do wydania około 800zł. Mogę kupić NOWY LG L9 albo używany Galaxy SII.

Co poradzicie? Telefon chcę głównie do tych zaawansowanych gier. Daje naj i like za wady i zalety tych tel. ew

jeśli jest jakiś inny tel w tej cenie to go też napiszcie!

Opublikowano

@ważny news

Doradźcie mi co mam kupić, mam do wydania około 800zł. Mogę kupić NOWY LG L9 albo używany Galaxy SII.

Co poradzicie? Telefon chcę głównie do tych zaawansowanych gier. Daje naj i like za wady i zalety tych tel. ew

Osobiście polecę Sony Xperia L/M. Posiadam L i sprawia dużo lepsze wrażenie, niż Samsung i LG. M to taka uboga wersja L, ale wydajnościowo jest prawie taka sama. Do gier z tych wszystkich będzie najlepsza L - Andreno 305. Jeśli jednak chodzi o porównanie L9 vs S2;

S2

Plusy:

Nowszy os + większe wsparcie nieoficjalne

Ekran Amoled

Procesor

Wady:

Wykonanie

Nakładka Samsunga woła o pomstę do nieba

L9:

Zalety:

Większy ekran

Gry, pomimo wszystkiego, lepiej chodzą na nim.

Bardzo fajna nakładka - dobrze zoptymalizowana

Bateria do 4 nawet dni potrzyma

Wykonanie

Wady:

Stary Android - chyba zatrzymał się n na 4.0

Jakość muzyki ze słuchawek.

Na twoim miejscu byłbym Xperię L. Ew. LG. Po zastanowieniu Xperia M wypada najsłabiej, ze względu na ekran - bardzo niebieski.

Pozdrawiam.

17052109001382846035.png

Opublikowano

@ważny news

S2 to jest najlepszy telefon z serii "esek". To moja subiektywna opinia. :v Wytrzymały, dobry, prosty w obsłudze, intuicyjny i sprawuje się świetnie. Nie widzę sensu w wydawaniu większej ilości pieniędzy na smartphone, w którym 3/4 funkcji używać nie będziesz. LG L9 jest zdecydowanie nowszy, ale poza lepszą rozdzielczością stoi w tyle za S2. ;)

Uważam, że 800 zł zainwestowane w S2 (a kupisz w bardzo dobrym stanie za taką kwotę) to dobrze zainwestowane pieniądze. Poza tym możesz spróbować poszukać jakiegoś HTC, chociażby HTC One X, który bije już S2 i L9 na głowę absolutnie, a używkę dorwiesz spokojnie. :)

Opublikowano

S2 to jest najlepszy telefon z serii "esek". To moja subiektywna opinia. :v Wytrzymały, dobry, prosty w obsłudze, intuicyjny i sprawuje się świetnie. Nie widzę sensu w wydawaniu większej ilości pieniędzy na smartphone, w którym 3/4 funkcji używać nie będziesz. LG L9 jest zdecydowanie nowszy, ale poza lepszą rozdzielczością stoi w tyle za S2. ;)

Uważam, że 800 zł zainwestowane w S2 (a kupisz w bardzo dobrym stanie za taką kwotę) to dobrze zainwestowane pieniądze. Poza tym możesz spróbować poszukać jakiegoś HTC, chociażby HTC One X, który bije już S2 i L9 na głowę absolutnie, a używkę dorwiesz spokojnie. :)

AnTuTu

Galaxy S2 - średnio 11000, zdaża się i 13000

HOX - 14000

"bije na głowę absolutnie" - dopłacamy 400 złotych do bardziej bateriożernego, brzydala, z dupiatym ekranem i "wygasającymi" pikselami ;x

17052109001382846035.png

Opublikowano

AnTuTu

Galaxy S2 - średnio 11000, zdaża się i 13000

HOX - 14000

"bije na głowę absolutnie" - dopłacamy 400 złotych do bardziej bateriożernego, brzydala, z dupiatym ekranem i "wygasającymi" pikselami ;x

To już Twoja subiektywna opinia. :) Nie powiedziałabym, że HOX ma dupiaty ekran, chociaż AMOLED w S2 jest rzeczywiście dobry. :v

Poza tym niechaj kolega sobie sam sprawdzi, poczyta i porówna.

http://versus.com/pl/htc-one-x-vs-samsung-galaxy-s2
Opublikowano

Korzystaj z Versus'a, a daleko znajdziesz :> Na papierku jest lepszy. Na papierku.

Ja mówię to na podstawie swoich własnych obserwacji i doświadczeń. :v No wybacz, ale nie wmówisz mi, że lepsze podzespoły są gorsze. xD S2 to świetny smartphone, ale (przynajmniej moim zdaniem) HOX jest lepszy i tyle.

Opublikowano

Jak dla mnie telefony z Tegra 3 najlepsze nie są. Ogólnie SGS2 jest o wiele lepszy od LG L9 chociażby ekranem, procesorem, wyglądem (moim zdaniem), nieoficjalnym wsparciem. W grach sprawdzi się o wiele lepiej. Lecz jeśli masz budżet do 1000zł to spokojnie kupisz Nexusa 4 który bije wszystko inne na głowę. Świetny ekran, wydajny procesor który da sobie rade ze wszystkim bez kombinowania z ROM'ami itp., jest ładny, ma najnowszego androida, jak dla mnie ideał.

Opublikowano

A jak z tym HTC One X? Podobno nie ma slotu na kartę micro SD. Czy 32GB to wystarczająco?

I czy na takim tel da się wgrywać romy? Bo zawsze jak robiłem romy itp to wgrywałem przez kartę sd.

Nexus 4 dla mnie 16GB to zdecydowanie za mało.

Opublikowano

A jak z tym HTC One X? Podobno nie ma slotu na kartę micro SD. Czy 32GB to wystarczająco?

I czy na takim tel da się wgrywać romy? Bo zawsze jak robiłem romy itp to wgrywałem przez kartę sd.

Nexus 4 dla mnie 16GB to zdecydowanie za mało.

Na pewno się da. :) W internecie jest cała masa poradników na ten temat. 32GB to bardzo dużo pamięci i jestem pewna, że tyle Ci spokojnie wystarczy. :v

Opublikowano

Zdecyduje się chyba na HTC One X. Ale cena jest jak dla mnie za droga (za nowy).

Albo polecicie mi jakiś dobry tablet do gier ? Oprócz Nexusa bo nie ma slotu na karty micro SD, a pamięć wbudowana to tylko 16gb.

Najlepiej jak by takowy tablet miał 1/2GB ram. Nie pogardzę też wbudowanym internetem ( do internetu mogę dopłacić)

Opublikowano

Zdecyduje się chyba na HTC One X. Ale cena jest jak dla mnie za droga (za nowy).

Albo polecicie mi jakiś dobry tablet do gier ? Oprócz Nexusa bo nie ma slotu na karty micro SD, a pamięć wbudowana to tylko 16gb.

Najlepiej jak by takowy tablet miał 1/2GB ram. Nie pogardzę też wbudowanym internetem ( do internetu mogę dopłacić)

IPad Mini/ Nexus 7 2k13

HTC One X... Sony Xperia SP jest w tej samej cenie, a wydajnościowo jest dużo lepszy. Mimo 2 rdzeni mniej. Szczególnie w grach. Sony Xperia L już ma znacznie lepsze GPU, niż HTC. Xperia SP posiada tą samą grafikę, co w np. SGS IV (Andreno 320)

Ja mówię to na podstawie swoich własnych obserwacji i doświadczeń. :v No wybacz, ale nie wmówisz mi, że lepsze podzespoły są gorsze. xD S2 to świetny smartphone, ale (przynajmniej moim zdaniem) HOX jest lepszy i tyle.

Powiedz mi, gdzie napisałem, że ma lepsze podzespoły, niż S2? Napisałem, że HOX nie jest warty dopłaty tych kilku słówek.

17052109001382846035.png

Opublikowano

Dziękuje serdecznie użytkownikowi "Zdzisiu", dzięki niemu zdecydowałem się właśnie na Xperia SP.

Wydaje mi się że jest to najlepszy model w cenie do 1000zł ( nie chce używanych) do bardziej zaawansowanych gier.

Opublikowano

To się grubo mylisz. No ale skoro już kupujesz to trudno.

Czemu się mylę? Czy jest jakiś inny lepszy wybór w cenie do 1000zł oprócz htc one x? To proszę podaj model, będę Ci bardzo wdzięczny.

Jeszcze nic nie kupiłem..

Opublikowano

Rozumiem że masz na myśli Nexusa 4. Sam się właśnie nad nim zastanawiam...

Co sądzicie o tym telefonie?

Opublikowano

Trochę suchych faktów:

http://www.mgsm.pl/pl/porownanie/6715/7011/0/0/

Nexus 4 ma 2GB RAM, lepszy procesor, nowszego androida, lepszą kamerę do video rozmów, ma trochę większy ekran.

Trochę suchych faktów:

http://www.mgsm.pl/pl/porownanie/6715/7011/0/0/

Nexus 4 ma 2GB RAM, lepszy procesor, nowszego androida, lepszą kamerę do video rozmów, ma trochę większy ekran.

Chyba zdecyduje się na nexusa 4. Albo może laptop byłby lepszym rozwiązaniem? - Chodzi mi poprostu o urządzenie do gier za 1000zł

Laptop za 1000 używany do gier w miarę bym wyrwał. Co sądzisz?

Opublikowano

Chyba zdecyduje się na nexusa 4. Albo może laptop byłby lepszym rozwiązaniem? - Chodzi mi poprostu o urządzenie do gier za 1000zł

Laptop za 1000 używany do gier w miarę bym wyrwał. Co sądzisz?

PS3 do gier. Laptop do 1000 złotych, to raczej do Metina. A Nexus 4 niby lepszy od Xperii SP, ale w AnTuTu, SP jest lepszy + posiada slot kart SD, a ekran jest o 0,1 cala większy...

17052109001382846035.png

Opublikowano

PS3 do gier. Laptop do 1000 złotych, to raczej do Metina. A Nexus 4 niby lepszy od Xperii SP, ale w AnTuTu, SP jest lepszy + posiada slot kart SD, a ekran jest o 0,1 cala większy...

PS3 do gier ale już niedługo PS4 wychodzi.. to co?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...