Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Scooter-tronik.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim :)

Dzisiaj mam do zaprezentowania całą stronę wraz z forum i autorskim do niego stylu. Zleceniodawca w tym projekcie kazał mi postawić na prostotę i estetyczność. Cały serwis nie był robiony dosyć długo, bo zrobienie jego wraz z forum, oraz poszczególnymi zakładkami na stronie chodźmy baner home zajął mi około 4 godzin. Dodatkowo zleceniodawca chciał tanią stronę, a więc to są moje usprawiedliwienia za wszelkie [...].

Przejdźmy do sedna:

Strona główna:

www.scooter-tronik.pl

(wraz z wszystkimi zakładkami)

oraz forum ;)

Zachęcam do oceny.

PS. Strona została zrobiona w największej rozdzielczości i jeszcze nie zdążyłem wdrążyć skryptu ustawiającego rozdzielczość do poszczególnych urządzeń, a więc gdyby była zbyt duża proszę użyć magicznych przycisków CTR i - (minus).

Opublikowano

Strona straszna, stare html , validator szaleje: http://validator.w3.org/check?uri=http%3A%2F%2Fwww.scooter-tronik.pl%2F&charset=%28detect+automatically%29&doctype=Inline&group=0 a wygląd może i jest dość schludny, ale wydaje się jakby "ciężki", dałbym tam więcej przestrzeni.

Forum zaś już lepiej, schludne i przejrzyste, tylko zupełnie nie pasuje do strony.

Opublikowano

Nie rozumiem jak HTML może być stare, ale dziękuję za wszelką krytykę. Moim zdaniem forum jest jakby żywcem wzięte z strony i nie rozumiem dlaczego masz takie zdanie na ten temat jednakże jeszcze raz dziękuję za krytykę ,,, ale wydaje się jakby "ciężki", dałbym tam więcej przestrzeni"- tutaj również mam jedno zastrzeżenie ponieważ raczej tam jest luźno, dosłownie 5 skryptów. Myślę, że troszeczkę nie dokładnie przyjrzałeś się tej stronie, ale dziękuję za wypowiedź.

Opublikowano

Nie rozumiem jak HTML może być stare, ale dziękuję za wszelką krytykę.

Zmieniają się standardy, na swojej stronie masz HTML 4, zaś aktualnym, i wspieranym jest HTML 5, polecam google :)

Moim zdaniem forum jest jakby żywcem wzięte z strony i nie rozumiem dlaczego masz takie zdanie na ten temat

Kolory są inne (Np. tło na forum jest bardziej niebieskie, na stronie góruje zielony a na forum pomarańcz itd.)

tutaj również mam jedno zastrzeżenie ponieważ raczej tam jest luźno, dosłownie 5 skryptów.

Nie chodziło mi o kod, ale o wygląd :)
Opublikowano

Zmieniają się standardy, na swojej stronie masz HTML 4, zaś aktualnym, i wspieranym jest HTML 5, polecam google :)

Kolory są inne (Np. tło na forum jest bardziej niebieskie, na stronie góruje zielony a na forum pomarańcz itd.)

Nie chodziło mi o kod, ale o wygląd :)

Gdzie ty widzisz na forum jakieś kolory niebieskiego? Tło jest przecież identyczne do tego które jest na stronie... Kolorami przewodniki strony i forum jest pomarańczowy, zielony, biały i czarny...

Jeżeli uważasz, że strona jest ciężka to zapewne masz niską rozdzielczość ekranu. Polecam użyć klawiszy CTRL oraz - (minus). Powinno pomóc.

Opublikowano

Może jestem perfekcjonistą, ale jak mówię że jest bardziej niebieskie, to jest bardziej niebieskie. Pozdrawiam:

barwy_kurwapng.png

@edit

Tak, jestem w zasranym perfekcjonistą. I to jest straszna wada. Nie polecam.

@edit2 @up

Mój monitor ma rozdzielczość 1920x1080, to nie jego wina, ale jak już wspomniałem, jestem perfekcjonistą, ale przestanę już gadać bo wyjdę na zimnego chuja.

Opublikowano

Nie żebym był taki, że nie przyjmuję prawdy na klatę, ale gdzie ty widzisz cokolwiek niebieskiego na forum? Bo nie wiem, albo jestem ślepy, ale ja nie widzę na forum nic niebieskiego... Chyba kolego pomyliłeś tematy...

Opublikowano

Dziękuję za miłe słowa :D Szczerze mówiąc nie znam się ogólnie na programowaniu webmasterskim dobrze, gdyż zajmuję się głównie grafiką.

Opublikowano

Hmmm całkiem spoko wygląda na 1280x768 wszystko takie duże jest ale ok kolory spoko mogłeś dać hover i underline w menu na forum ale i tak spoko.

Opublikowano

Drogi warnoxie.

Czyli jednak dzieciak pozostanie dzieckiem ( http://www.mpcforum.pl/topic/1083114-zostane-sponsorem/). Twój komentarz co do tematu nie wnosi nic sensownego, bo w sumie nawet nie połasiłeś się wejść na stronę ;) Na prawdę śmieszne i żałosne ;)

Hmmm całkiem spoko wygląda na 1280x768 wszystko takie duże jest ale ok kolory spoko mogłeś dać hover i underline w menu na forum ale i tak spoko.

Dziękuję. Strona jak na razie nie posiada skryptu dostosowującego rozdzielczości do rozdzielczości urządzenia dlatego jak na razie jest w największej rozdzielczości 1920+ ;)

• 3 tygodnie później...
  •  carbonx zmienił(a) tytuł na Scooter-tronik.pl
Opublikowano

Archiwum. 

Powód: Strona jest nieaktywna.

Jeżeli zdecydujesz się na powrót do projektu, użyj opcji raportu aby poinformować o potrzebie przywrócenia tematu. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...