Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jaki rom?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zastanawiam się jakiego roma wgrać na mojego sony ericssona xperie active (st17i). Cyanogenmod czy MIUI, a może jeszce jakiś inny? Mam roota i odblokowanego bootloadera.

Android 4.0.4 (4.1.B.0.431).

Opublikowano

Zależy na czym ci zależy, jak chcesz pograć w jakieś wymagające gierki to wgraj sobie jakiegoś roma 2.3 z AdrenoBoosterem.

Opublikowano

Zależy na czym ci zależy, jak chcesz pograć w jakieś wymagające gierki to wgraj sobie jakiegoś roma 2.3 z AdrenoBoosterem.

I niestabilność gwarantowana.

Polecam CM 9. Procesor - wgraj Rom Toolbox: ustaw minimalne taktowanie na maksimum i masz dużo lepszą wydajność, niż po innych "gunwach", a w dodatku telefon jest równie stabilny.

17052109001382846035.png

Opublikowano

A niby to czemu? Mam na Xperi Neo V Androida 2.3 i spisuje się świetnie. W grach jeszcze lepiej. CM na pewno będzie mniej wydajny od takiego chociażby stockowego androida 2.3

Opublikowano

I niestabilność gwarantowana.

Polecam CM 9. Procesor - wgraj Rom Toolbox: ustaw minimalne taktowanie na maksimum i masz dużo lepszą wydajność, niż po innych "gunwach", a w dodatku telefon jest równie stabilny.

Tak, ustaw minimalne taktowanie na max. Zdzisiu, nie każdy siedzi z telefonem w domu przy ładowarce :)

Takie działanie tylko i wyłącznie będzie szybciej rozładowywać baterię a z wydajnością będzie tak jak było.

Ustaw zarządcę na smartass2 i I/O Scheduler na SIO. To zapewni dobrą wydajność i optymalne zużycie baterii.

A niby to czemu? Mam na Xperi Neo V Androida 2.3 i spisuje się świetnie. W grach jeszcze lepiej. CM na pewno będzie mniej wydajny od takiego chociażby stockowego androida 2.3

CM jest dużo wydajniejszy od Stock OS. Wystarczy popatrzeć na benchmarki :) Wpływ mają na to odpowiednie ustawienia w customKernelach (i nie tylko :))

@Topic:

ZFluid 3.0

NExtGen v8

Oba romy całkiem stabilne, po więcej info odsyłam na xda do odpowiedniego działu :)

Pozdrawiam, Beowulf

Opublikowano

Używałem ok 2 miesiące CM i nie zawiódł mnie (zmieniłem go ze względu na możliwość używania kamery).

1348158873-U272526.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...