Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pliki Serwerowe Grayst/Almantia (Legalne)

Majks

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bierz Notepad++ i użyj w nim funkcji "Szukaj w plikach" - wskaż tam ścieżkę do rozpakowanych pod Windowsem plików serwerowych, np: D:\SF\home\rw3\share\locale\germany < tam są pliki odpowiedzialne za drop - usuń z danych mobów drop PD-ków (konkretne ID sobie ustal, bo PD mają ich kilka - mają różne czasy trwania, itd.) lub zmień % szansy na drop.

Nie wiesz jak się to robi, tzn. co jest czym w tych plikach? Poszukaj na tym forum poradnika zmieniania dropu, bo tutaj byłby z tego niezły offtopic.

• Odpowiedzi 94
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Bierz Notepad++ i użyj w nim funkcji "Szukaj w plikach" - wskaż tam ścieżkę do rozpakowanych pod Windowsem plików serwerowych, np: D:\SF\home\rw3\share\locale\germany < tam są pliki odpowiedzialne za drop - usuń z danych mobów drop PD-ków (konkretne ID sobie ustal, bo PD mają ich kilka - mają różne czasy trwania, itd.) lub zmień % szansy na drop.

Nie wiesz jak się to robi, tzn. co jest czym w tych plikach? Poszukaj na tym forum poradnika zmieniania dropu, bo tutaj byłby z tego niezły offtopic.

Serio? Chyba nie sprawdzałeś tych plików. To na 99% jest zdefiniowane w queście jakimś, bo w mob drop i common drop nie ma żadnego pd'ka.

Opublikowano

Serio? Chyba nie sprawdzałeś tych plików. To na 99% jest zdefiniowane w queście jakimś, bo w mob drop i common drop nie ma żadnego pd'ka.

Skoro na 99%, to dlaczego nie poszukasz ID tego PD-ka w plikach folder głębiej, czyli w \quest? Tam masz nie co innego, jak właśnie questy. Weź też pod uwagę, że część ID w dropie jest zapisanych słownie i niekoniecznie naszym alfabetem.

Nie jest istotne czy sprawdzałem te pliki, czy nie, bo rozmieszczenie i zasady wyszukiwania są praktycznie w każdych SF jednakowe - po prostu nie chce ci się szukać rozwiązania problemu, tylko czekasz aż ktoś wskaże gdzie dokładnie zmienić linijkę kodu.

@R89 nieprawidłowe hasło do mysql - podmieniłeś bazę danych? Nieprawidłowe ścieżki... Wstawiłeś paczkę pliki.tar.gz do "usr" czy prosto z / pojechałeś tarem? Nie na każdym systemie tak się da, mogło ci się zrobić inaczej niż przewidział autor. Poprawne ścieżki do start.sh wypisałem powyżej - stwórz/zmodyfikuj w/g potrzeb - one muszą dokładnie wskazywać na konkretne obiekty docelowe.

Lepiej samemu postawić FreeBSD pod Metina - są tutki video w necie i nie potrzeba potem kombinować.

Opublikowano

@ Poprawka już za 2 dni:P

oj tam mało się zna chyba autor ja wam te pliki po mocnej edycji dam tu na mpc za 2 tyg :)

co jest zrobione

- Odbugowane zielarstwo

- Usunięte komendy na wywalanie CH

- Ograniczenia GA/GM

- Pety z systemem expa

- Kostiumy może zrobię zobaczę czy bd mi się chciało type ustawiać w xml xD bo nie robiłem tego od lat

- zmieniony pong

- dograne diffy zabezpieczające game

- nowe questy głównie Fabuła

- tła pod questy

- klient spakowany o tak ;P ( nie ma 20 patchów i map w 100 plikach :) )

http://scr.hu/14yi/o21mj

- nowe skrypty

- nowa struktura

- skrypt ( czyszczący i startujący 2 in 1 ) / zobaczę czy stopowanie dodam bo osobiście nigdy nie korzystam ale jak ładnie poprosicie to zrobię :)

- pliki dodam również na gotową maszynę VB od Terenzo no chyba że się nie zgodzi to dam link do tematu po maszynę :)

To pozdrawiam i tak jak napisałem do ok za 2 tyg :)

aa i takie info dla Pro Elo Elo usr :)

p.epk = Index :)

Zapraszam Do wypowiedzi w Temacie :)

http://www.mpcforum.pl/topic/1086781-easysemanthiapl/

Nie ma ma co dostałem 5% warna za dodanie DL Strony Grayst ;P

Opublikowano

Ma ktoś launchera na te pliki? Na launcherach lexico, (głowa sury) wywala postać jak chce wejść jakiś kolega. Próbowałem różnych.. Terenzo,derin,rykox ale żaden nie działa.

Opublikowano

nie prościej by było to zmontować w obraz i potem uplnąć i by kto chciał by sobie odpalił maszyne, a tak to masa pierdo... z tym jest ;d

8547014573848511113729.jpeg

Opublikowano

Skoro na 99%, to dlaczego nie poszukasz ID tego PD-ka w plikach folder głębiej, czyli w \quest? Tam masz nie co innego, jak właśnie questy. Weź też pod uwagę, że część ID w dropie jest zapisanych słownie i niekoniecznie naszym alfabetem.

Nie jest istotne czy sprawdzałem te pliki, czy nie, bo rozmieszczenie i zasady wyszukiwania są praktycznie w każdych SF jednakowe - po prostu nie chce ci się szukać rozwiązania problemu, tylko czekasz aż ktoś wskaże gdzie dokładnie zmienić linijkę kodu.

@R89 nieprawidłowe hasło do mysql - podmieniłeś bazę danych? Nieprawidłowe ścieżki... Wstawiłeś paczkę pliki.tar.gz do "usr" czy prosto z / pojechałeś tarem? Nie na każdym systemie tak się da, mogło ci się zrobić inaczej niż przewidział autor. Poprawne ścieżki do start.sh wypisałem powyżej - stwórz/zmodyfikuj w/g potrzeb - one muszą dokładnie wskazywać na konkretne obiekty docelowe.

Lepiej samemu postawić FreeBSD pod Metina - są tutki video w necie i nie potrzeba potem kombinować.

Moge wam już opowiedzieć o tym więcej: autorzy Graysta po prostu usunęli Yang (ID 3) z bazy item_proto zarówno serwera jak i klienta, a na to miejsce wstawili swoją grafikę, wyświetlającą się w okienku powitalnym przy wejściu nowej postaci na serwer, jak i w kilku innych miejscach gry. Także itemy 1, 2 i 4 zostały dotknięte tymi zbędnymi nam zmianami. Aby zbierać Yangi w zwykły sposób, należy po pierwsze przywrócic do item_proto usunięte wpisy wraz z właściwościami, jak też przywrócic grafiki po stronie klienta. Aby zbierać Yangi za pomocą "autoręki" wystarczy ustawić wszystkim autoloot na czas tak długi, do jakiego nie dotrwa Wasz serwer, np. do 2025 roku (de facto na stałe).

Opublikowano

Kurczę osobą którą poszło to wogólę i bezproblemowo mogą grać to niech mi piszą na gg ..

nie wiem czy to nie jest tak że tylko na dedykach dziala a na hamachi np nie ..

GG 32750249

Opublikowano

Kurczę osobą którą poszło to wogólę i bezproblemowo mogą grać to niech mi piszą na gg ..

nie wiem czy to nie jest tak że tylko na dedykach dziala a na hamachi np nie ..

GG 32750249

Wszystko działa, jest uruchomione na 3 pełne kanały po 4 party + 2x CH99 i auth oraz db (tyle dźwiga bez robienia problemów ten dedyk - to 16 procesów game), dropią yangi, edytują się packi (z pewnymi wyjątkami) - po 6 godzinach mam 100 zarejestrowanych postaci i ani słowa na forum że coś nie działa. Wiem tylko o Lochu Łatwych Małp, ale nie ma tam nic do roboty, więc kto tam pójdzie (jak pójdzie to się go odbuguje, bo zgłosi problem). Kosztowało to nas tydzień pracy w dwie osoby. Linka do strony nie dam, bo będzie że spam i nieodpowiedni dział...

Opublikowano

mam mały problem

mysql_real_connect: Unknown database 'common'

failed, retrying in 5 secondsmysql_real_connect: Unknown database 'common'

failed, retrying in 5 secondsSuccess COMMON

mysql_real_connect: Unknown database 'hotbackup'

failed, retrying in 5 secondsmysql_real_connect: Unknown database 'hotbackup'

failed, retrying in 5 secondsSuccess HOTBACKUP

Opublikowano

Wrzucił bazy danych, bo w końcu mu wchodzi.

failed, retrying in 5 secondsSuccess COMMON
(...)
failed, retrying in 5 secondsSuccess HOTBACKUP

Baza danych jest zdalna (pewnie via internet) - zrób lokalną, bo dostęp do db musi być całkowicie bez lagów - odpowiedzi muszą być zwracane w czasie mierzonym w kilku milisekundach...

• 3 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...