Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Info] Taka tak wskazówka ode mnie dla Was

Ahmedcreep

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 76
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Na blisko m27-iar na daleko XM8AR. To jest mój zestaw :)

Dodatki to ciężka lufa, kolba thunderbold czy jakoś tak i ammo +60 sztuk.

Dlaczego ammo +60? M27-iar z 30 naboi ma 90 a XM8AR z 60 ma 120 dzięki czemu z M27-IAR mogę 3x dłużej strzelać bez przeładowania :)

Dodam że M27-IAR ma 5 magazynków :) każdy po 90 daje 450 kulek :)

Opublikowano

IAR ma 90 Ammo ?!

WoW...Moze bedzie w pakiecie spolecznosci to go kupuje napewno xD

podstawowo ma 30 ammo ale kup magazynki +60 naboi to masz 90 :P można zabić z 8 osób bez problemu na 1 magazynku.

Opublikowano

Właśnie... z rkmu to się zabija na 2-3 strzały, ewentualnie 4 z bliska...

z bliska właśnie... a ja wale na daleko :) na mashtuur to z c wale do ludzi w b :)

Opublikowano

Ja to tam walę na omanie z a do d z mg, qbb czy m240b(tym jeszcze nie miałem okazji). Wtedy bardzo ważne jest, czy zabijesz za 4, czy za 6 razem. Najgorsze są tutaj bronie, które zostawiają kolesiowi 1-5 Pż, jak to wkurza....

Jeżeli poszukujesz listy ID przedmiotów Minecraft, komend WorldEdit, to zapraszam do mojego poradnika!

25hmxok.png

Opublikowano

Ja to tam walę na omanie z a do d z mg, qbb czy m240b(tym jeszcze nie miałem okazji). Wtedy bardzo ważne jest, czy zabijesz za 4, czy za 6 razem. Najgorsze są tutaj bronie, które zostawiają kolesiowi 1-5 Pż, jak to wkurza....

na mechanicznym? to gratki, bo ja m145 nie mam.

Opublikowano

Tyle,że medyk jest w 2 kolejności właśnie do zabijania z dalekich dystansów i nie róbcie z medyka jako szturma,bo medyk nie nadaje się do zabijania z pierwszej linii tylko bardziej z dystansowych odległości zaczynając od średnich... .

A tak btw.

To kiedyś przed nerfem Qbb nie ważne z jakieś odległości waliłeś,ale wystarczyło walnąć raz w heada i kolejny nabój obojętnie gdzie i po kolesiu.A jak nie waliłeś na heada to wtedy 3 noboje i też po kolesiu,no ale teraz to już się tak nie da, bo jest hardcor w strzelaniu i odrzut nam na to nie pozwala chyba,że jak z edytują kolbę taktyczną to może Qbb powróci na swoje miejsce.

Opublikowano

@up Bez względu na to jaką masz broń, jaki masz styl gry, i wgl. to i tak głównym zadaniem medyka będzie leczenie, podnoszenie, pomaganie innym graczom (np. osłanianie ich, flara, itp.) A ty od dłuższego czasu narzekasz że medyka to medyka tamto, snajpera z niego nie zrobisz, i tyle.

(bez urazy)

Pozdro :D

Opublikowano

Tyle,że medyk jest w 2 kolejności właśnie do zabijania z dalekich dystansów i nie róbcie z medyka jako szturma,bo medyk nie nadaje się do zabijania z pierwszej linii tylko bardziej z dystansowych odległości zaczynając od średnich... .

A tak btw.

To kiedyś przed nerfem Qbb nie ważne z jakieś odległości waliłeś,ale wystarczyło walnąć raz w heada i kolejny nabój obojętnie gdzie i po kolesiu.A jak nie waliłeś na heada to wtedy 3 noboje i też po kolesiu,no ale teraz to już się tak nie da, bo jest hardcor w strzelaniu i odrzut nam na to nie pozwala chyba,że jak z edytują kolbę taktyczną to może Qbb powróci na swoje miejsce.

Owszem, medyk jest do szturmowania. Ma bronie zarówno do strzelania na dalekie jak i na bliskie. Każda klasa takie ma. Podobnie sniper, który może być najlepszym szturmowcem ze swoim vss lub svua. ;) Więc Protektor, sry, ale skoro nie umiesz szturmować medykiem to nie pisz, że się do tego nie nadaje ;x Kwestia upuszczenia flary w odpowiednim miejscu, wejście na flagę ze scanem i dobre strzelanie i flaga nasza.

Opublikowano

Medykiem można ładnie za szturmować. Na takim omanie wbijasz zza skały do a i czasami cała lista z killami na żółto (jakieś 5-8 killi wychodzi). Tylko musisz mieć pod ręką apteczki, bandaże, obie strzykawki, aby przetrwać jak najdłużej.

Jeżeli poszukujesz listy ID przedmiotów Minecraft, komend WorldEdit, to zapraszam do mojego poradnika!

25hmxok.png

Opublikowano

Medykiem można ładnie za szturmować. Na takim omanie wbijasz zza skały do a i czasami cała lista z killami na żółto (jakieś 5-8 killi wychodzi). Tylko musisz mieć pod ręką apteczki, bandaże, obie strzykawki, aby przetrwać jak najdłużej.

To co napisałeś to jest bardziej za snipienie za czymś i walenie z celownika,a nie szturmowanie.I nie zczailiście o co mi biega...weźcie sobie mechanika i szturma i z bliskich dystansów zabijanie z biodra to nie problem,ale medykiem to już jest utrudnione to tak jak nie raz podniose szturma,który w szybkim czasie wybije szybciej niż medyk z bliskiego starcia w tym samym czasie i jeszcze powiedźcie,że medyk na bliskim starcie może królować z famasem czy inną bronią szturma i żeby medyk wtedy tak samo nie używał celownika i nigdzie się nie chował tylko na otwartym terenie i kontakt w 4 oczy to wiadome duża ilość procentowa jest na rzecz szturma kumacie.Czy mam jakieś,ale nie po prostu pisze jak jest.

@Pitagoras333

No właśnie medyk zaraz po sniperze to najlepsza postać do zabijania z dalszych dystansów i tu właśnie się najlepiej sprawuje,wiem że można i walić z bliska ale to już mamy dużo mocniej utrudnione niż inne klasy postaci.

Poza tym sieczke medyk robi nieźle właśnie z dalszych dystansów i w ten sposób może właśnie zajebiście ochraniać m-coma aby nikt z wrogiego teamu nie rozbroił i tak można wymieniać i wymieniać i medyk najlepszy jest właśnie w takie klocki czy coś narzekam ? po prostu pisze jak jest jak coś jest shitem to chyba shita nie będę zachwalał proste.

A tak btw.Każdy ma inne zdanie,a ja mam inne,bo nie będę taki jak każdy mam swój styl i tego będę się trzymał,a nie będę jakimś xeroboyem bo ktoś tak sobie chce i mi tego narzucał po prostu wyrażam swoją opinie i to tyle,a z kolei ktoś inny inną i git,ale nic na siłę.

Opublikowano

@up tak, medyk jest dobry na dalsze dystanse, ale nie o to mi chodzi, mówię o tym do czego medyk SŁUŻY a nie w czym jest dobry, np. szturmowiec ma za zadanie walkę w cqc/średnich dystansach, przejmowanie flag rozbrajanie m-conów, snajper, walkę z daleka, mechanik- pojazdy rpg itd. A medyk musi im wszystkim "robić dobrze" (tylko bez skojarzeń" czyli podnosić leczyć osłaniać. To że twórcy nie potrafią dopracować gry i szturmowcy są snajperami a snajperzy szturmami to już nie moja wina

ps. Swoją wypowiedzią nie próbowałem w żaden sposób ingerować w twój styl gry

pozdro :D

Opublikowano

@up tak, medyk jest dobry na dalsze dystanse, ale nie o to mi chodzi, mówię o tym do czego medyk SŁUŻY a nie w czym jest dobry, np. szturmowiec ma za zadanie walkę w cqc/średnich dystansach, przejmowanie flag rozbrajanie m-conów, snajper, walkę z daleka, mechanik- pojazdy rpg itd. A medyk musi im wszystkim "robić dobrze" (tylko bez skojarzeń" czyli podnosić leczyć osłaniać. To że twórcy nie potrafią dopracować gry i szturmowcy są snajperami a snajperzy szturmami to już nie moja wina

ps. Swoją wypowiedzią nie próbowałem w żaden sposób ingerować w twój styl gry

pozdro :D

Robić dobrze xD To żeś dowalił :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...